Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Co spowodowało zamknięcie stacji Cranberry Station?

Skipper*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

k4tj1er.png

Witam! Reporter @Skipper* z Redakcji 4Life News! Zapraszam Was Drodzy Czytelnicy, do zapoznania się z poniższą relacją!

oXr98cJ.png

SrNMDqW.gif

oXr98cJ.png

24 Kwietnia, godzina 13:45, rok 1998 - Zamach Terrorystyczny na stację kolejową Cranberry Station w San Fierro. To było zwykłe czwartkowe popołudnie, stacja była w godzinach szczytu uczestniczenia przez mieszkańców całego stanu San Andreas. Z pociągu, który poruszał się po szynach w okolicach Red County, mieli wysiąść mieszkańcy Los Santos, którzy wybierali się do San Fierro, co poszło nie tak? Narastające konflikty okolicznych gangów, południowego Gangu Grove Street Families z Los Santos oraz południowo-zachodnim San Fierro Rifa z San Fierro,  przyczyniły się do tradegii. Godzina 13:30 pierwsze doniesienia Maszynisty. ,,Nasza droga przebiega spokojnie, będziemy za 15minut, jesteśmy w okolicach Leafy Hollow". Godzina 13:40, Maszynista ujrzał coś dziwnego przy Whetstone, jakieś pojazdy stoją na torach, jestem 400 metrów przed nimi, nie wiem, czy zdążę wyhamować lokomotywę ". Godzina 13:45, kolejne doniesienia, ,, Jesteśmy już obok zjazdów na autostradę w kierunku Garver Bridge, rozpoczynam drogę hamowania ". To były ostatnie słowa maszynisty, w kolejnych sekundach słychać był zgrzyt szyn oraz głośny wybuch. W powietrzu ogień i dym czarny jak smoła, zza pociągu wyłaniają się San Fierro Rifa, którzy oddają pierwsze strzały w kierunku klientów stacji kolejowej, raniąc przy tym ogromną liczbę osób. Rozpoczyna się strzelanina pomiędzy Gs Family, a Sf Rifa. W ciągu 10 minut, na miejsce dociera jednostka SWAT z okolicznego Komisariatu w San Fierro, Agenci FBI oraz 3 Barracksy z Area 69. Zatrzymanie 15 osób. 9 osób z Sf Rifa oraz 6 z Gs Family. Na miejsce dociera wiele zastępów straży i próbują opanować narastający ogień z lokomotywy. Szok dla mieszkańców, wiele osób zmarłych, jeszcze więcej rannych. Zastępy pogotowia ratunkowego nie wyrabiają z dojazdami, cały Stan San Andreas zaalarmowany, Prezydent ogłasza CODE RED, całe służby Państwowe postawione na nogi, rozpoczyna się chaos. Stacja przestaje funkcjonować, wszędzie taśma policyjna i wojsko na patrolu. Atak ten wstrząsnął całą okolicą i na długo zmienił sposób myślenia mieszkańców o bezpieczeństwie w transporcie publicznym. Do dziś jest uważane, że to nie był przypadek, to wszystko było zaplanowane. Co z głównymi osobami zamieszanymi w tą tragedię? Rząd milczy, służby tak samo. Nie wiadomo co z nimi się stało, można spekulować. To była jedna z największych krzywd wyrządzonych mieście San Fierro w historii.

oXr98cJ.png

Udało mi się uzyskać wywiad z dobrym znajomym zmarłego maszynisty.

S - Skipper*

M - Maszynista

oXr98cJ.png

S: Witam. Reporter Skipper* z Redakcji 4Life News. Mogę zadać Panu kilka pytań?
M: Witam. Niech będzie, odpowiem.

S: 24.04.1998, Godzina 13:45, tragedia dzieje się na naszych oczach, czy chciałbym Pan coś wspomnieć o tamtejszych wydarzeniach?
M: Wolałbym do tego nie wracać, wyrobiło mi to wiele problemów, tych groźniejszych, jak i smutniejszych.

S: Okej, rozumiem. Jak Pan sądzi, co mogłoby być główną przyczyną tego ataku?
M: Wydaje mi się, że chodziło pewni o jakiś ,,grubszy" konflikt gangów.

S: Czy był Pan na pogrzebie maszynisty?
M: Tak, osobiście oddałem hołd dla zmarłego przyjaciela.

S: Z moich pytań to tyle, dziękuję za odpowiedzi.
M: Również dziekuję.

oXr98cJ.png

Zachęcam do śledzenia subforum Redakcji 4Life News!

Ryg9flf.png

Autoryzował: @bartoszek.

k4tj1er.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin