Skocz do zawartości

Uwierzwmarzenia

Gracz
  • Postów

    199
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Typ konta

    Premium +

O Uwierzwmarzenia

  • Urodziny 06.08.2001

W świecie gry

  • ID konta gracza 131906
  • Nick Uwierzwmarzenia
  • Data rejestracji 2018-07-26 15:08:21
  • Ostatnio widziany 2024-09-24 16:06:00
  • Łączny czas gry 3153 godz. 32 min.
  • Organizacja BrotherHood
  • ➜ Ranga Urlop
  • Respekt
    -41
    Life Points
    72725
    Punkty karne
    873

Kontakt

  • Steam:
    https://steamcommunity.com/id/uwierzwmarzenia/

Informacje o profilu

  • Lokalizacja:
    Białystok
  • Płeć:
    mężczyzna
  • Zainteresowania:
    Muzyka filmy gry kontakty między ludzkie anime alkohol i religia

Pola profilu

  • Tytuł użytkownika
    Okrutnazlaipodla*

Ostatnie wizyty

16404 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Uwierzwmarzenia

Spamer

Spamer (4/4)

427

Reputacja

Aktualizacja statusu

Zobacz wszystkie aktualizacje Uwierzwmarzenia

  1. Francesinha:

    • 8 kromek pszennego pieczywa tostowego
    • 20 plastrów żółtego sera (dobrej jakości)
    • 4 plastry polędwicy wołowej (ok. 500 g)
    • 4 surowe białe kiełbaski
    • 4 linguiças (cienkie kiełbaski przypominające chorizo, można zastąpić większą ilością białych)
    • 4 plastry mortadeli (najlepiej z oliwkami)
    • 4 plastry szynki gotowanej
    • 4 małe jajka
    • 1 łyżka klarowanego masła
    • pieprz, sól

     

    Molho de Francesinha (sos):

    • 1 cebula
    • 1 ząbek czosnku
    • 1 papryczka piri-piri lub 1 łyżeczka sosu Tabasco
    • 50 g masła
    • 2 listki laurowe
    • 250 ml jasnego piwa
    • 250 ml bulionu wołowego
    • 200 ml passaty pomidorowej
    • 100 ml wina Porto (ewentualnie słodkiego czerwonego wina)
    • 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej
    • 30 ml mleka

     

    Dodatkowo:

    • cienkie frytki do podania

    PRZYGOTOWANIE

    Francesinha

    1. Wołowinę pokrój na plastry i delikatnie rozbij tłuczkiem. Przypraw solą i pieprzem i smaż z obu stron na klarowanym maśle przez około minutę. Steki odstaw do wystudzenia.
    2. Na tej samej patelni przysmaż surowe białe kiełbaski i linguiças. Kolejno przekrój je wzdłuż na pół.
    3. Chleb tostowy pokrój na 1 cm kromki i zgriluj z obu stron lub podpiecz w opiekaczu.
    4. Na 4 kromkach pieczywa ułóż kolejno: plaster mortadeli, kiełbaski stek wołowy, plaster szynki oraz sera żółtego. Przykryj kolejno drugą kromką pieczywa i ułóż po 4 plastry sera tak, aby pokrywały równomiernie górę oraz boki tosta. Całość zepnij wykałaczką lub nawet dwiema.
    5. Na środku wytnij niewielki okrąg, wbij jajko i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez około 5-7 minut, aż ser się stopi, a jajko zetnie. (Jajko można usmażyć również na patelni i położyć po upieczeniu Francesinhy).
    6. Gotowe Francesinhie ułóż w głębokich talerzach, wlej sos i wyłóż upieczone lub usmażone frytki.

     

    Molho de Francesinha (sos)

    1. W rondelku rozgrzej masło, wrzuć drobno posiekane cebulę oraz czosnek. Dodaj papryczkę piri-piri oraz listki laurowe. Smaż kilka minut, aż cebula stanie się złota.
    2. Kolejno wlej piwo, bulion oraz passatę i gotuj na małym ogniu przez kwadrans (od momentu zagotowania).
    3. Wyjmij listki laurowe, wlej Porto, a sos zmiksuj blenderem, a następnie zagotuj go ponownie.
    4. W mleku rozprowadź skrobię, wlej ją do gotowego sosu i energicznie zamieszaj. Gotuj jeszcze przez minutę i zdejmij z gazu. Gotowy sos podawaj z Francesinhą.
    1. Uwierzwmarzenia

      Uwierzwmarzenia

      a wy co dziś gotujecie?

      pochwalcie się komentarzach 

    2. TrashyWarun*
    3. Uwierzwmarzenia
    4. TrashyWarun*

      TrashyWarun*

      nie ziemniaki z pola

       

    5. Aro.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin