Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na DaveSoWave oskarżony przez norsek

norsek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: DaveSoWave
Data i godzina zdarzenia: 28.06.2026 11:22
Pełen opis sytuacji: Pościg w squalo, funkcjonariusz przeteleportował się celowo multiseatem na nasz pojazd wodny, zyskując przewagę i aresztując mnie. Wszystko na klipie nie mam nic więcej do dodania.

Spoiler
Wykorzystywanie błędów gry lub serwera w celu uzyskania przewagi      Zbanowanie
Permanentny
Zbanowanie
Permanentny

Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

Ja, norsek zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

22 minuty temu, SpeedPower napisał:

@DaveSoWave proszę o wypowiedź

Witam, musiało mi to umknąć.

Witam, PO II DaveSoWave, podczas pościgu wodnego, który został rozpoczęty na wskutek wodowania (o ile dobrze pamiętam) wzięliśmy tak zwane makrele, aby was złapać. Moje zdanie wówczas było proste - wejść na dziób makreli, wskoczyć do was i zakuć osobę, która prowadziła łódkę. Tak też uczyniłem, (uwcześnie vhs, pomylka - prowadziła inna osoba, nicku nie pamiętam, byłem pewien, że z nim wówczas byłem) prowadził ową makręle, a ja wskoczyłem na centralną część łodzi i u przynajmniej u mnie - wskoczyłem do was. Na miejscu momentalnie ciebie poinformowałem, że u mnie po prostu wskoczyłem, a clipów nie robię, bo jeżeli coś nie jest w mojej winy, to ich nie wykonuje. Chciałbym również zaznaczyć, że sam nie znam pojęcia multiseat, na 4life jak i MTA biorę regularne przerwy, więc kiedy mi wspomniałeś o nim, relatywnie się zdziwiłem. Osobiście uważam, że nie złamałem żadnych regulaminów serwera, a moje działania nie były celowe, w kontekście "potencjalnego wykorzystania błędów gry", najprawdopodobniej poszedł desync, a inni funkcjonariusze, którzy brali miejsce w akcji sami uznali to za najprawdopodobnie błąd z strony gry, mimo iż sami widzieli clipa. 

Pozdrawiam, DaveSoWave.

Edytowane przez DaveSoWave

5 godzin temu, DaveSoWave napisał:

Chciałbym również zaznaczyć, że sam nie znam pojęcia multiseat

No niestety innej opcji na siedzenie u ciebie w makreli i u mnie w squalo by nie było niż multiseat, więc nie rób z siebie takiego niezaznajomionego. Chcąc nie chcąc, wykorzystując błąd zdobyłeś przewagę i aresztowałeś mnie co miało kluczowy wpływ na przebieg pościgu. Wystarczyło zachować się jak człowiek i wysiadając z mojej łódki zeskoczyć do wody z powrotem do makreli i kontynuować pościg, natomiast ty po zaaresztowaniu mnie grałeś cwaniaka przyznając, że "trudno, najwyżej perm". Najlepiej wytłumaczyć się desyncem, działa na wszystko.. ale tylko w jedną stronę... Nawet w skardze nie potrafisz przyznać się do winy, a nawet przeprosić, trochę szkoda. 

Edytowane przez norsek

20 godzin temu, norsek napisał:

No niestety innej opcji na siedzenie u ciebie w makreli i u mnie w squalo by nie było niż multiseat, więc nie rób z siebie takiego niezaznajomionego. Chcąc nie chcąc, wykorzystując błąd zdobyłeś przewagę i aresztowałeś mnie co miało kluczowy wpływ na przebieg pościgu. Wystarczyło zachować się jak człowiek i wysiadając z mojej łódki zeskoczyć do wody z powrotem do makreli i kontynuować pościg, natomiast ty po zaaresztowaniu mnie grałeś cwaniaka przyznając, że "trudno, najwyżej perm". Najlepiej wytłumaczyć się desyncem, działa na wszystko.. ale tylko w jedną stronę... Nawet w skardze nie potrafisz przyznać się do winy, a nawet przeprosić, trochę szkoda. 

Na przyszłość będę wiedział, że to multiseat, a nie klasyczne "G", bo z takim określeniem się spotykam najczęściej. Nie wykorzystałem żadnego błędu gry, a moja odpowiedź była najprostszą formą twojej informacji, że za to mogę dostać perma, którą ty napisałeś, zanim ja o tym wspomniałem, a ponadto nie widzę sensu kłócić się o coś, co u mnie wygląda inaczej, niż u ciebie. Argument desynca jest w mojej opinii trafny, ponieważ to największy -w mojej opinii- problem w MTA, który natrafia na każdego. Nie zamierzam się przyznawać do winy i przepraszać za coś, co w mojej opinii jest błędem serwera, a nie moim, bo mimowolnie, jakbym przeprosił, to tak, jakbym się przyznał, a się nie przyznaję do zarzucanego mi czynu.

To moja ostatnia wypowiedź w tej skardze, ponieważ nie mam nic więcej do dodania. 

Świadomie czy też nie, wykorzystałeś błąd, który przełożył się na moją dalszą rozgrywkę, pozwolę przytoczyć sobie punkt z regulaminu serwera: 

Spoiler

§9.2
Kategorycznie zabrania się korzystania z oprogramowania bądź wykorzystania błędów gry/serwera w celu uzyskania przewagi nad innymi graczami.
§10.6
Nieznajomość regulaminu przez gracza, nie zwalnia z jego przestrzegania.

Nazewnictwo swoją drogą, natomiast dobrze wiecie co robicie jako całość frakcji, to że ty nie wiedziałeś nie oznacza, że reszta twoich kolegów uczestniczących w pościgu nie wiedziała i nie widziała co zrobiłeś. Może jednak celowo nie chcieli przeszkadzać ci, ponieważ dobrze wiedzieli, że oni są bezkarni i jedynie kto zostanie ukarany to ty, a oni będą mieć satysfakcję bo zatrzymali kolejnego wielkiego przestępcę, który jechał 133km/h w miejscu, w którym dozwolone jest 120km/h? To już zostawiam do własnej interpretacji. 

W dniu 1.07.2026 o 17:48, DaveSoWave napisał:

a ponadto nie widzę sensu kłócić się o coś, co u mnie wygląda inaczej, niż u ciebie

Najlepiej zgrywać cwaniaka wśród znajomych i umyć ręce zrzucając winę na desynchronizacje. Na nagraniu widocznie zawarty jest moment, w którym wstajesz z łodzi (widać wtedy nick), i za 0.01 sekundy jesteś na mojej łodzi, w jaki sposób w tak szybkim czasie przemieściłeś się z tyłu makreli na dziób i przeskoczyłeś na moją łódź??? Z mojej strony widać wszystko czarno na białym, jeśli masz jeszcze jakieś problemy to zamieść nagranie ze swojej perspektywy.

Edytowane przez norsek

W dniu 2.07.2026 o 14:48, norsek napisał:

Najlepiej zgrywać cwaniaka wśród znajomych i umyć ręce zrzucając winę na desynchronizacje. Na nagraniu widocznie zawarty jest moment, w którym wstajesz z łodzi (widać wtedy nick), i za 0.01 sekundy jesteś na mojej łodzi, w jaki sposób w tak szybkim czasie przemieściłeś się z tyłu makreli na dziób i przeskoczyłeś na moją łódź??? Z mojej strony widać wszystko czarno na białym, jeśli masz jeszcze jakieś problemy to zamieść nagranie ze swojej perspektywy.

Tak jak na pościgu, tak i tutaj - nie wiem, co mam ci więcej powiedzieć. Z mojej perspektywy wyglądało to jak wskoczenie na twoją łódkę, zresztą, kilka osób wyżej i niżej w administracji i frakcji z dosyć dobrym stażem uznali, że pierwszy raz się z tym spotkają z taką sytuacją i -tak jak ja- nie wiedzieli, że można w taki sposób z jednego końca łódki znaleźć się na drugim. Nie mniej jednak, najprawdopodobniej będzie musiała zostać wykonana weryfikacja logów z tej sprawy przed wyższą administrację, gdyż ja nie posiadam nagrania. Niezależnie od decyzji, jeżeli faktycznie złamałem regulamin - jestem zmuszony ponieść konsekwencje. Nie będę protestować, zresztą, u ciebie to widać "czarno na białym", aczkolwiek rozumiem frustrację.

Kolejne odpowiedzi będą, jeżeli pojawią się dodatkowe dowody, lub pytanie ze strony zarządu/osoby rozpatrującej.

Z poważaniem, Dave.

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin