Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na V8Power.sus - oskarżony przez filwww

filwww
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: V8Power.sus
Data i godzina zdarzenia: 24.12 23:50
Pełen opis sytuacji:  Zostałem zatrzymany za jazdę pod prąd na rondzie. Po zjechaniu na pobocze funkcjonariusz polecił mi cofnięcie pojazdu, podczas którego doszło do kolizji. Gdy następnie zostałem poproszony o okazanie prawa jazdy, poinformowałem, że dokument mógł wypaść właśnie podczas cofania.
Funkcjonariusz wydał polecenie, abym wyszedł z pojazdu i poszukał dokumentu, do czego się zastosowałem. Po około 25 sekundach poszukiwań, bez jakiegokolwiek ostrzeżenia lub polecenia zaprzestania czynności, funkcjonariusz powalił mnie na ziemię, zakuł kajdankami oraz nałożył mandat za rzekomą „ucieczkę przed policją”.
Dodatkowo, około sekundę przed powaleniem napisałem wiadomość „szukam szukam”, jednoznacznie wskazującą, że nadal wykonuję polecenie i nie podejmuję próby ucieczki. Nie zostałem ani razu poinformowany, abym się zatrzymał lub zaprzestał szukania dokumentu, dlatego nie rozumiem podstaw do uznania tej sytuacji za ucieczkę.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

Spoiler

V8Power.sus [79]: Poproszę Pana prawo jazdy.
filwww [310]: wypadlo przez okno
filwww [310]: jak cofalem
V8Power.sus [79]: Dobrze, proszę po nie wyjść i wrócić do pojazdu.

filwww [310]: szukam szukam
filwww [310]: nie wiem gdzie wylecialo
Ⓘ Zostałeś złapany przez funkcjonariusza V8Power.sus.

https://imgur.com/a/9ivEf3M

Ja, filwww zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Witam, Police Officer II V8Power.sus.

Zacznę od samego początku, aby każdy zrozumiał.
Podczas mojego patrolowania przejechałeś na rondzie Las Venturas pod prąd w kierunku Los Santos, więc zacząłem jechać w twoim kierunku, po czym nadałem Ci nakaz oraz polecenia, abyś zjechał na pobocze, ale ty zamiast od razu zjechać na pobocze, to staliśmy dobre kilkanaście sekund ( może i nawet 30 sekund), dokładną lokalizację, gdzie staliśmy i czekaliśmy, aż zjedziesz na pobocze podeśle na załączonym linku.
Przed zjechaniem na pobocze padł tekst z twojej strony: filwww [310]: odczep sie.
Dobrze, zjechaliśmy na pobocze, więc stanąłeś przy niebieskim znaku, gdzie poprosiłem, abyś cofnął swój pojazd, przez co podczas twojego cofania uderzyłeś w radiowóz, który już stał w miejscu, a po tej sytuacji padają kolejne teksty: filwww [310]: niezle ci sie nudzi w zyciu i filwww [310]: wspolczuje
Reszta zatrzymania przebiegała pomyślnie do momentu, kiedy poprosiłem Ciebie o prawo jazdy. Stwierdziłeś, że Ci wypadły podczas cofania ( Czyli gdzieś przy znaku, był to jedyny moment cofania przez Ciebie ), więc poprosiłem abyś wyszedł z pojazdu i poszedł po nie oraz wrócił do swojego pojazdu.
Wyszedłeś z pojazdu i zacząłeś biec bez sprinta w stronę znaku, okej, to rozumiem, lecz mniej więcej za znakiem zacząłeś biegnąć z sprintem, co sugerowało ucieczkę. W momencie ucieczki przez twoją osobę za mostem, który znajdował się przed nami zeskoczyłeś z autostrady na bazę, która również znajdowała się przed nami. Po zeskoczeniu już zapewne wiedziałeś, że nie uciekniesz i padł tekst, że szukasz dokumentów, tylko problem leży w tym, że już to nie wyglądało na szukanie dokumentów ponieważ nic nie odgrywałeś od momentu wyjścia z pojazdu, tylko po prostu zacząłeś biec i uciekać z zatrzymania.
Po aresztowaniu Ciebie i wsadzenia do radiowozu przeprowadziłem, zgodnie z procedurami dalszą część zatrzymania, aktualizując twój mandat, który oczywiście odmówiłeś i końcowo było to 26 minut więzienia i pojazd na PP za 50% mandatu. Z powodu, że tą sytuację wyjaśniałem z funkcjonariuszem który posiadał większy stopień ode mnie, chwilę staliśmy więc z wyroku zszedłem Ci bodajże na 22 minuty więzienia. Na załączonym linku, przez Ciebie, nic nie można wywnioskować. Jedynie widać jak zeskoczyłeś z autostrady i piszesz "szukam szukam".

Link do obrazku: https://imgur.com/a/X56IB8P

Witam,
Na wstępie proszę o uważne zapoznanie się z treścią mojej skargi, ponieważ znaczna część Twojej odpowiedzi nie odnosi się do zarzutu, który faktycznie podnoszę. Jeśli według Ciebie zatrzymałem się na drodze, a nie na poboczu, istniała możliwość wystawienia mandatu za niewykonanie poleceń f-usza. Moje zarzuty dotyczą jednak wyłącznie mandatu wystawionego za „ucieczkę przed policją”, 

Odnosząc się do rzekomej „ucieczki”: po opuszczeniu pojazdu rozpocząłem poszukiwanie dokumentu w pobliżu auta, bez używania sprintu. Gdy zauważyłem, że dokumentu tam nie było, postanowiłem sprawdzić teren poniżej - znajdowałem się przy samej krawędzi, a biorąc pod uwagę cofanie oraz kolizję, istniała realna możliwość, że dokument wypadł przez barierkę i stoczył się w dół.
Miejsce, w którym się znajdowałem, widać tutaj:
https://imgur.com/a/JYMdDvM

Aby dostać się do barierki i zejść na dół, musiałem się do niej przemieścić. Nie była to próba ucieczki, a logiczne kontynuowanie poszukiwań dokumentu. Przed barierką znajdował się most, przez który skok byłby niebezpieczny, co widać tutaj:
https://imgur.com/a/qFwgeVr

Dodatkowo, jak już wcześniej wspomniałem - natychmiast po przejściu przez barierkę napisałem wiadomość „szukam szukam”, aby jasno zaznaczyć, że nadal wykonuję polecenie i nie podejmuję próby ucieczki. Gdybym faktycznie chciał uciekać, zrobiłbym to cheetahem 2.2, a nie pieszo.
Argument o braku odgrywania RP również uważam za nietrafiony. Przez około 23 sekundy odgrywałem szukanie dokumentu, a w momencie, gdy chciałem kontynuować RP, moje działania zostały uznane za ucieczkę, mimo że ani razu nie otrzymałem polecenia zatrzymania się lub zaprzestania poszukiwań.
Wszystkie informacje znajdują się w logach. Dodatkowo załączyłem nagranie, na którym widać, że od razu po zejściu w dół informuję o dalszym szukaniu dokumentu, po czym następuje powalenie i wystawienie mandatu za „ucieczkę”. https://imgur.com/a/9ivEf3M

pozdrawiam

Widzę, dalej próbujesz iść po swojemu i oszukać tutaj wszystkich...
Po opuszczeniu pojazdu przez Ciebie nie wykonywałeś odgrywania RP, polegającego na przeszukiwaniu terenu, a zamiast tego nieprzerwanie oddalałeś się od miejsca zatrzymania, używając sprintu. Kierunek przemieszczania się prowadził poza bezpośredni obszar zatrzymania.
Nie było żadnych podstaw do uznania czynności za "szukanie". 
Do momentu zeskoczenia z autostrady nie występują żadne elementy RP, wskazujące na faktyczne poszukiwanie dokumentów (np. zatrzymania, zmiana kierunku, sprawdzenie terenu). Dopiero po zeskoczeniu pojawia się komunikat "szukam szukam".
Miejsce zeskoczenia przez Ciebie na teren bazy - https://imgur.com/a/wrNxa4k
Miejsce zatrzymania przeprowadzanego na tobie (przed znakiem na poboczu) - https://imgur.com/a/JYMdDvM

Z mojej strony to wszystko, oczekuję na decyzję bądź pytanie ze strony zarządu frakcji.

Edytowane przez V8Power.sus

Widzę, że u Ciebie nadal występują problemy z czytaniem ze zrozumieniem...

W poprzedniej wypowiedzi jednoznacznie zaznaczyłem, że już na moście, sprintowałem wyłącznie po to, aby dostać się do barierek i bezpiecznie zejść na dół w celu przeszukania terenu pod miejscem kolizji. (Nie skoczyłem z mostu, ponieważ byłoby to nielogiczne i pozbawione sensu RP)
Oczekiwałeś, że skocze z mostu by przeszukać dolny teren, zamiast 5 sekundowego sprintu pod barierki, by bezpiecznie zejść na dół?

Zatrzymałem się przy najbliższych barierkach i zszedłem na dół, aby wrócić pod miejsce cofania, lecz od dolnej strony, i tam kontynuować poszukiwania dokumentu. Warto zaznaczyć, że na samym moście nie było możliwości, aby dokument mógł się znajdować, dlatego nie odgrywałem tam szukania - było to jedynie przemieszczenie się do właściwego miejsca zejścia.

Jeżeli chodzi o rzekomy brak odgrywania RP, trudno mi zrozumieć, jakiego RP oczekiwałeś w trakcie kilkusekundowego przemieszczania się do barierek?? Odgrywanie szukania dokumentów miało miejsce w pobliżu kolizji, gdzie faktycznie mogły się one znajdować - poruszałem się tam bez sprintu jak już sam wcześniej wspomniałeś i realnie przeszukiwałem teren przy kolizji.
Po nieznalezieniu dokumentu podjąłem decyzję o zejściu na dół i sprawdzeniu, czy nie spadł on tam podczas cofania lub kolizji.

Ten kilkusekundowy sprint, którego jedynym celem było bezpieczne zejście w dół przy barierkach zamiast skakania z mostu, został przez Ciebie uznany za ucieczkę?
Dodatkowo, w momencie gdy chciałem kontynuować RP po zejściu na dół (około 20 sekund od rozpoczęcia szukania), zostałem powalony, więc to ty nie dałeś mi wykonać RP, i powaliłeś mnie w trakcie jego wykonywania.

Ode mnie to już wszystko, nie mam zamiaru opisywać 23 sekundowej akcji czwarty raz, tylko dlatego, że nie jesteś w stanie przeczytać paru zdań ze zrozumieniem.

Edytowane przez filwww

16 godzin temu, filwww napisał:

Jeżeli chodzi o rzekomy brak odgrywania RP, trudno mi zrozumieć, jakiego RP oczekiwałeś w trakcie kilkusekundowego przemieszczania się do barierek?? Odgrywanie szukania dokumentów miało miejsce w pobliżu kolizji, gdzie faktycznie mogły się one znajdować - poruszałem się tam bez sprintu jak już sam wcześniej wspomniałeś i realnie przeszukiwałem teren przy kolizji.
Po nieznalezieniu dokumentu podjąłem decyzję o zejściu na dół i sprawdzeniu, czy nie spadł on tam podczas cofania lub kolizji.

16 godzin temu, filwww napisał:

Dodatkowo, w momencie gdy chciałem kontynuować RP po zejściu na dół (około 20 sekund od rozpoczęcia szukania), zostałem powalony, więc to ty nie dałeś mi wykonać RP, i powaliłeś mnie w trakcie jego wykonywania.

Od momentu opuszczenia pojazdu nie było odgrywane żadne RP poszukiwania dokumentów. Po wyjściu z auta nastąpiło jedynie oddalanie się sprintem od miejsca zatrzymania, bez wcześniejszego poinformowania o zamiarze zmiany miejsca poszukiwań.
Dodatkowo należy zaznaczyć, że na serwerze istnieją komendy /me oraz /do które służą do odgrywania RP. Żadna z tych komend nie została użyta w trakcie przemieszczania się w kierunku barierek, co wskazuje na brak faktycznego RP z twojej strony.

9 minut temu, V8Power.sus napisał:

Po wyjściu z auta nastąpiło jedynie oddalanie się sprintem od miejsca zatrzymania

W dniu 25.12.2025 o 16:40, V8Power.sus napisał:

Wyszedłeś z pojazdu i zacząłeś biec bez sprinta w stronę znaku, okej, to rozumiem

XD

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin