Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

tani komputer do mta

Daniel1d
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam to ja (może ktoś jeszcze mnie pamięta xD jak tak to napisz xD) przychodzę z prośbą ogólnie dostałem propozycje kupna komputera o specyfikacjach : KOMPUTER DELL 780SFF

• Producent: DELL

• Model: OPTIPLEX 780 SFF

• Procesor: INTEL CORE 2 DUO

• Taktowanie: 2.9 - 3.0 GHZ

• Pojemność dysku: Dysk: 250 GB

• Pamięć RAM: 4 GB

• Karta graficzna: INTEL

• Napęd: DVD

• System operacyjny:ZAINSTALOWANY WINDOWS 7 PROFESSIONAL

(CERTYFIKAT COA POTWIERDZAJĄCY LEGALNOŚĆ SYSTEMU)

i nie wiem czy go kupic :/ potrzebuje go tylko do mta może do jakiegoś nfs a w ostateczności do wota/cs1.6/go cena tego maleństwa to 339 pln oplaca się ? (taki mam budżet) od razu dzieki za pomoc

Pierwsze co, zapomnij o stałych 60 klatkach w mta na integrze (zintegrowana karta graficzna, jeżeli nie wiesz o co chodzi wygoogluj sobie), nie mówiąc już nawet o tym że cs:go ci na tym będzie chodzić w max 15 fpsach. Z wotem nie mam pojęcia, w 1.6 jeszcze utrzyma ci się te 60-100 fps'ów. NFS zależy jaki, most wanted z 2005 roku na pewno ci uciągnie, reszta starszych nfsów pewnie też. Lepiej by było dozbierać trochę pieniędzy, poszukać tanich części i złożyć samemu komputer niż kupować biurowca, który do gier się nie nadaje.

Ogólnie komputery już gotowe nie są jakieś super, ale jeżeli masz tylko taki budżet to nic innego ci nie pozostaje (jednak nie polecam bo na takim komputerze będziesz miał jakieś 10-15 FPS w np. CS:GO). Osobiście dozbierałbym przynajmniej do tych 700-800zł i kupił coś do samodzielnego złożenia. Fakt za 700zł nie kupisz nic fajnego z nowych części, jednak z używanych już tak. Wiem, znajdą się osoby które powiedzą, że używane części to szit i się szybko psują, jednak gdybyś poszukał osobę która ma dużo dobrych opinii np. na alledrogo gwarantuje ci, że przetrwają nawet do paru lat. (Sam mam parę komputerów złożonych z używek i jakoś działają już dłuugi czas)

Przykładowy komputer do 700zł: https://www.youtube.com/watch?v=FJupZxBFoRU

Powiem ci tak nie bierz DELL'a, nie polecam. Jeżeli chodzi o mta to nie potrzeba jakieś zajebistej karty graficznej, na zintegrowanej da się mieć stale 60 klatek na sekunde. Ja przy 4gb ram, zintegrowanej karcie mialem tyle przez rok czasu nawet w miejscach, gdzie było duży ludzi, gdzie się dużo działo. Jedynie co miałem inne to procesor. Procesor miałem i3 więc to dawało te klatki na sekundę. Lepiej byłoby dla ciebie kupić każdą cześć osobno nawet używaną i spróbować samemu złożyć ten komputer, a jeżeli nie to poprosić o to serwis, myślę że za max 50-100zl zrobiliby robotę i byś był zadowolony.

ps: na cs;go raczej nie masz co liczyć, chyba że zainwestujesz w kartę graficzną lub będziesz grał w warunkach bardzo slabych.

https://www.morele.net/komputer-morele-kaby-g2150-1128553/      -- dozbieraj sobie i sobie kup. Zadziala ci CS 1.6 na 300/400 FPS lub wiecej. Moj kolega z klasy kupil komputer za 2,500 i dziala mu CS:GO full grafika na 500 FPS. Polecam dozbierac a nie kupowac  jakies slabe. Nie musisz dziekowac ;p a noi polecam kupowac z moreli bo tam maja po taniosci i za******e kompy. Zastosowanie dla graczy za 2k. 

• 3 tygodnie później...

Możesz kupić jako do mta ale o innych grach nie śnij :) ja mam kartę graficzną 9600gt i mam stałe 60 fps w MTA w csie ponad 100

Możesz kupić jako do mta ale o innych grach nie śnij :) ja mam kartę graficzną 9600gt i mam stałe 60 fps w MTA w csie ponad 100

Dziwne, mój kolega ma ponad 100 FPS i mu na full grafice Gta 5 chodzi ;p

Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin