Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na _niewidoczny oskarżony przez Mefka*

Mefka*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Wymagana treść wątku:
Nick funkcjonariusza: @_niewidoczny
Data i godzina zdarzenia: 30.11.2025 14:38
Pełen opis sytuacji: Po tym jak dostałem taran od jakiegoś trolla który każdego taranował owy funkcjonariusz podczas gdy ja stałem i pisałem na tego gracza reporta stojąc dosłownie obok pojazdu założył mi blokadę i jego wypowiedź brzmiała następująco pojazd stał źle zaparkowany.Jest to dla mnie śmieszne że przez takie coś i takie brawurowe zachowanie ze strony funkcjonariusza zostaje tak potraktowany
Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/654sFI0

Edytowane przez Mefka*

Uszanowanie Police Officer I _niewidoczny - San Andreas Police Department.

Zacznijmy od samego początku, aby każdy mógł zrozumieć całą sytuacje dokładnie. Podczas swojej dzisiejszej służby postanowiłem skontrolować obszar znajdujący się na Linden Station, Las Venturas tam gdzie znajduję się giełda od 250k. Zauważyłem, że na terenach giełdy znajduje się mnóstwo graczy i panuje chaos, dlatego również pragnę Cię poinformować, że nie zauważyłem totalnie taranu ze strony jakiegoś gracza, tak jak nam przedstawiasz. Nie byłem również nawet w zasięgu tego przykrego wypadku, najprawdopodobniej zajmowałem się nieopłaconym motocyklem na parkingu płatnym. Informuję Cię też, że nie pisałem Ci "pojazd stał źle zaparkowany" tylko dałem Ci jasną informacje, że jednoślad znajdował się na zakazie wiec zapoznałem Cię z powodem nałożonej blokady na kole motocyklu. Znak "zakaz zatrzymywania się" określa jasno... totalny zakaz zatrzymywania pojazdów w obszarze, który wytycza nawet, jeśli chciałeś zatrzymać się chodź na sekundę. Rozumiem, że Ty byłeś w przypadku, który nie był uzależniony od Ciebie, lecz niestety nie byłem wtajemniczony głębiej w sprawę. Mogłeś chociaż odezwać się w wiadomości prywatnej, jak wyglądała sytuacja a na pewno blokada została by zniesiona, a nie po nałożeniu blokady automatycznie nakazywać mi ją "odblokowywać", bo nie moje zachowanie było brawurowe w tym wypadku tylko Twoje. 

Mam nadzieje, że wyczerpałem temat i wszystko zostało rozjaśnione, nie sądzę, że gdzieś popełniłem błąd. Czekam na decyzje Executive Staff. 

Mimo to że pisałem do ciebie jak pisałem przez to że uważam że było to dość słabe abym ja stał dosłownie obok motoru patrzyłeś swoim pistolecikiem i mogłeś zobaczyć że stoję dosłownie obok ciebie i jestem w obrębie 3 metrów od ciebie a ty mimo to zakładasz mi tą blokadę.

• 2 tygodnie później...

@_niewidoczny Czy przed założeniem blokady zastosowałeś się do poniższej zasady?

W dniu 6.05.2023 o 15:29, CampeQ.ogf napisał:

Do 3 minut od czasu ostatniego użycia pojazdu, pracownik ma obowiązek rozejrzeć się za ostatnim kierowcą lub właścicielem pojazdu na odległość "renderingu nicków", zaznaczając że pracownik SARA, SAPD ma się znajdować centralnie obok pojazdu, który kwalifikuje się do odholowania. W przypadku gdy ostatni kierowca znajduje się w zasięgu renderingu, pracownik ma obowiązek upomnieć daną osobę o przeparkowanie pojazdu w odpowiednie miejsce. W przypadku gdy upomnienie nie poskutkuje, pracownik ma obowiązek wykonać screen dowodowy, a następnie odholować pojazd.

• Po czasie 3 minut od ostatniego użycia pracownik nie ma obowiązku rozglądać się za ostatnim kierowcą i może pojazd odholować, nawet gdy ta osoba jest w pobliżu.

25 minut temu, Veon.ogf napisał:

@_niewidoczny Czy przed założeniem blokady zastosowałeś się do poniższej zasady?

Nie zastosowałem się z jednego ważnego powodu. Jak już wcześniej wspominałem, motocykl znajdował się w strefie znaku "Zakazu zatrzymywania się", podejmując działania opierałem się na zasadach taryfikatora parkingu policyjnego, w którym jest zawarta formuła:

• Wyjątkiem od powyższego punktu i podpunktu jest sytuacja postoju lub zaparkowania w miejscach oznaczonych znakiem zakazu zatrzymywania się lub postoju TAXI, w tym przypadku funkcjonariusz niezależnie od sytuacji oraz tego, czy kierowca znajduje się w pojeździe, czy nie - ma prawo ów pojazd odholować.

Powyższa zasada zwolniła mnie z obowiązków rozglądania się za kierowcą, również dlatego incydent skończył się na blokadzie. 

Sprawdziłem i faktycznie jest tam znak zakazu zatrzymywania się. Mam jeszcze dwa pytania @_niewidoczny, podczas konwersacji Twojej z oskarżycielem zostałeś poinformowany o tym jak doszło do tego, że znalazł się on poza swoim motocyklem? Jak to się zakończyło? Pojazd trafił na parking policyjny? Blokada została zdjęta?

W dniu 8.12.2025 o 23:32, Veon.ogf napisał:

podczas konwersacji Twojej z oskarżycielem zostałeś poinformowany o tym jak doszło do tego, że znalazł się on poza swoim motocyklem? Jak to się zakończyło? Pojazd trafił na parking policyjny? Blokada została zdjęta?

Dla pewności przejrzałem logi i okazuje się, że na "say'u" gracz poinformował mnie o staranowaniu, musiałem nie zauważyć wiadomości gracza, lecz mam na to wytłumaczenie, bo nie był to celowy zabieg z mojej strony. W miejscu całego wydarzenia było mnóstwo graczy, w pewnym momencie byłem nawet otoczony przez 15 osób gdzie posiadam nawet screenshoty z tej sytuacji, nie mogłem się zbytnio skupić na kontynuacji dyskusji z oskarżycielem i swobodnie podejmować działań. Pojazd został odholowany na parking policyjny. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin