Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na <PicoBello*> - oskarżony przez <Joz3K>

AgrestBez
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: PicoBello*
Data i godzina zdarzenia: 11.12.2025r. 23:20
Pełen opis sytuacji: W czwartkowe popołudnie krążyłem sobie po ulicach Los Santos.W tym dniu na serwerze były ogromne lagi, oraz duża ilość aut widmo, w pewnym momencie jadąc przed siebie miałem mikro laga, który spowodował uderzenie w jadący z naprzeciwka radiowóz(nic mu się nie stało, nawet się nie odbił). Pojechałem przed siebie, a kiedy nawróciłem w miejsce kolizji oskarżony Funkcjonariusz postanowił władować w mój pojazd(strata 3 opon), oraz w moją osobę cały magazynek doprowadzając tym samym do mojej śmierci.(klip nr 1). Postanowiłem pobiec po swój pojazd i zapytać dlaczego tak zrobił, jednak nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie jedynie, że tak im pozwala regulamin i wewnętrzne regulacje o użyciu broni i możemy rozmawiać tylko w dziale skarg. Jakby tego było mało tego samego dnia o godzinie 23:40 pod HQ jeden z graczy wjechał na mój dach(nie krzywdząc mnie, ani tym bardziej Detektywa) na co Policjant odpowiedział ogniem i doprowadził do takich samych skutków, jak w moim przypadku( klip nr 2). Mimo, że drugi przypadek nie dotyczy mojej osoby to rażąco ukazuje nadużycia broni. 

PicoBello* [475]: Nie mam obowiazku Tobie pisac powodu ostrzelania, zastosowalem sie do wytycznych i regulaminu.
 PicoBello* [475]: uzycia i wykorzystania broni palnej 
PicoBello* [475]: Do ktorych nie masz dostepu.
Chciałbym się jeszcze odnieść do tego... Jeśli rzeczywiście jakieś ,,ukryte" zasady nie pokrywające się z Ustawą O Policji(ppkt 1.) pozwalają na takie wykorzystanie broni to nie ma tematu, ale jeśli nie to warto może przeprowadzić jakieś dodatkowe szkolenie dla Pana PicoBello*.

ppkt 1: ,,Policjant może użyć broni, ale tylko w sytuacjach bezpośredniego zagrożenia życia lub zdrowia jego lub innych osób, np. gdy kierowca próbuje uciec, stwarzając śmiertelne niebezpieczeństwo, jednak nie za samo wjechanie w auto, jeśli nie ma groźby poważnego naruszenia nietykalności lub życia, a jedynie standardowa kolizja lub ucieczka bez eskalacji zagrożenia życia – przepisy pozwalają na użycie środków przym, w tym broni, przy obronie przed bezprawnym zamachem lub przy pościgu, ale zawsze musi to być proporcjonalne i niezbędne (Art. 45 Ustawy o Policji)."

Dowód, który to potwierdza całe zajście: 1:  https://imgur.com/a/OWd8rK1        2: https://imgur.com/a/ovHDQgO   Załączam jeszcze klipa, z sytuacji, w której odnoszę się do ,,laga" i kolizji. Mimo, że na klipie rzeczywistego ścięcia gry nie widać tak sam ruch myszką zaraz po kolizji był spowodowany zacięciem się gry, oraz to, że po kolizji zatrzymałem się czekając na to czy coś w moja stronę będzie napisane: https://imgur.com/a/9aQe91p

Ja, <Joz3K> zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez Joz3K

Dodatkowo chciałbym ująć, w tej skardze to jak Pan PicoBello* zachował się po napisaniu skargi, [2025-12-11 23:52:50] [Output] : << PicoBello* [475]: Panie Joz3K, informuje iz napisze raporta/skarge na Twoja osobe za celowy taran SAPD . Jak sam report/skarga w pewnym mniemaniu jest słuszna patrząc jak to mogło wyglądać ze strony Funkcjonariusza, tak jednak zostało to zrobione to dopiero po umieszczeniu owej skargi z mojej strony. Chęć zemsty? Odegrania się? Trochę upokarzające zachowanie ze strony Detekywa..

PicoBello* [475]: Dziękuje za współpracę! To Protect and To Serve! - Ja to tylko tu tak zostawię ;)

Edytowane przez Joz3K

Dodam również, że graczem który wjechał na dach Gracza Joz3K byłem ja, jak widać na klipie Nr 2 Gracz PicoBello*  Odrazu po tym zaczął strzelać w Opony Screen nr1 https://imgur.com/a/OZVPHMe po czym uśmiercił mi postać... Pojazd na dodatek został odholowany na parking policyjny za który zostałem obciążony kosztami w wysokości 750 PLN Screen nr2 https://imgur.com/a/DHlDihl

Przez Veon.ogf,

"Możliwość złożenia skargi ma liczna grupa osób, jednak jej przedstawicielem jest twórca wątku i tylko on ma prawo wypowiedzi, wyjątkiem jest, gdy rozpatrujący skargę wyda pozwolenie na wypowiedź osoby trzeciej"

• Support
50 minut temu, Joz3K napisał:

Nick funkcjonariusza: PicoBello*
Data i godzina zdarzenia: 11.12.2025r. 23:20
Pełen opis sytuacji: W czwartkowe popołudnie krążyłem sobie po ulicach Los Santos.W tym dniu na serwerze były ogromne lagi, oraz duża ilość aut widmo, w pewnym momencie jadąc przed siebie miałem mikro laga, który spowodował uderzenie w jadący z naprzeciwka radiowóz(nic mu się nie stało, nawet się nie odbił). Pojechałem przed siebie, a kiedy nawróciłem w miejsce kolizji oskarżony Funkcjonariusz postanowił władować w mój pojazd(strata 3 opon), oraz w moją osobę cały magazynek doprowadzając tym samym do mojej śmierci.(klip nr 1). Postanowiłem pobiec po swój pojazd i zapytać dlaczego tak zrobił, jednak nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie jedynie, że tak im pozwala regulamin i wewnętrzne regulacje o użyciu broni i możemy rozmawiać tylko w dziale skarg. Jakby tego było mało tego samego dnia o godzinie 23:40 pod HQ jeden z graczy wjechał na mój dach(nie krzywdząc mnie, ani tym bardziej Detektywa) na co Policjant odpowiedział ogniem i doprowadził do takich samych skutków, jak w moim przypadku( klip nr 2). Mimo, że drugi przypadek nie dotyczy mojej osoby to rażąco ukazuje nadużycia broni.
Dowód, który to potwierdza całe zajście: 1:  https://imgur.com/a/OWd8rK1        2: https://imgur.com/a/ovHDQgO   Załączam jeszcze klipa, z sytuacji, w której odnoszę się do ,,laga" i kolizji. Mimo, że na klipie rzeczywistego ścięcia gry nie widać tak sam ruch myszką zaraz po kolizji był spowodowany zacięciem się gry, oraz to, że po kolizji zatrzymałem się czekając na to czy coś w moja stronę będzie napisane: https://imgur.com/a/9aQe91p

Ja, <Joz3K> zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Uszanowanie! Detective I PicoBello* z S. A. Police Department, kłaniam się!

Patrząc na powyższą skargę zadaje sobie pytanie - jak bardzo można się posunąć w kłamstwach by coś takiego napisać... Ponadto już nie zwracając uwagi na fakt, że w powyższej skardze widać czarno na białym w dowodach umieszczonych przez oskarżyciela, że do żadnego przewinienia z mojej strony nie doszło.
Jednakże przechodząc do odpowiedzi do powyższej skargi - postaram się odpowiedzieć etapami...

W czwartkowe popołudnie krążyłem sobie po ulicach Los Santos

ODPOWIEDŹ: Była godzina 23:00, także o ile mi wiadomo jest to już wieczór, ewentualnie pora nocna.

W tym dniu na serwerze były ogromne lagi, oraz duża ilość aut widmo, w pewnym momencie jadąc przed siebie miałem mikro laga, który spowodował uderzenie w jadący z naprzeciwka radiowóz(nic mu się nie stało, nawet się nie odbił)

ODPOWIEDŹ: Około godziny 23:00 było 450-500 osób na serwerze, przy takiej ilości osób nie ma aut widmo, normalnie można grać i jest sto średnia liczba osób na serwerze która systematycznie gra... Co do uderzenia Twojego pojazdu w mój radiowóz... Na nagraniu, które wstawiłeś nie występuję, żaden lag, jest to celowe staranowanie mojej osoby, jako prowokacja do rozpoczęcia pościgu za Tobą. Ponadto mówisz, że radiowóz się nie odbił, a to powiedz mi dlaczego gdy mnie staranowałeś, to na Twoim nagraniu mnie aż cofnęło? Na moim nagraniu również mnie cofnęło i wybiło, w związku z tym kłamiesz.

Pojechałem przed siebie, a kiedy nawróciłem w miejsce kolizji oskarżony Funkcjonariusz postanowił władować w mój pojazd(strata 3 opon), oraz w moją osobę cały magazynek doprowadzając tym samym do mojej śmierci.(klip nr 1). 

ODPOWIEDŹ: Po staranowaniu mojej osoby oczywiście moment taranu nagrałem, zjechałem na pobocze, poczułem zagrożenie na moje życie/zdrowie i chwilę poczekałem bo zauważyłem, że zawróciłeś i będziesz chciał mnie po raz kolejny rozjechać. W związku iż nadjechałeś, zgodnie z prawem użycia broni, a dokładniej zgodnie z punktem "broń palna może zostać użyta w przypadku odparcia bezpośredniego, zamachu na życie lub zdrowie funkcjonariusza bądź innej osoby oraz przeciwdziałanie takiemu zamachowi" użyłem broni palnej wobec Twojej osoby iż Takiego zamachu dokonałeś. Z początku padł ostrzał w opony aby unieruchomić Twój pojazd, następnie gdy pojazd został unieruchomiony ostrzał padł w Ciebie jako napastnika/agresora całej sytuacji. Wszystko przebiegło zgodnie z zasadami użycia broni jak i wewnątrz frakcyjnymi.

Postanowiłem pobiec po swój pojazd i zapytać dlaczego tak zrobił, jednak nie uzyskałem odpowiedzi na moje pytanie jedynie, że tak im pozwala regulamin i wewnętrzne regulacje o użyciu broni i możemy rozmawiać tylko w dziale skarg.

ODPOWIEDŹ: Odpowiedziałem Tobie na pytanie, w dalszym ciągu kłamiesz... Najlepsze jest to, że w logach wszystko jest, a dalej próbujesz brnąć w kłamstwa. Napisałem Ci, że nie mam obowiązku pisania Tobie dlaczego Cię ostrzelałem, chociaż i tak Ci napisałem dlaczego - zgodnie z wytycznymi i regulaminem użycia broni palnej zostałeś ostrzelany, czyli tak jak Ci napisałem w grze. Ponadto Twoje zachowanie w Tamtym momencie jest tragiczne, przez co dyskusje zakończyłem z Tobą.

[2025-12-11 23:12:14] [Output] : Joz3K [22]: PicoBello* a napisalbys mi jeszcze powod ostrzelania skoro nawet na klipie widac ze byl blad

[2025-12-11 23:12:21] [Output] : Joz3K [22]: synchro i nawet nie odleciALES nic sie nie uszkodizlo

[2025-12-11 23:12:40] [Output] : PicoBello* [475]: Mam tobie napisac powod ostrzelania?

[2025-12-11 23:12:42] [Output] : Joz3K [22]: tak

[2025-12-11 23:13:18] [Output] : PicoBello* [475]: Nie mam obowiazku Tobie pisac powodu ostrzelania, zastosowalem sie do wytycznych i regulaminu

[2025-12-11 23:13:25] [Output] : Joz3K [22]: Jakich wytycznych?

[2025-12-11 23:13:26] [Output] : PicoBello* [475]: uzycia i wykorzystania broni palnej

[2025-12-11 23:13:39] [Output] : PicoBello* [475]: Do ktorych nie masz dostepu.

[2025-12-11 23:13:39] [Output] : Joz3K [22]: Ale co innego ostrzelać

[2025-12-11 23:13:44] [Output] : Joz3K [22]: a co innego n*********c jak p******y

[2025-12-11 23:13:47] [Output] : Joz3K [22]: z full auto

[2025-12-11 23:13:49] [Output] : PicoBello* [475]: A ponadto napisz skarge

[2025-12-11 23:14:02] [Output] : PicoBello* [475]: Dobrze, skoro nie umiesz pisac z kultura, to zegnam, do widzenia,

[2025-12-11 23:14:02] [Output] : Joz3K [22]: mam ciekawsze rzeczy do roboty

[2025-12-11 23:14:03] [Output] : PicoBello* [475]: Dziękuję za współpracę! To Protect and To Serve!

Jakby tego było mało tego samego dnia o godzinie 23:40 pod HQ jeden z graczy wjechał na mój dach(nie krzywdząc mnie, ani tym bardziej Detektywa) na co Policjant odpowiedział ogniem i doprowadził do takich samych skutków, jak w moim przypadku( klip nr 2).

ODPOWIEDŹ: Gracz notorycznie się o Ciebie ocierał, cofał i następnie rozpędzony wjeżdżał w Twój pojazd taranując Ciebie i wjeżdżając na dach Twojego pojazdu. W związku z zastosowaniem się do punktu "broń palna może zostać użyta w przypadku odparcia bezpośredniego, zamachu na życie lub zdrowie funkcjonariusza bądź innej osoby oraz przeciwdziałanie takiemu zamachowi" użyłem broni palnej w stosunku do gracza Somersby. Tłumacząc dokładniej Panie Joz3k, w tym wypadku jesteś "inną osobą" na której gracz Somersby dokonał zamachu zagrożenia na Twoje życie/zdrowie.

54 minuty temu, Joz3K napisał:

Mimo, że drugi przypadek nie dotyczy mojej osoby to rażąco ukazuje nadużycia broni. 

ODPOWIEDŹ: Ja to tylko tak zostawię...

cfN00qO.png

pdq6P8q.png

37 minut temu, Joz3K napisał:

Dodatkowo chciałbym ująć, w tej skardze to jak Pan PicoBello* zachował się po napisaniu skargi, [2025-12-11 23:52:50] [Output] : << PicoBello* [475]: Panie Joz3K, informuje iz napisze raporta/skarge na Twoja osobe za celowy taran SAPD . Jak sam report/skarga w pewnym mniemaniu jest słuszna patrząc jak to mogło wyglądać ze strony Funkcjonariusza, tak jednak zostało to zrobione to dopiero po umieszczeniu owej skargi z mojej strony. Chęć zemsty? Odegrania się? Trochę upokarzające zachowanie ze strony Detekywa..

PicoBello* [475]: Dziękuje za współpracę! To Protect and To Serve! - Ja to tylko tu tak zostawię ;) 

ODPOWIEDŹ: W związku, iż podczas pisania skargi na gracza, obowiązkiem piszącego skargę jest poinformować oskarżonego o skardze, w związku z tym taki obowiązek spełniłem. Jednakże z racji, iż chciałem, abyś został szybciej ukarany, napisałem reporta, który został rozpatrzony w sposób pozytywny, a mianowicie: 
[2025-12-11 23:53:15] [Output] : Gracz Joz3K otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów od kvmykk.ogf, powód: Celowy taran SAPD (5 dni)

15 minut temu, Somersby napisał:

Dodam również, że graczem który wjechał na dach Gracza Joz3K byłem ja, jak widać na klipie Nr 2 Gracz PicoBello*  Odrazu po tym zaczął strzelać w Opony Screen nr1 https://imgur.com/a/OZVPHMe po czym uśmiercił mi postać... Pojazd na dodatek został odholowany na parking policyjny za który zostałem obciążony kosztami w wysokości 750 PLN Screen nr2 https://imgur.com/a/DHlDihl

ODPOWIEDŹ: Po zabójstwie Twojej osoby, przybiegłeś na miejsce powtórnie (tyły komendy SAPD) i pojazdu nie zabrałeś przez dobre 5 minut. W związku z powyższym z racji porzuconego pojazdu przez Twoją osobę - pojazd zgodnie z taryfikatorem Parkingu Policyjnego.

• Support

Słowem podsumowania…

Wy gracze, którzy celowo prowokujecie, odwalacie i terroryzujecie innym grę czujecie się bezkarni, piszecie skargi co jest uważane przez Was, że jest to „okej” bo przecież "macie do tego prawo" i chwała za to. Natomiast jeśli funkcjonariusz z frakcji SAPD napisze na Was skargę/reporta, to uważany jest przez wasze środowisko jako konfidenta i donosiciela.
Ponadto od samego początku napisania skargi kłamiesz i piszesz bajki niczym bajkopisarz – proponowałbym trochę pokory. Każda wykonana czynność przez moją osobę od początku podjętych działań, aż po ich koniec został wykonany w 100% prawidłowo. Użycie broni palnej wobec osób wskazanych na filmach zostało wykonane w sposób zgodny z regulaminem i wytycznymi użycia broni palnej. Co do przedstawionych mi zarzutów są one nieprawdą, są zakłamane – jeśli zajdzie potrzeba, że odpowiedzi na powyższą skargę są niewystarczające, to również posiadam dowody w postaci filmów, urywkowych nagrań, screenów jak i logów z czatu tekstowego, jednak je udostępnię tylko dla zarządu frakcji.
Na ten moment pozostaje Nam czekać na decyzję zarządu frakcji.

Z wyrazami szacunku – PicoBello*

Edytowane przez PicoBello*

Godzinę temu, PicoBello* napisał:

Patrząc na powyższą skargę zadaje sobie pytanie - jak bardzo można się posunąć w kłamstwach by coś takiego napisać... Ponadto już nie zwracając uwagi na fakt, że w powyższej skardze widać czarno na białym w dowodach umieszczonych przez oskarżyciela, że do żadnego przewinienia z mojej strony nie doszło.
Jednakże przechodząc do odpowiedzi do powyższej skargi - postaram się odpowiedzieć etapami..

Od tego czy doszło do jakiegoś przewinienia czy nie, nie jesteś ty.

ODPOWIEDŹ: Była godzina 23:00, także o ile mi wiadomo jest to już wieczór, ewentualnie pora nocna.

Nawet nie wiem co ci tu odpisać… Czepiasz się czegoś co nie ma żadnego znaczenia. Jestem po całym dniu na nogach i ostatnie o czym myślałem to o pisaniu skargi.

Około godziny 23:00 było 450-500 osób na serwerze, przy takiej ilości osób nie ma aut widmo, normalnie można grać i jest sto średnia liczba osób na serwerze która systematycznie gra... Co do uderzenia Twojego pojazdu w mój radiowóz... Na nagraniu, które wstawiłeś nie występuję, żaden lag, jest to celowe staranowanie mojej osoby, jako prowokacja do rozpoczęcia pościgu za Tobą. Ponadto mówisz, że radiowóz się nie odbił, a to powiedz mi dlaczego gdy mnie staranowałeś, to na Twoim nagraniu mnie aż cofnęło? Na moim nagraniu również mnie cofnęło i wybiło, w związku z tym kłamiesz

Godzina nie miała znaczenie, w dalszym ciągu występowały mikro ścinki i pojawiały się na drodze auta widmo. To jak ty odebrałeś moje ,,uderzenie” w ciebie to twoja sprawa, ja nie miałem na celu żadnych działań z tobą. 

Po staranowaniu mojej osoby oczywiście moment taranu nagrałem, zjechałem na pobocze, poczułem zagrożenie na moje życie/zdrowie i chwilę poczekałem bo zauważyłem, że zawróciłeś i będziesz chciał mnie po raz kolejny rozjechać. W związku iż nadjechałeś, zgodnie z prawem użycia broni, a dokładniej zgodnie z punktem "broń palna może zostać użyta w przypadku odparcia bezpośredniego, zamachu na życie lub zdrowie funkcjonariusza bądź innej osoby oraz przeciwdziałanie takiemu zamachowi" użyłem broni palnej wobec Twojej osoby iż Takiego zamachu dokonałeś. Z początku padł ostrzał w opony aby unieruchomić Twój pojazd, następnie gdy pojazd został unieruchomiony ostrzał padł w Ciebie jako napastnika/agresora całej sytuacji. Wszystko przebiegło zgodnie z zasadami użycia broni jak i wewnątrz frakcyjnymi.

Powiedz mi skąd takie informacje, że chciałem cię znowu przejechać? Masz jakieś moce nadprzyrodzone czy z gwiazd to wyczytałeś? Jakby każdy miał tak gdybać co się zaraz wydarzy to uwierz mi ciekawie by nie było. ;)

ODPOWIEDŹ: Odpowiedziałem Tobie na pytanie, w dalszym ciągu kłamiesz... Najlepsze jest to, że w logach wszystko jest, a dalej próbujesz brnąć w kłamstwa. Napisałem Ci, że nie mam obowiązku pisania Tobie dlaczego Cię ostrzelałem, chociaż i tak Ci napisałem dlaczego - zgodnie z wytycznymi i regulaminem użycia broni palnej zostałeś ostrzelany, czyli tak jak Ci napisałem w grze. Ponadto Twoje zachowanie w Tamtym momencie jest tragiczne, przez co dyskusje zakończyłem z Tobą

Oczywiście, w logach wszystko jest jednak odpowiedź o treści regulamin,zasady itp. To nie jest odpowiedź wyczerpująca temat, zarzucasz kłamstwo, a sam czarno na białym napisałem, że Ty mi dałeś odpowiedź taką jak sam tutaj piszesz więc pozwól mi zrozumieć gdzie tutaj brnę w kłamstwa skoro sam wspomniałem o tym co piszesz… Co do mojego zachowania to nie wzbraniam się go, puściły emocje i napisałem o jedno czy dwa słowa za dużo.

Gracz notorycznie się o Ciebie ocierał, cofał i następnie rozpędzony wjeżdżał w Twój pojazd taranując Ciebie i wjeżdżając na dach Twojego pojazdu. W związku z zastosowaniem się do punktu "broń palna może zostać użyta w przypadku odparcia bezpośredniego, zamachu na życie lub zdrowie funkcjonariusza bądź innej osoby oraz przeciwdziałanie takiemu zamachowi" użyłem broni palnej w stosunku do gracza Somersby. Tłumacząc dokładniej Panie Joz3k, w tym wypadku jesteś "inną osobą" na której gracz Somersby dokonał zamachu zagrożenia na Twoje życie/zdrowie.

A ja to tu widzę inaczej, korciło cię aż ponadto żeby ostrzelać gracza tylko nie miałeś powodu, więc znalazłeś go sobie bo ja tutaj żadnego zagrożenia nie widzę, a jedynie głupie odwalanie.

Co do przedstawionych mi zarzutów są one nieprawdą, są zakłamane – jeśli zajdzie potrzeba, że odpowiedzi na powyższą skargę są niewystarczające, to również posiadam dowody w postaci filmów, urywkowych nagrań, screenów jak i logów z czatu tekstowego,

Odrzucasz wszelkie zarzuty bo masz do tego pełno prawo, jednak ciągle twoje pisanie o kłamstwach, kłamaniu i zakłamanych rzeczach jest, aż smutne w czytaniu bo ja jedyne, w czym ,,skłamałem” to w porze dnia :P Ja nie mam nic do ukrycia również mogę załączyć logi i nagrania nawet tutaj.

Podsumowując: Jedyne co wywnioskowałem z twojej odpowiedzi(bardzo ciężko się to czyta) to, że kłamie i zakłamuje (ciężko mi coś nawet na to napisać oprócz ,,haha”. ), a Ty jesteś niewinny bo przecież mogłeś tak zrobić(Ty tak uważasz).Jest to moja ostatnia odpowiedź na tą skargę, chyba że ktoś z twoich przełożonych będzie wymagał dodatkowych rzeczy ode mnie.

Ps. Takie ciągłe zarzucanie o kłamstwa to także trochę upokarzająca wypowiedź z twojej strony, tym bardziej jak są to fałszywe oskarżenia.
I to ja tobie proponuję lekcje pokory bo jesteś bezszczelny i się za wysoko poczuwasz drogi GRACZU(jak każdy z nas) , to czy przynależysz do jakieś grupy w grze nie nadaje ci praw do nazywania kogoś bajkopisarzem i kłamca, a ,,zakłamane dowody” to rozumiem, że nagrania przerobił mi chat gpt?

Skończ mnie pomawiać @PicoBello* bo to też ze strony Funkcjonariusza nie wypada ;)

Edytowane przez Joz3K

46 minut temu, PicoBello* napisał:

ODPOWIEDŹ: W związku, iż podczas pisania skargi na gracza, obowiązkiem piszącego skargę jest poinformować oskarżonego o skardze, w związku z tym taki obowiązek spełniłem. Jednakże z racji, iż chciałem, abyś został szybciej ukarany, napisałem reporta, który został rozpatrzony w sposób pozytywny, a mianowicie: 
[2025-12-11 23:53:15] [Output] : Gracz Joz3K otrzymał zakaz prowadzenia pojazdów od kvmykk.ogf, powód: Celowy taran SAPD (5 dni)

Jednak to nie była ostatnia odpowiedź bo mi coś umknęło :D 

Jak ty mi to pisałeś? Aaa już wiem… Kłamiesz! Dobrze obaj wiemy, że gdyby nie moja skarga to z twojej strony też by nie było nic pisane, a wiadomość wysłana do mnie w wiadomości prywatnej miała być pewnego rodzaju prowokacja i odbiciem piłeczki w ramach złośliwości ;) Tak dla twojej informacji ta kara mnie nie boli, a to czy zasłużyłem czy nie to kwestia sporna. Biorę to na barki i idę dalej pisać jakąś bajkę bo jestem, w tym dobry <3

Edytowane przez Joz3K

Wy gracze, którzy celowo prowokujecie, odwalacie i terroryzujecie innym grę czujecie się bezkarni, piszecie skargi co jest uważane przez Was, że jest to „okej” bo przecież "macie do tego prawo" i chwała za to. Natomiast jeśli funkcjonariusz z frakcji SAPD napisze na Was skargę/reporta, to uważany jest przez wasze środowisko jako konfidenta i donosiciela.

,,Wy” czuję się tutaj wspomniany, a ja do tego typu graczy nie należę, więc po raz kolejny nie wiem co Twoje wypowiedzi wnoszą do tej skargi. Ty jako członek SAPD dalej jesteś graczem, więc masz pełne prawo do pisania skarg/reportów i przynajmniej ja nie uważam tego za donosicielstwo, więc nie rób z siebie ofiary Drogi Panie bo ja cię nie obrażam.

Edytowane przez Joz3K

Panie PicoBello* Ile zajmuje przejście postacią z unity pod komendę żeby zabrać pojazd ?  Laweta odrazu przyjechała na miejsce po takowym incydencie czy to było zaplanowane ? Akurat chwilę po tym przyjechala laweta i czystym przypadkiem dosłownie po rozstrzelaniu pojazdu przyjechała w ciągu 30sekund ?  Z całym szacunkiem lecz widzę, że to nie jest pierwszy raz rozstrzelania graczom przez Pana opon.

Z poważaniem 

Przez Veon.ogf,

"Możliwość złożenia skargi ma liczna grupa osób, jednak jej przedstawicielem jest twórca wątku i tylko on ma prawo wypowiedzi, wyjątkiem jest, gdy rozpatrujący skargę wyda pozwolenie na wypowiedź osoby trzeciej"

Dodam również, że użycie broni palnej ( w tamtym momencie długiej) nie było potrzebne i nie jest to uzasadnione, ponieważ nie doszło do zagrożenia życia postaci oraz nikt nie usiłował tego zrobić.  To również moja ostatnia wypowiedź, niech administracja zadecyduje co i jak. Miłego dnia życzę

Nie pozdrawiam 

Przez Veon.ogf,

• Support
2 godziny temu, Somersby napisał:

Panie PicoBello* Ile zajmuje przejście postacią z unity pod komendę żeby zabrać pojazd ?  Laweta odrazu przyjechała na miejsce po takowym incydencie czy to było zaplanowane ? Akurat chwilę po tym przyjechala laweta i czystym przypadkiem dosłownie po rozstrzelaniu pojazdu przyjechała w ciągu 30sekund ?  Z całym szacunkiem lecz widzę, że to nie jest pierwszy raz rozstrzelania graczom przez Pana opon.

Z poważaniem 

2 godziny temu, Somersby napisał:

Dodam również, że użycie broni palnej ( w tamtym momencie długiej) nie było potrzebne i nie jest to uzasadnione, ponieważ nie doszło do zagrożenia życia postaci oraz nikt nie usiłował tego zrobić.  To również moja ostatnia wypowiedź, niech administracja zadecyduje co i jak. Miłego dnia życzę

Nie pozdrawiam 

ZABÓJSTWO, godzina 23:31

[2025-12-11 23:31:16] [Output] : *Zabiłeś gracza Somersby! [OUT OF DM]

WEZWANIE SARA, godzina 23:40/23:41

[2025-12-11 23:40:28] [Output] : SŁUŻBY > [SAPD] PicoBello*: SARA dla SAPD zglos sie!
[2025-12-11 23:40:56] [Output] : SŁUŻBY > [SARA] kvba_bmx: Zgłaszam!
[2025-12-11 23:41:04] [Output] : SŁUŻBY > [SAPD] PicoBello*: Prosze o jednostke na tyły komendy SAPD - porzucony pojazd do odholowania (gps wyslany)

Miałeś 9/10 minut na zabranie pojazdu, zdążyłeś przybiec, pobiegać wkoło pojazdu i nie zająłeś się nim, porzuciłeś go, w związku z taryfikatorem pojazd został odholowany jako porzucony. A więc... Dlaczego kłamiesz pisząc, że laweta przyjechała w ciągu 30 sekund?
To mój ostatni komentarz w stosunku do owej skargi, na resztę pytań odpowiadam tylko dla zarządu frakcji.

Pozdrawiam.

Probojesz się bronić na każdy możliwy sposób, proszę nie kłam bo to się już robi dziwne pytanie dlaczego to robisz ? Sara było max 1 minutę po uśmierceniu mojej postaci, wpierw wziął samochód marki land stalker następnie wziął moje... Ja nie rozumiem już ciebie kolego.

Przez Veon.ogf,

I nadal nie odpowiedziałeś kolego na pytanie dlaczego użyłeś broni długiej w tamtym momencie? Co było powodem ? Zagrożenie życia ? Jeżeli tak to powiedz w którym momencie naraziłem twoja postać na niebezpieczeństwo, jeżeli jestem policjantem irl i widzisz jak taka akcja się dzieje to wyciągasz kalacha i strzelasz do cywili? Nadal tego nie rozumiem ale widzę, że to nie pierwsza taka akcja z użyciem broni.

Przez Veon.ogf,

• Support
W dniu 12.12.2025 o 09:55, Somersby napisał:

Probojesz się bronić na każdy możliwy sposób, proszę nie kłam bo to się już robi dziwne pytanie dlaczego to robisz ? Sara było max 1 minutę po uśmierceniu mojej postaci, wpierw wziął samochód marki land stalker następnie wziął moje... Ja nie rozumiem już ciebie kolego.

WEZWANIE SARA DO POJAZDU LANDSTALKER, godzina 23:29;

[2025-12-11 23:29:17] [Output] : SŁUŻBY  > [SAPD] PicoBello*: SARA dla SAPD zglos sie!
[2025-12-11 23:29:25] [Output] : SŁUŻBY  > [SARA] kvba_bmx: Zgłaszam!
[2025-12-11 23:29:35] [Output] : SŁUŻBY  > [SAPD] PicoBello*: Prosze o jednostke na tyły komendy SAPD - pojazd do odholowania (gps wyslany)

ZABÓJSTWO, godzina 23:31;

[2025-12-11 23:31:16] [Output] : *Zabiłeś gracza Somersby! [OUT OF DM]

WEZWANIE SARA DO TWOJEGO PORZUCONEGO POJAZDU, godzina 23:40/23:41;

[2025-12-11 23:40:28] [Output] : SŁUŻBY > [SAPD] PicoBello*: SARA dla SAPD zglos sie!
[2025-12-11 23:40:56] [Output] : SŁUŻBY > [SARA] kvba_bmx: Zgłaszam!
[2025-12-11 23:41:04] [Output] : SŁUŻBY > [SAPD] PicoBello*: Prosze o jednostke na tyły komendy SAPD - porzucony pojazd do odholowania (gps wyslany)

Czyli twierdzisz, że logi kłamią? Pozwolę sobie, że nie będę dalej komentował tej skargi, bo robi się to powoli... No sam wiesz jak jest.

Czekamy na decyzję Executive Staff

W żaden sposób nie atakując @Somersby twojej osoby: ,,Możliwość złożenia skargi ma liczna grupa osób, jednak jej przedstawicielem jest twórca wątku i tylko on ma prawo wypowiedzi, wyjątkiem jest, gdy rozpatrujący skargę wyda pozwolenie na wypowiedź osoby trzeciej.” - Takiego pozwolenia od osoby rozpatrującej nie było, a tworzy się tutaj niepotrzebny syf. To, że umieściłem nagranie z twoją osobą było tylko i wyłącznie dowodem na nadużywanie po raz kolejny broni  przez Pana Picobello*.

Edytowane przez Joz3K

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin