Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Pochwała na dropsupl - chwalony przez damio990

damio990
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick chwalącego: damio990
Nick chwalonego: dropsupl
Data zdarzenia: 23.04.2026
Powód pochwały: Ponadprogramowe MCR
Opis zdarzenia:
SAMD wezwane z powodu upadku z dachu podczas prac porządkowych. Przyjechał zespół P1 w składzie dropsupl. Po podejściu do pacjenta przystąpił standardowo do oceny świadomości, przytomności, badania ABC. Już na początkowym etapie w związku z niepokojącymi parametrami pomyślał o osłuchaniu pacjenta - następnie opukaniu - wykrywając Odmę Prężną Lewostronną - natychmiast ją odbarczył. W EKG wykrył zawał STEMI - rozpoczął podawanie leków możliwych do podania dla pacjenta nieprzytomnego (wielki props za zabezpieczenie przeciwbólowe pacjenta nieprzytomnego - nie każdy by o tym pomyślał) - w trakcie tego pacjent zatrzymał się w mechanizmie asystolii. Myślałem, że na tym etapie rozpoczną się trudności z racji, że ratownik był sam na miejscu zdarzenia - tutaj zostałem pozytywnie zaskoczony. W pierwszej kolejności rozpoczęto na mnie uciśnięcia klatki piersiowej urządzeniem LUCAS, aby ratownik miał wolne ręce do dalszego działania, następnie podał pierwszą dawkę adrenaliny a później przystąpił do intubacji dotchawiczej. Po zabezpieczeniu dróg oddechowych podłączył mnie do respiratora (czego w ogóle się nie spodziewałem xd). Następnie odegrał RP kontaktowania się z SOR w celu ustalenia transportu pacjenta w NZK - wyrażono zgodę i pojechaliśmy.

Przyznaje, że jest to najlepsze RP jakie kiedykolwiek zostało na mnie przeprowadzone w tej frakcji, bez żadnych błędów merytorycznych, wszystko zgodnie z aktualnymi wytycznymi i zaleceniami ERC. Widać, że nie była to jego pierwsza akcja :) Serdecznie pozdrawiam.

Dowody z akcji:
 https://imgur.com/a/Gbr1rZI

Witam,

Po obejrzeniu dowodów z akcji w postaci zdjęć stwierdzam, iż  Ratownik Medyczny @dropsupl wykazał się ponadpodstawową wiedzą z zakresu obsługi i praktycznego wykorzystania respiratora na poszkodowanym, w związku z tym pochwałę akceptuję, a pracownik zostanie oczywiście nagrodzony. Dodatkowo chciałbym zachęcić do umieszczenia całej dokumentacji z RP przy pisaniu następnej pochwały. Sam opis na forum jest rozbudowany, ale zdjęć z akcji jest dosyć mało co niewątpliwie utrudnia pozytywne rozpatrzenie pochwały. Im więcej dowodów tym lepiej dla obu stron.

G4uO8x5.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin