Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News -Płomienie na Los Santos Inlet -niewielki magazyn doszczętnie zniszczony!

Bulis
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Witam serdecznie mieszkańców stanu San Andreas,  z tej strony Starszy Redaktor Bulis z Redakcji 4Life News! Zapraszam do przeczytania relacji!

Los Santos Inlet, wczesne godziny poranne. Spokojna okolica została zakłócona przez niepokojące zdarzenie. Jeden z niewielkich magazynów znajdujących się przy nabrzeżu stanął w płomieniach, a ogień w krótkim czasie objął niemal cały budynek. Na miejsce zadysponowano zastęp Volunteer Fire Department, który podjął działania gaśnicze.
Jak relacjonują świadkowie, pierwsze oznaki pożaru pojawiły się, gdy spod drzwi jednego z magazynów zaczął wydobywać się gęsty dym. Z początku przejeżdżający w pobliżu kierowcy nie byli pewni, co dokładnie się dzieje, jednak już po kilku minutach w oknach budynku można było dostrzec wyraźne płomienie.
„Na początku wyglądało to, jak zwykły dym, ale chwilę później ogień był już widoczny w środku magazynu” - relacjonował jeden z kierowców przejeżdżających w pobliżu miejsca zdarzenia.
Świadkowie niezwłocznie poinformowali służby ratunkowe.
Na miejsce zdarzenia jako pierwsi dotarli druhowie z Volunteer Fire Department. Po przyjeździe zastępu sytuacja była już poważna, ponieważ ogień obejmował już znaczną część wnętrza magazynu, a z budynku wydobywały się gęste kłęby czarnego dymu.
Strażacy natychmiast przystąpili do działań gaśniczych, rozwijając linie gaśnicze oraz zabezpieczając teren wokół płonącego obiektu. Dzięki sprawnej akcji ratunkowej udało się opanować pożar i zapobiec jego rozprzestrzenieniu się na pobliskie budynki.
Akcja gaśnicza trwała kilkadziesiąt minut. Po jej zakończeniu strażacy dogaszali jeszcze zarzewia ognia oraz sprawdzali konstrukcję budynku.
Na szczęście w zdarzeniu nie odnotowano osób poszkodowanych, jednak sam magazyn został poważnie zniszczony przez ogień. Wnętrze budynku uległo niemal całkowitemu spaleniu, a konstrukcja obiektu została mocno naruszona.
Na ten moment nie są znane dokładne przyczyny wybuchu pożaru. Wśród mieszkańców oraz świadków pojawiają się różne przypuszczenia - od przypadkowego zaprószenia ognia po możliwość celowego podpalenia.
Okoliczności zdarzenia są obecnie wyjaśniane. Służby analizują dostępne informacje oraz relacje świadków, które mogą pomóc ustalić przebieg wydarzeń poprzedzających pojawienie się ognia.

SeMJRJz.gif

Podczas naszej obecności na miejscu udało nam się porozmawiać z jednym z kierowców, który przejeżdżał w pobliżu magazynu w momencie, gdy pożar dopiero się rozpoczynał. Mężczyzna zatrzymał się na chwilę w okolicy nabrzeża i był jednym z pierwszych świadków całej sytuacji.

B - Bulis
K - Kierowca

B: Co dokładnie zauważył Pan jako pierwsze?
K: Szczerze mówiąc, najpierw zwróciłem uwagę na dym. Jechałem drogą wzdłuż nabrzeża i zobaczyłem, że z jednego z magazynów zaczyna wydobywać się taki szary dym spod drzwi.

B: Czy w tamtym momencie było już widać ogień?
K: Na początku nie. Myślałem nawet, że ktoś coś pali w środku albo że to jakaś awaria. Dopiero po chwili, gdy zatrzymałem się kawałek dalej, zobaczyłem płomienie w oknie od strony portu.

B: Czy zauważył Pan w okolicy jakieś osoby lub pojazdy?
K: Nie widziałem nikogo bezpośrednio przy magazynie. Okolica była raczej pusta, dlatego to wyglądało jeszcze dziwniej.

B: Dziękuję za udzielenie krótkiego wywiadu, życzę miłego dnia i spokojnej drogi dalej.
K: Także dziękuję i miłego dnia.

Dziękuję za przeczytanie relacji i zapraszam do czytania następnych!

338XmpZ.png

Autoryzował: @bartoszek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin