Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

MTA na Steamie!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

W moim poradniku dowiecie się w jaki sposób można grać w MTA po przez STEAM.

WARUNEK

- Posiadanie oryginalnej wersji GTA:SA na steam.

- Lokalizacja plików podczas instalacja MTA i/lub SAMP musi być w folderze STEAM (Przykładowa ścieżka: D:\Steam\steamapps\common\Grand Theft Auto San Andreas)

Krok 1. 'Downgrade' do wersji 1.0' (Nie zawsze potrzebny, jeśli będzie wam działać można pominąć krok)

Pobierasz plik umożliwiający downgrade do wersji 1.0 kliknij tutaj, aby pobrać i zainstaluj go wskazując miejsce, gdzie znajduje się wasze GTA.
Ta czynność NIE zagraża naszej grze, czy kontu Steam.

Krok 2. Launcher

Pobierz launcher kliknij tutaj, aby pobrać kliknij tutaj i umieść plik "gta-sa.exe" w folderze GTA San Andreas. Teraz za każdym razem gdy uruchamiasz San Andreas na steamie możesz wybrać to, w co chcesz grać; SAMP, MTA, lub Singleplayer.

GTA-SA-Launcher

*Jeśli komuś występuje błąd "specified file not found" to trzeba zmienić nazwę folderu "MTA San Andreas[wersja}" na "MTA San Andreas".

*Gdyby Linki zostały wyłączone dajcie znać to wstawię nowe :)

*Jeśli ktoś zastanawia się po co. (można nabijać godziny na steam w gta)

Edytowane przez Lidzbar.
Poprawka

14 minut temu, VEERI98 napisał:

Ale 1.0 jest niestabilną wersją i mi wywalało, ale zmieniłem na inną wersje i śmiga elegancko.

wszyscy którym pomogłem z tym mieli na 1.0 teraz sprawdziłem inną wersję i faktycznie można próbować z innymi wersjami :) (ale nie obiecuje że będzie działać a jak coś to macie poradnik)

• Administrator

Kiedyś istniał praktycznie taki sam poradnik, jednak przez jedną z aktualizacji MTA uruchamianie gry przez Steam skutkowało blokadą i uniemożliwiało granie. Obecnie, w nowszych wersjach MTA, istnieje opcja zezwolenia na wyświetlanie statusu MTA jako GTA:SA na Steam - wystarczy jedno kliknięcie w ustawieniach MTA pod klawiszem ESC. Nie trzeba pobierać żadnych launcherów ani obniżać wersji GTA:SA, aby licznik godzin na Steam działał poprawnie.

sQhV3nB.png - wystarczy zaznaczyć tę opcje i można cieszyć się nabijaniem godzin na Steam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin