Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4musicTV

Aefiks47
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, podczas transmisji XUBIT'a pomyslalem o czyms typu 4musicTV przez to,ze wspomnial o  czyms  by naliczalo top donejtorow itp.

Jak to mialoby wygladac? Nie moge tutaj zrobic "zdjecia" lecz opisze >>>  W pewnym miejscu sa animacje:  "Aktualny prezenter" "Top donejtorzy ever" "Top donejtorzy Prezentera" "Koniec audycji (np. Axidus*'a):(np.)00:00" A podczas gdy nie ma żzadnego prezentera jest "Aktualnie gra nasz bot" a tak samo oczywiscie klipy + moze być animacja pokazujaca... nie wiem jak to opisas , link macie na samym dole.

Po co? Po to by osoby wiedzialy jaka jest aktualna piosenka, kto jest top donejtorem danego prezentera, a takz e gdzie jest. 

@Andglad prosze  bysś sie wypowiedzial  nt. tego radia, a @Nukill.wd Ciebie prosze  o "potwierdzenie" czy jest to prawidlowy ..., jak to jest przy wybieraniu, forum. 

Na początku chciałbym podziękować za taką propozycję, nie często ludzie dają tak fajne propozycje o ile wgl je dają :)
Wracając do sedna - już o tym myśleliśmy, praktycznie już miałem coś takiego robić jednak zatrzymał mnie jeden fakt, mianowicie hosting VPS z którego strumień dostarczałby muzykę wraz z obrazem na kanał YouTube w postaci streama 24/7

Kolejna sprawa, aby wszystko było zautomatyzowane wystarczyłby plik do odtwarzania radia który:

1) Rozpisywałby te istotne elementy o których pisałeś - Audycja, kto gra etc.
2) Odtwarzałby jednocześnie strumień muzyki z radia.

Bo jeśli ktoś nie wiedział - Radia na youtube typu 24/7 to playlisty utworów które bardzo prosto się tworzy. Gorzej z udostępnianiem dźwięku z radia, gdyż odtwarzacz radia ,,gryzie się" z OBS'em i  jedyną możliwością było by odpalenia radia za pomocą pluginu przeglądarki <- Tutaj nie wiem czy vps obsługiwałby takie zadanie.

Jeśli mamy tutaj zdolnych programistów, informatyków bądź co bądź osoby które są w stanie stworzyć coś takiego - Prosiłbym o kontakt ! :)

// No chyba że były by to nagrania z audycji lub chwilowe strumyki na tym że kanale :P Powiedzmy stream audycji byłby max 4h i osoba za to odpowiedzialna aktualizowała by wszystkie dane.

2 minuty temu, Andglad napisał:

Na początku chciałbym podziękować za taką propozycję, nie często ludzie dają tak fajne propozycje o ile wgl je dają :)
Wracając do sedna - już o tym myśleliśmy, praktycznie już miałem coś takiego robić jednak zatrzymał mnie jeden fakt, mianowicie hosting VPS z którego strumień dostarczałby muzykę wraz z obrazem na kanał YouTube w postaci streama 24/7

Kolejna sprawa, aby wszystko było zautomatyzowane wystarczyłby plik do odtwarzania radia który:

1) Rozpisywałby te istotne elementy o których pisałeś - Audycja, kto gra etc.
2) Odtwarzałby jednocześnie strumień muzyki z radia.

Bo jeśli ktoś nie wiedział - Radia na youtube typu 24/7 to playlisty utworów które bardzo prosto się tworzy. Gorzej z udostępnianiem dźwięku z radia, gdyż odtwarzacz radia ,,gryzie się" z OBS'em i  jedyną możliwością było by odpalenia radia za pomocą pluginu przeglądarki <- Tutaj nie wiem czy vps obsługiwałby takie zadanie.

Jeśli mamy tutaj zdolnych programistów, informatyków bądź co bądź osoby które są w stanie stworzyć coś takiego - Prosiłbym o kontakt ! :)

// No chyba że były by to nagrania z audycji lub chwilowe strumyki na tym że kanale :P Powiedzmy stream audycji byłby max 4h i osoba za to odpowiedzialna aktualizowała by wszystkie dane.

Jesi chodzi o to co puszcza na VDJ to wystarczy ze odpali panel radiowy który będzie szedł na drugi "głośnik" (w necie napisz, "jak zrobić darmowego bota ts3") który będzie szedł na także drugie "mikro", co jest przedstawione w w/w filmach, lecz to większa logika. A jeśli chodzi o automatyzacje, to trzeba byłoby do tego ogarnąć "programik" który będzie się łączył z serwerem + mta, i będzie odczytywał kwotę, to jest kwestia czasu,  i pieniędzy. Administracja musiałaby potwierdzić ten pomysł by dopiero wtedy zacząć szukać VPS itp. a jeśli chodzi o to łącznie z serwerem te "top donejty" to administracja mogłaby zrobić coś podobnego :o, trzeba byłoby po prostu myśleć godzinami, dniami, może tygodniami jak zrobić itp. I po tym roku może by było :) @ZbyK.gg wypowiedz się, wtedy będzie można myśleć o pisaniu, robieniu pluginów, ogarnianiu VPS itp.

Myślę że ze strony serwera nie powinno być nic angażowanego w donate dla prezenterów. Bardziej już można by pomyśleć o stronie internetowej gdzie prezenter wpisując kwotę i nick dodawałby ,,linijkę kodu" która powodowała by zmianę w tekście na streamie. 

Pomysł spoko jednak ze strony RCON nie należy wymagać zbyt wiele, szczególnie jeśli skrypty dodatkowe pisze zazwyczaj jedna osoba (nex). 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin