Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na V8Power.sus - oskarżony przez matibfc

matibfc
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: V8Power.sus
Data i godzina zdarzenia: 02.01.2026, 22:33
Pełen opis sytuacji: Podczas jazdy na giełdę zauważyłem gracza który został zatrzymany przez oskarżonego, postanowiłem więc dogadać się z graczem na przesiadkę do helikoptera, przy czym ustaliliśmy sobie lokalizację przesiadki, żeby nie było to informuje iż funkcjonariusz w tamtym momencie nie wiedział o możliwej przesiadce do helikoptera. Gdy gracz zaczął jechać w moją stronę to jak można zauważyć na nagraniu, stałem bez żadnego kombinowania po czym uciekinier wysiadł, funkcjonariusz zamiast próbować zataserować oskarżonego to od razu zaczął kierować ostrzał w moją stronę przez co zginąłem. Na nagraniu możemy w 8s zobaczyć że uciekinier wysiadł z pojazdu, miał on dosyć daleką odległość do mnie patrząc się na przebieg sytuacji, funkcjonariusz miał co najmniej 3 sekundy by zataserować uciekającego, postanowił jednak zabić mnie, osobę która stała sobie grzecznie. Obowiązkiem funkcjonariusza jest złapać uciekiniera, w przypadku gdy dojdzie do ew. przesiadki, to dopiero wtedy funkcjonariusz ma prawo użyć broni palnej wobec osoby wspomagającej, na nagraniu lecz możemy zobaczyć że oskarżony od razu skierował ostrzał w moim kierunku, bez próby złapania uciekającego
Całą sytuację mogę uznać jako nadużycie broni palnej, gdzie moim zdaniem broń palna została nadużyta w moim kierunku. 
Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://medal.tv/pl/games/gta-sa/clips/lPLeltAILqRczjA62?invite=cr-MSxUdDEsMzE3OTc1MzEz&v=13

Ja, matibfc zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuję. 

Uszanowanie, Police Officer III V8Power.sus.

17 godzin temu, matibfc napisał:

Podczas jazdy na giełdę zauważyłem gracza który został zatrzymany przez oskarżonego, postanowiłem więc dogadać się z graczem na przesiadkę do helikoptera, przy czym ustaliliśmy sobie lokalizację przesiadki, żeby nie było to informuje iż funkcjonariusz w tamtym momencie nie wiedział o możliwej przesiadce do helikoptera. Gdy gracz zaczął jechać w moją stronę to jak można zauważyć na nagraniu, stałem bez żadnego kombinowania po czym uciekinier wysiadł, funkcjonariusz zamiast próbować zataserować oskarżonego to od razu zaczął kierować ostrzał w moją stronę przez co zginąłem.

Owszem, od momentu rozpoczęcia twojego nagrania nic nie zrobiłeś, lecz wspomnę, że z powodu ucięcia kilkunastu sekund wcześniej ukryłeś również moment, kiedy osoba uciekająca przed Police Department próbowała już raz wykonać próbę przesiadki do twojego helikoptera, lecz została przyblokowana, i od tego momentu, z powodu wiadomej dla nas przesiadki do Ciebie, padła zgoda na ostrzał w twoim kierunku w momencie, kiedy osoba główna, uciekająca będzie próbowała ponownie przesiąść się do Ciebie.

17 godzin temu, matibfc napisał:

funkcjonariusz miał co najmniej 3 sekundy by zataserować uciekającego, postanowił jednak zabić mnie, osobę która stała sobie grzecznie.

Nie wiem, czy widzisz, ale na twoim nagraniu widać jak biały pojazd utrudniał pościg obok Ciebie i w momencie, kiedy uciekający wyskoczył ze swojego pojazdu, to biały pojazd uderzył w radiowóz i przyblokował linię strzału z tasera w kierunku uciekającego, więc nie było szans, aby go trafić. W związku z tym została podjęta decyzja o ostrzale w twoim kierunku i niepodejmowaniu większych konsekwencji wobec twojej osoby. Stałeś sobie grzecznie? Już sam sobie wyjaśniłeś w opisie sytuacji, a ja CI odpowiedziałem również wyżej, że nie stałeś tam bez powodu.

Godzinę temu, V8Power.sus napisał:

Uszanowanie, Police Officer III V8Power.sus.

Owszem, od momentu rozpoczęcia twojego nagrania nic nie zrobiłeś, lecz wspomnę, że z powodu ucięcia kilkunastu sekund wcześniej ukryłeś również moment, kiedy osoba uciekająca przed Police Department próbowała już raz wykonać próbę przesiadki do twojego helikoptera, lecz została przyblokowana, i od tego momentu, z powodu wiadomej dla nas przesiadki do Ciebie, padła zgoda na ostrzał w twoim kierunku w momencie, kiedy osoba główna, uciekająca będzie próbowała ponownie przesiąść się do Ciebie

Podczas próby tzw. pierwszej "przesiadki" stałem sobie tylko, nic nie pisałem na chacie globalnym więc nie rozumiem czemu padła zgoda na ostrzał w moją stronę, a nie w stronę uciekiniera. W tamtym momencie można nawet byłoby uznać nawet że jestem zwykłym obywatelem który sobie tylko stoi i czeka na jakiegoś kolegę, więc nie rozumiem czemu miało paść zezwolenie na ostrzał w moim kierunku. 

Nie wiem, czy widzisz, ale na twoim nagraniu widać jak biały pojazd utrudniał pościg obok Ciebie i w momencie, kiedy uciekający wyskoczył ze swojego pojazdu, to biały pojazd uderzył w radiowóz i przyblokował linię strzału z tasera w kierunku uciekającego, więc nie było szans, aby go trafić. W związku z tym została podjęta decyzja o ostrzale w twoim kierunku i niepodejmowaniu większych konsekwencji wobec twojej osoby. 

Na nagraniu możemy zauważyć że nawet nie podjąłeś próby strzału z tasera w stronę uciekiniera, lecz zacząłeś kierować strzały z deagla w moją stronę, sama akcja była tak dynamiczna że jestem pewny w 100% iż nie myślałeś o tym czy pojazd przyblokuje linię strzału czy nie. Dopiero teraz to zauważyłeś lecz w tamtej sytuacji myślę że nie myślałeś takim tokiem myślenia jakim myślisz teraz.

Stałeś sobie grzecznie? Już sam sobie wyjaśniłeś w opisie sytuacji, a ja CI odpowiedziałem również wyżej, że nie stałeś tam bez powodu.

Po napisaniu skargi dopiero teraz możesz stwierdzić ze nie stałem tam bez powodu. Na ogół powinno się wyjść z założenia że jestem przypadkowym graczem, dopiero w momencie przesiadki powinieneś wysnuć że jestem podstawiony.

Edytowane przez matibfc
dopisanie słowa jednego

Godzinę temu, matibfc napisał:

Podczas próby tzw. pierwszej "przesiadki" stałem sobie tylko, nic nie pisałem na chacie globalnym więc nie rozumiem czemu padła zgoda na ostrzał w moją stronę, a nie w stronę uciekiniera. W tamtym momencie można nawet byłoby uznać nawet że jestem zwykłym obywatelem który sobie tylko stoi i czeka na jakiegoś kolegę, więc nie rozumiem czemu miało paść zezwolenie na ostrzał w moim kierunku. 

Zgoda była po nieudanej próbie przesiadki do twojego pojazdu, a sam ostrzał wykonany został w momencie, kiedy uciekający faktycznie już próbował do Ciebie się dosiąść.

Na nagraniu możemy zauważyć że nawet nie podjąłeś próby strzału z tasera w stronę uciekiniera, lecz zacząłeś kierować strzały z deagla w moją stronę, sama akcja była tak dynamiczna że jestem pewny w 100% iż nie myślałeś o tym czy pojazd przyblokuje linię strzału czy nie. Dopiero teraz to zauważyłeś lecz w tamtej sytuacji myślę że nie myślałeś takim tokiem myślenia jakim myślisz teraz.

Niestety, ale jesteś w błędzie ponieważ nie jest trudno uznać, że w momencie kiedy uciekający jest zasłonięty pojazdem, to jest praktycznie nie do trafienia.

Po napisaniu skargi dopiero teraz możesz stwierdzić ze nie stałem tam bez powodu. Na ogół powinno się wyjść z założenia że jestem przypadkowym graczem, dopiero w momencie przesiadki powinieneś wysnuć że jestem podstawiony.

Nawet i przed skargą to stwierdziłem,  po nieudanej pierwszej próbie przesiadki, że będzie możliwa przesiadka do helikoptera, którym ty pilotowałeś, Próbowałem nawet Ci to wytłumaczyć w wiadomości prywatnej na serwerze ale ty wolałeś najwidoczniej nie słuchać.

22 minuty temu, V8Power.sus napisał:

Zgoda była po nieudanej próbie przesiadki do twojego pojazdu, a sam ostrzał wykonany został w momencie, kiedy uciekający faktycznie już próbował do Ciebie się dosiąść.

Zgoda powinna zostać wydzielona na ostrzał uciekiniera a nie na ostrzał pilota który sobie stał i nic nie robił zbytnio.

22 minuty temu, V8Power.sus napisał:

Niestety, ale jesteś w błędzie ponieważ nie jest trudno uznać, że w momencie kiedy uciekający jest zasłonięty pojazdem, to jest praktycznie nie do trafienia.

Niby racja lecz na nagraniu zresztą można zauważyć że uciekający próbował ominąć zr-350 która mu zagrodziła drogę, po ew. ominięciu zr-350 przez uciekiniera, ty jako funkcjonariusz miałbyś co najmniej 2-3s by zataserować gracza, lecz postanowiłeś mnie zabić.

23 minuty temu, V8Power.sus napisał:

Nawet i przed skargą to stwierdziłem,  po nieudanej pierwszej próbie przesiadki, że będzie możliwa przesiadka do helikoptera, którym ty pilotowałeś, Próbowałem nawet Ci to wytłumaczyć w wiadomości prywatnej na serwerze ale ty wolałeś najwidoczniej nie słuchać.

Ja czysto teoretycznie mógłbym założyć że nie chciałem przesiadki i że sobie stałem bez celu, w takim przypadku dalej to usprawiedliwia zabójstwo pilota który nie brał udziału w pościgu? Oczywiście będę szczery, przesiadka była umówiona lecz z twojej perspektywy sytuacja powinna być taka że nie wiedziałeś o jakiejkolwiek przesiadce, to było tylko twoje założenie z góry.

1 godzinę temu, matibfc napisał:

Zgoda powinna zostać wydzielona na ostrzał uciekiniera a nie na ostrzał pilota który sobie stał i nic nie robił zbytnio.

Na ostrzał w kierunku osoby uciekającej mamy również wyznaczone kiedy możemy nadać zgodę a taka czynność czyli przesiadka nie nadaje się na taką zgodę. Nic nie robił? Z perspektywy funkcjonariuszy było widać czarno na białym przesiadkę...

Niby racja lecz na nagraniu zresztą można zauważyć że uciekający próbował ominąć zr-350 która mu zagrodziła drogę, po ew. ominięciu zr-350 przez uciekiniera, ty jako funkcjonariusz miałbyś co najmniej 2-3s by zataserować gracza, lecz postanowiłeś mnie zabić.

Idąc takim tokiem by po prostu wsiadł do Ciebie i tak samo byłby problem, że zostałeś zabity.

Ja czysto teoretycznie mógłbym założyć że nie chciałem przesiadki i że sobie stałem bez celu, w takim przypadku dalej to usprawiedliwia zabójstwo pilota który nie brał udziału w pościgu? Oczywiście będę szczery, przesiadka była umówiona lecz z twojej perspektywy sytuacja powinna być taka że nie wiedziałeś o jakiejkolwiek przesiadce, to było tylko twoje założenie z góry.

Czyli miałem udawać, że żadnej przesiadki ma nie być i dać po prostu przesiadkę i abyście odlecieli? Raczej nie.

Edytowane przez V8Power.sus

Na ostrzał w kierunku osoby uciekającej mamy również wyznaczone kiedy możemy nadać zgodę a taka czynność czyli przesiadka nie nadaje się na taką zgodę. Nic nie robił? Z perspektywy funkcjonariuszy było widać czarno na białym przesiadkę...

To że gracz który ucieka chciał przesiadkę to nie znaczy że  osoba do której chce wsiąść chce tej przesiadki i ewentualnego dalszego pościgu.

Idąc takim tokiem by po prostu wsiadł do Ciebie i tak samo byłby problem, że zostałeś zabity.

Dlaczego postanowiłeś w takim razie zabić mnie a nie ściganego?

Czyli miałem udawać, że żadnej przesiadki ma nie być i dać po prostu przesiadkę i abyście odlecieli? Raczej nie.

Jeśli byłaby próba odlotu to oczywiste jest że mógłbyś użyć broni palnej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin