-
Postów
186 -
Dołączył
-
Ostatnia wizyta
-
Typ konta
Premium +
Osiągnięcia ANEWO

Spamer (4/4)
262
Reputacja
Aktualizacja statusu
Zobacz wszystkie aktualizacje ANEWO
-
Ja nie wiem, łapcie przepis na biogs
na dużej patelni na oleju razem z cebulą przesmaż mięsa pokrojone w kostkę, boczek i kiełbasę. Gdy się zarumienią, podlej wodą, dopraw solą i pieprzem i duś aż wszystko będzie bardzo miękkie. Na koniec do mięsa dodaj paprykę w proszku i wymieszaj. Kapustę kiszoną pokrój i raz przepłucz. Gotuj z niewielką ilością wody (około szklanki, jeśli odparuje, uzupełnij) razem z grzybami i resztą przypraw aż zrobi się miękka. Zajmie to około godziny. Następnie do garnka dodaj zawartość patelni, wymieszaj, podlej winem i duś jeszcze pół godziny. Pod koniec bigos powinien być dobrze odparowany – na dnie garnka prawie nie ma być płynu. Bigos można jeść od razu, najlepszy jest jednak, gdy przestygnie i zostanie ponownie odgrzany