Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na pracownika Owcaaa* oskarżona przez Griski*

Griski*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Twój nick: Griski*
Nick osoby oskarżonej: Owcaaa*
Powód napisania skargi: Brak znajomości podstaw RP, ignorowanie gracza. 

Opis sytuacji (dodany przeze mnie): Jadąc przez San Fierro zobaczyłem jak Owcaaa* odgrywa jakieś akcję RP. Domyślam się, że większość takich akcji jest montonna, a dana osoba i tak spisuje wszystko z jakichś kartek, screenów nie mając nawet pojęcia o tym, co właśnie odgrywa. Ale to mniej ważne. Koniec końców postanowiłem się zatrzymać, zacząć odgrywać swoje rp aby po prostu jakoś urozmaicić tą rozgrywkę. Pracowniczka ta oczywiście dalej robiła swoje (spisywanie rp) bez jakiegokolwiek odzewu, po chwili na miejscu zjawił się supporter Artizo, który kazał mi opuścić teren akcji, XD! Skoro ktoś chcę odgrywać rp to musi mieć jakiś pomysł na daną akcję, niezależnie czy jest to najbardziej wymyślna i ciekawa, czy najbardziej nudna. Ja sobie wymyśliłem swoje i liczyłem na jakąś interakcję z pracownikiem frakcji, który powinien zareagować i pograć ze mną, nie ważne czy umie lepiej rp czy gorzej. Jesteś na służbie we frakcji to jesteś rp, potrafibłym zrozumieć jeśli byłby to zwykły gracz. Frakcja powinna pokazywać najwyższy poziom odgrywania, skoro gracz taki jak ja, daje wam taką możliwość, żeby nikomu się nie nudziło, a nie pisać reporty. 

Dowody: Przebieg akcji:

* Owcaaa* chywta za klucz akumulatorowy

*Griski* zaciągnął ręczny, trzasnął drzwiami wychodząc przy tym z pojazdu.

* Griski* zerknął na pachołki, spojrzał na kobietę.

* Owcaaa* rozkręca kolejne łączenia poszczególnych elementów. 

Griski* [76]: Halo, kurna!

Griski* [76]: Hej! 

Otrzymałeś ostrzeżenie od Artizo o treści:

Nie przeszkadzaj 

Griski* [76]: Halo!

Owcaaa* [87]: odejdz 

Kick 

Witam, na początku chce się odnieść do "spisywania z kartki, screenów nie mając nawet pojęcia o tym, co odgrywa". Po pierwsze mam świadomość jaką akcję odgrywam, to nie jest tak że pisząc akcje, wcześniej się z nie zapoznałam. Zawsze przed zrobieniem akcji przeczytam ją sobie i dopiero wtedy biorę się do roboty, więc mam świadomość tego co pisze, i robię. A co do "spisywania z kartki", nie jestem chodzącą Wikipedią żeby mieć wszystkie akcje RP w głowie, a jednak trochę ich jest. Akcja którą robiłam, jest to akcja której nie robię za często wiec wydaje mi się że mam prawo wspomóc się materiałami bo jednak one od czegoś są. Więc nie masz podstaw żeby mnie oskarżyć o spisywanie bo sory ale nie wiesz jak jest. Teraz odniosę się do "ignorowania". Robiąc akcje skupiam się na robienie właśnie tej akcji, nie robię innych rzeczy dookoła. Nie mam zamiaru zaprzestać akcji by zacząć odgrywać następną. Jeszcze może bym ją odegrała gdyby nie fakt że odgrywana akcja szła do dokumentacji. Następną rzeczą jest to, że wszedłeś na teren akcji, Napisałam żebyś opuścił teren-ignorowałeś mnie, napisałam raporta że przeszkadzasz mi w odgrywaniu akcji, dostałeś ostrzeżenie-ignorowałeś, więc Support przeniósł się żeby zobaczyć co się dzieje, jedynym wyjściem żebyś opuścił teren było wyrzucenie z serwera. Nie możesz zmusić mnie do zatrzymania akcji którą odgrywałam, by odegrać wymyśloną akcję z Tobą. Tak, jestem na służbie, i moim obowiązkiem jest jak najwyższe reprezentowanie Frakcji ale to już podchodziło pod przeszkadzanie. Mogłeś odgrywać tą akcje poza terenem, wtedy nie byłoby problemu.

Edytowane przez Owcaaa*

Nie oskarżyłem cię za spisywanie z kartek, materiałów szkoleniowych. Wspomniałem tylko o tym i nie mam z tym problemu bo nie każdy jest w stanie wszystko spamiętać i bla bla bla.. To normalne i wiem jak jest bo byłem w każdej frakcji w na tym serwerze, znam bardzo dobrze jego realia. A teraz wrócę do tego ignorowania, znasz w ogóle pojęcie role-play? Wiesz do czego służą komendy i wiesz co to jest metagaming? Napisałaś abym opuścił teren akcji dopiero w momencie, w którym zjawił się support. Przyznaj po prostu, że nie wiedziałaś co zrobić w tym momencie, jak zacząć rozgrywkę. Bo domyślam się, że tak było. Nie ma czegoś takiego jak; Skończę jedną akcję to zacznę dopiero drugą. Tłumaczenia typu "" Jeszcze może bym ją odegrała gdyby nie fakt, że odgrywana akcja szła do dokumentacji "" "" Mogłeś odgrywać tą akcje poza terenem, wtedy nie byłoby problemu. "" są nie na miejscu. Jeśli twierdzisz, że utrudniałem ci odgrywanie akcji gdy sam ją odgrywałem no to pozdrawiam. Reporta mogłabyś pisać na jakiegoś cejota, który wjeżdża w ciebie rowerkiem, a nie mnie gdzie chcę z tobą poodgrywać i nie, nie boli mnie du*a. Bardziej mi zależy na fakcie, żebyś zrozumiała błąd i nie ignorowała graczy, którzy chcą odgrywać rp. Tyle ode mnie na razie, czekam na zarząd. 

Oczywiście, podczas robienia reportów padło na report "przeszkadza". Po przeteleportowaniu się zauważyłem dwóch graczy stojących przy osobie oskarżonej, oboje zostali ostrzeżeni "nie przeszkadzaj". Druga osoba zastosowała się do warna, natomiast Griski* nie. Zapytałem się go czy mu pomóc? Po czym nastąpiły te słowa:
[2021-01-15 12:29:31] [Output] : Griski* [76]: HAAAALOOOO
[2021-01-15 12:29:32] [Output] : Griski* [76]: TYPIARO
[2021-01-15 12:29:35] [Output] : Griski* [76]: UMIESZ ODGRYWAC RP?

Po nich zdecydowałem że gracz ma warna głeboko gdzieś i wyrzuciłem go z serwera. Owy gracz był kiedyś pracownikiem innej frakcji i dobrze wie o tym że jeżeli ktoś prosi o opuszczenie terenu to powinien to zrobić.

//edit. Co do braku odzewu [2021-01-15 12:29:24] [Output] : Owcaaa* [87]: odejdz

Edytowane przez Artizo

W momencie w którym zjawił się supporter Artizo cała akcja była non rp i on sam chyba nie wiedział, że chcę coś takiego robić stąd też chyba to ostrzeżenie i kick. Choć nie jestem pewien, chyba go poinformowałem na pm. Druga rzecz, pracowniczka Owcaaa* była skłonna dopiero mi odpowiedzieć wtedy gdy na miejscu był supporter i w momencie w którym zapytałem czy potrafi odgrywać role-play - wtedy napisała abym odszedł. Chciałem to wyjaśnić do końca ale dostałem kicka. Supporterzy, są od tego aby kontrolowali przebieg danej akcji, jeśli jest taka potrzeba, a nie pisać na czacie, że akcja jest irracjonalna. Byłem pracownikiem frakcji i nigdy nie ignorowałem gracza jeśli taki chciał pograć ze mną jakieś rp. Rp dobre i z głową, a nie typowo wymuszane, nawet w momentach gdy teren był zabezpieczony. A ile to było już razy, huh. Dostałem rzekomo kicka za wejście na teren zamknięty, a tak naprawdę za to, że chciałem odegrać z kimś dobre role-play. Już samo pisanie raporta na mnie za to, że niby przeszkadzałem jest dla mnie jednym wielkim nieporozumieniem. 

Dla mnie jednym wielkim nieporozumieniem jest ta skarga, nie możesz zmusić mnie do odgrywania według mnie "durnej" akcji, kiedy ja już jedna odgrywam. Może Ty chciałeś odegrać akcje lecz mi to tylko przeszkadzało bo choć raz miałeś tak że ktoś wszedł Ci na teren akcji i zwyczajnie przeszkadzał, i wiesz że upominanie ludzi po kilka razy robi się męczące więc poprosiłam Supporta o pomoc bo myślałam, że jak on Coś upomni to dasz sobie spokój i opuścisz teren.

Edytowane przez Owcaaa*

12 minut temu, Owcaaa* napisał:

Dla mnie jednym wielkim nieporozumieniem jest ta skarga, nie możesz zmusić mnie do odgrywania według mnie "durnej" akcji, kiedy ja już jedna odgrywam. Może Ty chciałeś odegrać akcje lecz mi to tylko przeszkadzało bo choć raz miałeś tak że ktoś wszedł Ci na teren akcji i zwyczajnie przeszkadzał, i wiesz że upominanie ludzi po kilka razy robi się męczące więc poprosiłam Supporta o pomoc bo myślałam, że jak on Coś upomni to dasz sobie spokój i opuścisz teren.

Widząc po tym co piszesz nie mam zamiaru dalej tłumaczyć i wyjaśniać. Nie wiem, poczytaj poradniki, zrozum pare ważniejszych pojęć i nie olewaj następnym razem graczy. I nie ma czegoś takiego, że jak odgrywasz jedną akcje to nie możesz drugiej. Odgrywanie akcji roley-play raczej nie może być utrudnianiem. Chyba, że ktoś ewidetnie wymusza rp, nie potrafi odgrywać, myli komendy i odgrywa coś głupiego/bezsensownego. Od siebie dodam, że miałem już kiedyś przyjemność grać sobie role-play z pracownikami SARA, akurat w momencie gdy holowali pojazd. I nikt nikogo nie ignorował. Nie mówił, że odgrywa już jedną akcje to nie może drugiej. Tylko oni najzwyczajniej wiedzieli co to rp i razem sobie odgrywaliśmy, nakręcaliśmy gierkę. 

Pracownicy wyjeżdżają do konkretnych akcji/utrudnień na drodze. Nie po to stosujemy zabezpieczenie, żeby ktoś je ignorował i próbował "narzucać" swoje RP - zapewne przez wkroczenie na teren akcji też powstała decyzja o wezwaniu Supportera. Jeżeli zarówno osoba wykonująca akcję, jak i Supporter twierdzą, że utrudniasz i ostrzegają Cię specjalnymi komunikatami, to chyba to coś znaczy? Nikt nie broni Ci odgrywać akcji RP natomiast, jeżeli dostajesz jasne sygnały, ze strony Supportera to powinieneś przynajmniej spróbować uszanować czyjeś stanowisko i się do niego zastosować.

@Owcaaa* prosiłbym jednak, żeby w takich przypadkach nie zastawiać się tutaj "dokumentacją" to, że ją wykonujesz, to nie oznacza, że nie możesz wykonać przy okazji czegoś innego. Prosiłbym, żebyś miała to na uwadze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin