Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Kupno laptopa

ZbyK.gg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator RCON

Witam,
W związku ze zbliżającymi się wyjazdami oraz rozpoczęciem pracy w salonie mój czas który spędzam w domu ograniczy się do minimum.
Dlatego aby móc dalej pisać zasoby na serwer zmuszony jestem do kupna komputera przenośnego.
Póki co nie jestem pewny jaką kwotę chce przeznaczyć, lecz wstępnie nie więcej niż 2000zł.

Jako, iż nie mam kompletnie żadnego doświadczenia z komputerami przenośnymi zwracam się do was z prośbą o pomoc w doborze odpowiedniego laptopa.

Moje wymagania

Pamięć operacyjna: 4 Gb RAM (minimum, najlepiej przynajmniej 8, fajny gdyby miał możliwość rozbudowy)
Pamięć graficzna: 1 - 2 Gb RAM (Aby miała dobre serduszko)

Procesor: Tutaj ściśle się nie określam, aby nie był najsłabszym ogniwem urządzenia.
Dysk twardy: >=128 Gb SSD (przeżyje jak będzie HDD)

Poza tym, im większa przekątna tym lepiej, chciałbym aby matryca była matowa lecz nie jest to mój wymóg.
Sporadycznie gram w gry więc chciałbym aby chodziło MTA i nie przeszkadzało to w wykonywaniu innych zadań na zminimalizowanej grze / w tle.

Moim faworytem jest ten laptop, lecz wykracza poza mój budżet, fajnie by było aby wybrany choć w połowie mu dorównywał.

Z góry dziękuje za pomoc: )

((Proszę o normalne wypowiedzi, trolli będę nagradzał punktami))

Kolego te laptopy co podajesz posiadają dość słabą jednostkę (Procesor) ,ze względu ,że są to procesory niskonapięciowe ,co zmniejsza ich wydajność. Mam lapka z niskonapięciowym to można do przyrównywać do starszych zwykłych I3 drugiej generacji. Od siebie poleciłbym coś z używek na normalnym procesorze z literą na końcu M. Do tego jakaś dedykowana Grafika i można Hulać ;)  Od siebie poleciłbym ci ASUS X550Vc ,posiada integrę , I5-3230m (Naprawdę dobry procesor) ,grafikę dedykowaną 2gb GT820m będzie sobie dawać radę. 4GB ramu ,oraz matryca matowa.

Kolego te laptopy co podajesz posiadają dość słabą jednostkę (Procesor) ,ze względu ,że są to procesory niskonapięciowe ,co zmniejsza ich wydajność. Mam lapka z niskonapięciowym to można do przyrównywać do starszych zwykłych I3 drugiej generacji. Od siebie poleciłbym coś z używek na normalnym procesorze z literą na końcu M. Do tego jakaś dedykowana Grafika i można Hulać ;) Od siebie poleciłbym ci ASUS X550Vc ,posiada integrę , I5-3230m (Naprawdę dobry procesor) ,grafikę dedykowaną 2gb GT820m będzie sobie dawać radę. 4GB ramu ,oraz matryca matowa.
W co ty chcesz na kartach z serii gt pograć to po 1 po 2 ten procek co podałeś nie odstaje od i5 6200u w żadnym względzie a w niektórych z nim przegrywa (polecam zobaczyć benchmarki) ten laptop co podałeś jest dużo słabszy.

@edit wyczytałem do tego ,że jest to procek tylko do notebooków ale tego pewny nie jestem.

Kolego te laptopy co podajesz posiadają dość słabą jednostkę (Procesor) ,ze względu ,że są to procesory niskonapięciowe ,co zmniejsza ich wydajność. Mam lapka z niskonapięciowym to można do przyrównywać do starszych zwykłych I3 drugiej generacji. Od siebie poleciłbym coś z używek na normalnym procesorze z literą na końcu M. Do tego jakaś dedykowana Grafika i można Hulać ;) Od siebie poleciłbym ci ASUS X550Vc ,posiada integrę , I5-3230m (Naprawdę dobry procesor) ,grafikę dedykowaną 2gb GT820m będzie sobie dawać radę. 4GB ramu ,oraz matryca matowa.
W co ty chcesz na kartach z serii gt pograć to po 1 po 2 ten procek co podałeś nie odstaje od i5 6200u w żadnym względzie a w niektórych z nim przegrywa (polecam zobaczyć benchmarki) ten laptop co podałeś jest dużo słabszy.

@edit wyczytałem do tego ,że jest to procek tylko do notebooków ale tego pewny nie jestem.

Ale cenowo ile tańszy xd

Ale cenowo ile tańszy xd
No ale skoro ma 2k do wydania to niech kupi laptopa za 2k :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin