Skocz do zawartości

ANEWO

Gracz
  • Postów

    186
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Typ konta

    Premium +

O ANEWO

  • Urodziny 26.03.2002

W świecie gry

  • ID konta gracza 80081
  • Nick ANEWO
  • Data rejestracji 2017-01-20 19:04:00
  • Ostatnio widziany 2024-06-12 17:15:11
  • Łączny czas gry 1619 godz. 40 min.
  • Respekt
    0
    Life Points
    19763
    Punkty karne
    1735

Kontakt

Informacje o profilu

  • Lokalizacja:
    Panie, nie interesuj się Pan
  • Płeć:
    mężczyzna
  • Zainteresowania:
    Mazda panie
    Siatkówka
    Jazda na rowerze
    Strażoki
    Policaja

Pola profilu

  • Tytuł użytkownika
    インビジブル

Ostatnie wizyty

5449 wyświetleń profilu

Osiągnięcia ANEWO

Spamer

Spamer (4/4)

262

Reputacja

O mnie

Przepis na bigos:

W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno
Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;
Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek,
Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek.
Aby cenić litewskie pieśni i potrawy,
Trzeba mieć zdrowie, na wsi żyć, wracać z obławy.

Przecież i bez tych przypraw potrawą nie lada
Jest bigos, bo się z jarzyn dobrych sztucznie składa.
Bierze się doń siekana, kwaszona kapusta,
Która, wedle przysłowia, sama idzie w usta;
Zamknięta w kotle, łonem wilgotnym okrywa
Wyszukanego cząstki najlepsze mięsiwa;
I praży się, aż ogień wszystkie z niej wyciśnie
Soki żywne, aż z brzegów naczynia war pryśnie
I powietrze dokoła zionie aromatem.

Bigos już gotów. Strzelcy z trzykrotnym wiwatem,
Zbrojni łyżkami, biegą i bodą naczynie,
Miedź grzmi, dym bucha, bigos jak kamfora ginie,
Zniknął, uleciał; tylko w czeluściach saganów
Wre para, jak w kraterze zagasłych wulkanów.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin