Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

[GUI] SPRZEDAŻ POJAZDÓW

PromeK.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator RCON

Doceniam starania... Ale zapodam trochę terminologią.

Obecne GUI oparte jest na tzw. CEGUI.
GUI na serwerze (To nowoczesne) oparte jest jednak na rysowaniu, głównie grafiki (funkcję dxDraw).
Różnica jest taka, że CEGUI jest tworzone raz i istnieje do czasu jego usunięcia, funkcje rysowania działają jednak całkiem inaczej, jest generowana i wyświetlana przy każdej klatce. (Poprzez zdarzenie onClientRender)
To znaczy, że aby zmienić gui, na to nowsze, trzeba przebudować cały skrypt clienta.

Druga sprawa, nie wystarczy w gimpie wykonać projektu aby jakkolwiek pomóc w tworzeniu interfejsu.
Każdy osobny element trzeba osobno oskryptować i każdy najmniejszy szczegół musi być rozdzielony.

Druga sprawa, interfejs nie wygląda, patrzę krytycznie bowiem sam tworzyłem ten styl i widzę co z czym się je.
Pierwsza sprawa - ScrollBar jest za blisko gridbox'a, powinno być ok 5px przerwy.
Druga - Środkowanie każdego elementu w gridboxi'e nie wygląda estetycznie.
Trzecia - Sam gridbox powinien bardziej zlewać się z tłem, ten kolor jego tła nie pasuje, chyba że byłby bardziej przezroczysty - praktycznie nie widoczny.
Czwarta - Gridbox powinien być obramowany dwoma kolorami liń.
Piąta - Editbox ceny jest... zbyt duży, w porównaniu do innych elementów grafiki (Zwłaszcza w porównaniu z listą rozwijaną której prawie nie widać).
Szósta - Duży odstęp między dołem grafiki a ostatnim elementem.
Siódma - Pchanie loga 4L w takie miejsce, jest bez sensu.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin