Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na funkcjonariuszy Bombowiec_ oraz Januszz* - oskarżony przez [GramyJokerem]

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Bombowiec_ oraz Januszz*
Data i godzina zdarzenia: 30.04.2026
Pełen opis sytuacji: 

Składam oficjalną skargę na funkcjonariusza Bombowiec_ oraz towarzyszącego mu wyższego rangą funkcjonariusza Janusz* i w związku z rażącą nieznajomością taryfikatora oraz brakiem nadzoru służbowego.

1. Błędne naliczenie kary: Funkcjonariusz Bombowiec_Podloga wystawił mandat na 1595 PLN, dopisując powód "Utrudnianie pracy SAPD". Zgodnie z taryfikatorem za utrudnianie/brak RP przysługuje +30 minut. Zostałem jednak osadzony tylko na 16 minut. Świadczy to o rażącej niekompetencji w przeliczaniu kar.

2. Brak nadzoru (Janusz.i): Funkcjonariusz Janusz.i jako Sergeant I był obecny przy interwencji i nie skorygował błędnego działania podwładnego. Jako wyższa ranga ma obowiązek dbać o przestrzeganie taryfikatora.

3. Recydywa niekompetencji: Jest to już TRZECI raz z rzędu, kiedy funkcjonariusze SAPD wykazują się brakiem znajomości taryfikatora w moim przypadku.

4. Wniosek: Wnoszę o unieważnienie wpisów w kartotece, które zostały dokonane w sposób niezgodny z regulaminem.

Jako doświadczony gracz oraz twórca kanału GramyJokerem, nie pozwolę na takie traktowanie. Cała interwencja została zarejestrowana podczas transmisji na żywo. Liczę na wyciągnięcie surowych konsekwencji.

Ja, Joker, zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skarg, rozumiem go i w pełni akceptuję.

Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

Edytowane przez GramyJokerem
pomyłka znalazłem błąd i dlatego teraz edytowałem

Witam, z tej strony Sergeant I Januszz*

Odpowiem odnosząc się do wypisanych przez ciebie podpunktów w skardze.

Wydany mandat przez Bombowca posiadał tylko dwa wpisy i były to: Jazda pod prąd oraz Niestosowanie się do znaków drogowych, gdzie łączna suma mandatu wynosiła 15 punktów karnych i 1595pln, gdzie przekładając na minuty więzienia, to 16 minut w zaokrągleniu, ponieważ 100pln = 1 minuta więzienia.

Spoiler

PHpGcW2.png

Przechodząc do "Utrudnianie pracy SAPD", nie mam zielonego pojęcia, skąd to wytrzasnąłeś, gdyż nawet w przesłanym przez ciebie nagraniu nie widać, abyś nam utrudniał, w jakikolwiek sposób, więc i z tego powodu nic takiego nie miałeś naliczanego. Pomijając fakt, że nigdzie żadne z nas nie pisało ci, że będziesz miał naliczane Utrudnianie nam pracy, więc wszystko dobrze zostało policzone.

Godzinę temu, GramyJokerem napisał:

1. Błędne naliczenie kary: Funkcjonariusz Bombowiec_Podloga wystawił mandat na 1595 PLN, dopisując powód "Utrudnianie pracy SAPD". Zgodnie z taryfikatorem za utrudnianie/brak RP przysługuje +30 minut. Zostałem jednak osadzony tylko na 16 minut. Świadczy to o rażącej niekompetencji w przeliczaniu kar.

Jeśli chodzi o moje nadzorowanie, to nie mam nic do narzucenia do swej osoby, gdyż cały czas kontrolowałem sytuacje, a Bombowca nie miałem za co skarcić, gdyż wszystko wykonał prawidłowo.

2. Brak nadzoru (Janusz.i): Funkcjonariusz Janusz.i jako Sergeant I był obecny przy interwencji i nie skorygował błędnego działania podwładnego. Jako wyższa ranga ma obowiązek dbać o przestrzeganie taryfikatora.

W tym wypadku to już brak słów... Każdy z nas przestrzega taryfikatora i wszystko jest nadawane do adekwatnego zachowania. W momencie, kiedy przeprowadzamy zatrzymanie, osoba zatrzymana dowiaduje się, z jakiego powodu została zatrzymana oraz w momencie otrzymania mandatu, są dla niej/niego widoczne, aby właśnie nie dochodziło do nieporozumień typu: Bo policjant mi coś naliczył.

3. Recydywa niekompetencji: Jest to już TRZECI raz z rzędu, kiedy funkcjonariusze SAPD wykazują się brakiem znajomości taryfikatora w moim przypadku.

To tyle z mojej strony, nie został mi nic innego jak czekać na podjęte działania zarządu. Pozdrawiam.

PO II Bombowiec__
Odnosząc się do PKT. 1 napisałeś, że dopisałem Ci ,,Utrudnianie pracy SAPD". Taka sytuacja nie miała miejsca, jak widać na załączonym nagraniu. Zostałeś zatrzymany za jazdę pod prąd i niestosowanie się do znaków drogowych, na co został wystawiony mandat, którego oczywiście nie przyjąłeś, za co dostałeś 16 minut więzienia.
PKT. 3; Nie przypominam sobie dwóch wcześniejszych sytuacji, aby ktoś nie stosował się do taryfikatora. Wrzuciłeś filmik na YouTube z moją osobą, gdzie rzekomo popełniłem jakiś błąd. Przeanalizowałem ten materiał z 3 razy i żadnego błędu tam nie było. Twoje zarzuty są totalnie bezsensu.

Temat został przeze mnie wyczerpany, czekam na decyzję zarządu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin