Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Komputer restartuje się przy praktycznie 0 pracy.

Frixo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, 

Mam mały problem. Doświadczam go ostatnio co raz częściej, wcześniej gdy zdarzyło się to raz - dwa, nie zwracałem na to uwagi bo nie szkodziło mi aż tak i myślałem wtedy może wiatraczek się zapchał, czy coś. Będzie działać.

Przechodząc, Komputer wyłącza się sam z siebie i nie wiem co na to poradzić. Specyfikacja tu raczej nic nie da, lecz napiszę co takiego w komputerze było dłubane.

Procesor podkręcony na max.

Karta graficzna 750Ti, podkręcona z MEM Clock 2700 do 2900, Core clock podkręcony do wartości +125. Wiatrak ustawiony jest tak aby automatycznie dostosował prędkość do temperatury.

Mam kilka podejrzeń co do tego:

a ) Występuję jakieś spięcie pomiędzy zasilaczem a płytą główną

b ) Kurz który dostał się do środka obudowy blokuje wiatraczek CPU/GPU przez co ten się resetuje

c ) Karta graficzna dostaje zbyt dużo energii od zasilacza przez co wywala cały komputer

d ) Dalej nie mam pomysłu ..

PS. Spróbuję jutro rano przeczyścić komputer z kurzu, mam nadzieję na jakiś porządny rezultat. Jeżeli nie trafiłem - a znasz się na tym, możesz dać znać w tym poście - za wszelkie DOBRE/TRAFNE porady bardzo dziękuje ;)

Za mocne obciążenie ma komputer znosząc to wszystko,proponuję ustawić wszystko na wartości domyślne,już wyjaśniam dlaczego,bios ma ustawione ograniczenie temperatury które domyślnie wynosi chyba 90 aczkolwiek mogę się mylić.To najpewniej jest przyczyną nieustannego wyłączania się komputera.

W dniu 27.12.2017 o 00:22, MajsterPan napisał:

Ho ho jak tak zachwalasz jaki to ten procesor nie jest podkręcony to ja jestem ciekawy jakie tam temperatury panują.

Nie zachwalam, tylko piszę ze nic przy tym nie grzebałem i ustawienia sa takie jak były od początku, nigdzie nie pisałem że zachwalam coś, wspomniałem o tym ;)

Śmieszna sprawa, czytając ten post, zjeżdżając w dół nagle wyłączyło mi komputer :p.

Wątpię żeby to była wina OS'a. Jak już to W10. Kartę graficzną też bym nie obwiniał, ponieważ raczej komputer by wyskoczył blue screen, niżeli zrestartował cały komputer.

@AdiK. Masz box'owe chłodzenie czy te nie box'owe

Teraz, Frixo napisał:

Śmieszna sprawa, czytając ten post, zjeżdżając w dół nagle wyłączyło mi komputer :p.

Wątpię żeby to była wina OS'a. Jak już to W10. Kartę graficzną też bym nie obwiniał, ponieważ raczej komputer by wyskoczył blue screen, niżeli zrestartował cały komputer.

@AdiK. Masz box'owe chłodzenie czy te nie box'owe

To było w starym kompie i chyba było box'owe. 

Jeżeli chodzi o temperatury, zrobiłem Stress Test programem CPU-Z, tak jak widać temperatura oscyluje w granicach 52*

oosIoQo.png

Mowa tutaj oczywiście o WYKORZYSTYWANIU PROCESORA W 100%, NIE O ZWYKŁEJ PRACY NA KOMPUTERZE (PRZEGLĄDANIE INTERNETU ETC.)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin