Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Cre4tive - oskarżony przez dupas

dupas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza:  Cre4tive
Data i godzina zdarzenia: 05.12.2025 około godziny 19
Pełen opis sytuacji: Wjechałem za jakieś barierki które zakazywały wjazdu i tam pozostawiłem motor zgodnie z cennikiem powinno to być 750 zł. Policjanci mnie skuli chcieli dać mandat ja odmówiłem poszedłem siedzieć na 1h 40 minut.  Nie było żadnego pościgu. Funkcjonariusz Cre4tive wprowadził pracownika SARA w błąd i kazał mu wpisać 3700 za odbiór z parkingu!!! Dodam że było wielkie zamieszanie i bardzo nieprofesjonalnie się zachowywali , trzymali mnie w radiowozie ponad 30 minut.
Dowód, który to potwierdza całe zajście: XznonjF.png

Witam , zgadza się zostawiłeś motocykl na terenie zamkniętym (tutaj dowód https://imgur.com/a/00kAFgT ) . Przyjechałem tam ze zlecenia od frakcji SAPD którą operował Police Officer II Crea4tive , po przyjechaniu na miejsce pokazano mi pojazd oraz cene za którą ma być wystawiony (poniżej dowód z korespondencji po dojechaniu na miejsce )
[2025-12-05 19:14:52] [Output] : Cre4tive [224]: Czołem, Police Officer II Cre4tive SA Police Department
[2025-12-05 19:14:55] [Output] : Grunt3KKX.AntyParufka [422]: Witam, z tej strony Pracownik Grunt3KKX.AntyParufka z San Andreas Road Assistance.
[2025-12-05 19:14:57] [Output] : Cre4tive [224]: tutaj za szlabanem motorek
[2025-12-05 19:15:01] [Output] : Cre4tive [224]: 3700
[2025-12-05 19:15:06] [Output] : Grunt3KKX.AntyParufka [422]: okej

[2025-12-05 19:15:08] [Output] : Cre4tive [224]: odmowa przyjecia mandatu

po czym wjechałem za szlaban i odwiozłem twój pojazd na parking policyjny , uważam iż ja nie popełniłem żadnego błędu z odholowaniem pojazdu ponieważ wystawiłem cenę wyjęcia którą mi podał Funkcjonariusz . Po tym nie zostały mi przekazane żadne informacje o innej cenie mandatu .

Ja, dupas zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Witam, Police Officer II Cre4tive.

Sytuacja miała miejsce podczas eventu 4Music, pod sceną główną gdzie było sporo graczy (włącznie z frakcjami i adminstracją).

Zostałeś kilkukrotnie ostrzegany i informowany przez nas oraz adminstracje, że ZAKAZUJE się wjazdu za zabezpieczenie oraz szlaban i nie zastosowałeś się.

Wjechałeś z impetem na teren i rozjeżdżałeś wszystkich jak popadnie. Zostały Ci wydane komendy o zatrzymaniu się - NIE ZASTOSOWAŁEŚ się do nich, więc dowódca akcji wydał pozwolenie na ostrzał w opony, które ktoś Ci przebił.
Mimo utraty opon i tak nie odpuszczałeś i dalej za wszelką cenę jeździłeś po terenie "zamkniętym", gdzie było organizowane wydarzenie.

Finalnie w celu "unieruchomienia Cię" zainterweniował członek adminstracji używając klatki. Chciałbym dodać, że przed wspomnianymi przez Ciebie barierkami / szlabanem stał znak B-2 informujący o ZAKAZIE WJAZDU do którego również się NIE ZASTOSOWAŁEŚ.

Jeśli natomiast chodzi o pojazd na parkingu policyjnym to była to decyzja @Greyna.gg, która poprosiła mnie o podliczenie mandatu zgodnie z Twoimi przewinieniami, więc zastosowałem się do tego po unieruchomieniu Twojego pojazdu.
Zostałeś zaprowadzony przeze mnie do radiowozu, gdzie jak już dalej wspomniałeś przeszliśmy do podliczania.

Poinformowałem Cię o kwocie mandatu i co w przypadku odmowy.
Mandat odrzuciłeś, więc wezwałem na miejsce pracownika SARA @Grunt3KKX.AntyParufka, którego po podliczeniu mandatu poinformowałem o cenie pojazdu.

Powody, które uwzględniłem w mandacie to między innymi:
- Niestosowanie się do poleceń funkcjonariusza
- Utrudnianie pracy członkom służb usługowych (4Music) oraz mundurowym.
- Łamanie zasad RP ( rozjeżdżanie grupy ludzi na jednośladzie z przebitymi oponami)
- Niestosowanie się do znaków drogowych
- Wejście / wjazd na teren zamknięty
- Ucieczka przed policją do 10 minut (nie jestem tutaj pewny, z racji iż zdarzenie miało miejsce tydzień temu, a przez sprawy prywatne moja aktywność jest mniejsza)
Po wystawieniu Ci "oferty" mandatu wszystkie powody powinieneś mieć ukazane na czacie, więc prosiłbym o wysłanie tego loga, jeśli jest taka możliwość.

Poruszę jeszcze kwestie "siedzenia w radiowozie 30 minut". 
Chciałbym na wstępie zaznaczyć, że nie było to 30 minut i zostałeś poinformowany  że po odmowie przyjęcia mandatu pojazd trafi na parking, a Ty do więzienia. 
Z racji iż było to wydarzenie "masowe" i zostałem do niego bezpośrednio przydzielony to nie pojechałem Cię odstawić osobiście, a wezwałem na miejsce innego Officera.
Jeśli dobrze pamiętam to był to @V8Power.sus (lecz mogę się mylić bo minął już tydzień, a moja aktywność była teraz znikoma). 
Wezwałem, więc kilkukrotnie jednostką, która przetransportuje Cię z wydarzenia do więzienia w celu odbycia kary. Przypuszczam, że odbywała się wtedy inna akcja, więc nie było dostępnych funkcjonariuszy - stąd taki czas oczekiwania. 

Całe zajście miało miejsce 5 grudnia 2025 (piątek) i na akcji był @Matias2525, który był o wszystkim na bieżąco informowany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin