Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad ze Starszym Administratorem L4MP3K!

Blender.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nf3cLQg.png

Witam, z tej strony Redaktor Naczelny @Blender. z Redakcji 4Life News. Dzisiaj chciałbym przedstawić wam wywiad ze Starszym Administratorem oraz Modelerem Serwerowym @L4MP3K.dff.

Zapraszam do przeczytania!

lPD9E83.png

Gi5YSzi.gif

lPD9E83.png

B - Blender.
L - L4MP3K

B: Witam, z tej strony Redaktor Naczelny Blender. z Redakcji 4Life News!
L: Cześć!

B: Chciałbyś udzielić mi wywiadu?
L: Tak, z przyjemnością!

B: Świetnie, możesz na początku opowiedzieć nam coś o sobie?
L:  Nazywam się Kacper, w lipcu kończę 19 lat. Uczęszczam do 3 klasy technikum na profilu technik informatyk. Od około 2 lat interesuje się grafiką 3D, czyli tak zwanym modelowaniem. Moim hobby jest piłka nożna, sport ten uprawiam od najmłodszych lat i sprawia mi on dużo przyjemności. Jestem osobą miłą, z dużym dystansem oraz poczuciem humoru. Szanuję ludzi, którzy są wobec mnie szczerzy, lubię poznawać nowe osoby i wdawać się w długie rozmowy.

B: Miło poznać, ale teraz możesz opowiedzieć nam, z czym wiążesz swoją przyszłość?
L: Na razie nie mam jakichś poważnych planów na przyszłość, na pewno planuje się dalej kształcić, raczej nie będą to studia o kierunku typowo informatycznym. Swoją przyszłość bardziej chciałbym wiązać z moim zainteresowaniami i rozwijać swoje umiejętności w modelowaniu, ale zobaczymy co, przyniesie czas.

B: Jakie jest twoje największe marzenie i jakie kroki poczyniłeś w jego spełnieniu?
L: Nie posiadam jakichś większych marzeń, bardziej skupiam się na tym, co dzieje się w tej chwili. Na pewno jak każdy chciałbym znaleźć dziewczynę, która rozumie mnie i moje poczucie humoru, dorobić się fortuny oraz uświadomić ludziom, że się mylili w kwestii tego, że nigdy nic nie osiągnę.

B: Pogrywasz w jeszcze jakieś inne gry oprócz MTA?
L: Jakiś czas temu grałem sobie trochę w Counter Strike’a, jednakże teraz skupiam się głównie na modelowaniu i nie mam zbytnio czasu na inne gry, a przecież nowości same się nie zrobią.

B: Opowiesz nam teraz, jak to jest być serwerowym modelerem?
L: Myślę, że ranga ta odzwierciedla to, co do tej pory zrobiłem dla serwera, mam również z tego powodu jakieś przywileje, jednakże nie chciałbym tutaj o nich wspominać.

B: Ile średnio zajmuję Ci zrobienie średniej wielkości modelu?
L: Jest to dość skomplikowana kwestia, ponieważ, zależy co mamy na myśli, mówiąc średniej wielkości model, może być to mały model, a pochłonąć więcej czasu, ponieważ jest bardziej skomplikowany. Żeby, jednak nie zostawić czytelników z niczym to model nowego mechanika na kilka stanowisk jestem w stanie wykonać w czasie nie dłuższym, niż 2h, natomiast już szpital, który niebawem będzie na serwerze, zajął mi około 5 dni. Podsumowując, czas stworzenia modelu zależy od tego, co dokładnie chcemy stworzyć.

B: Jak często bierzesz zlecenia na modele poza serwer?
L: Jest to bardzo losowe, na przykład przez pierwsze miesiące tego roku otrzymywałem sporo zamówień, jednakże ostatnimi czasy się to zmieniło i nie otrzymuje żadnych, nowych zleceń.

B: Teraz będzie dobre pytanie, zdradzisz nam, ile otrzymujesz serwerowej gotówki za wykonanie modelu?
L: Gdy dopiero zaczynałem modelować na serwer, ustalałem kwoty, które chce dostać i dopiero tworzyłem dany projekt. Aktualnie wygląda to nieco inaczej, gotówka serwerowa nigdy nie miała dla mnie znaczenia i była tylko dodatkiem do fajnej zabawy, dlatego tez, gdy przychodzi zamówienie, od razu mówię, że nieważne ile dostanę, każda kwota mnie zadowoli, więc to również jest bardzo losowe.

B: Uchylisz nam rąbka tajemnicy, jak wygląda twoja współpraca z maperami?
L: Tajemnica państwowa.

B: Teraz może przejdźmy do czegoś innego, powiesz nam, czym głównie zajmujesz się jako Starszy Administrator?
L: Na randze starszego administratora tak, jak na pozostałych należy wykonywać wszystkie rzeczy, które mają na celu pomóc graczom, czyli w tym przypadku głównie reporty. Dodatkowo jednak dochodzi sprawdzanie skarg, możliwość banowania, zerowania kont oraz sprawowania opieki nad pozostałymi członkami administracji. Jak już wspomniałem wcześniej przez to, że modeluje, na randze posiadam też kilka przywilejów, lecz w rym przypadku również chciałbym je zachować dla siebie.

B: Powiesz nam, co chcesz osiągnąć w ekipie serwera?
L: Ostatnim osiągnięciem, do którego staram się dążyć, jest uzyskanie rangi RCON. Ranga ta byłaby dopełnieniem wszystkiego, miejmy nadzieje, że kiedyś się uda.

B: Teraz może przejdźmy do serwerowych kwestii, ile masz obecnie przegranych godzin i czy nie żałujesz tego czasu?
L: Do tej na serwerze spędziłem około 3400 godzin, były zawsze te złe chwile i myśli, dlaczego zmarnowałem ten czas właśnie na serwer, jednakże od 2015 roku spędziłem tutaj naprawdę wspaniale chwile, które w pewnym sensie ukształtowały mój charakter. Poznałem przez ten czas wiele ludzi, z którymi cały czas mam kontakt. Z dnia na dzień wszystko mi się układa i idzie w dobrą stronę, a ostatnim czasem poznałem osoby, z którymi mógłbym spędzać cały swój wolny czas, więc zdecydowanie nie żałuje tego wszystkiego.

B: Od kiedy mniej więcej grasz na 4Life i jak wyglądały twoje początki?
L: Na serwer zawitałem dnia 29 sierpnia 2015 roku, miałem wtedy zaledwie 13 lat. Do gry namówili mnie znajomi, początki w tamtym czasie wyglądały zupełnie inaczej, a moim pierwszym pojazdem był Walton od cygana, który kosztował zaledwie 500 PLN. Rozgrywka toczyła się tylko w San Fierro, a jednymi z lepszych prac była kopalnia oraz noszenie części.

B: Powiesz nam jaki majątek udało Ci się zgromadzić na serwerze przez ten cały czas gry?
L: Do tej pory mój majątek wyceniam na około 9.000.000 PLN. Składa się na niego gotówka w wysokości 900.000 PLN oraz pojazdy Bullet, Sultan, Manana, Sadler, Elegy oraz Comet. Nigdy, jednak nie zwracałem na majątek większej uwagi, bo to tylko gotówka serwerowa, która nic w moim życiu tak naprawdę nie zmienia, dlatego tez zawsze bardziej ceniłem sobie dobrą zabawę.

B: Możesz nam powiedzieć, z jakiego twojego projektu jesteś najbardziej dumny?
L: Wydaje mi się, że najlepszym projektem, jaki udało mi się zrobić do tej pory, jest nowy szpital na dzielnicy Creek. Jestem z niego bardzo zadowolony, ponieważ włożyłem w niego masę pracy i moim zdaniem wygląda po prostu świetnie.

lPD9E83.png

fa0nBBh.gif

lPD9E83.png

B: Zdradzisz czy byłeś w jakiś frakcjach i jak je wspominasz?
L: Pierwsza frakcja, w której byłem, gdy zaczynałem swoją przygodę na serwerze, było SAMD. Byłem tam krótko, ponieważ dostałem bana za AFK na służbie. W późniejszym czasie, jeśli się nie mylę, to w 2016 roku dołączyłem w szeregi frakcji SDSA, która później zmieniła się w dobrze nam znana frakcje SARA. Spędziłem tam około 1.5 roku z drobnymi przerwami. Ostatnią frakcją, w której szeregi wstąpiłem, kilka miesięcy temu było, SAFD, niestety przez brak czasu musiałem odejść. Panuje tam świetna atmosfera i jeżeli będę miał więcej czasu, z chęcią wrócę.

B: Powiesz, w jakim programie do modelowania robisz swoje prace i czy polecasz go dla osób, które chcą zacząć swoją przygodę z modelowaniem.
L: Tajemnica państwowa, ponownie.

B: Podzielisz się z nami informacją, jaką funkcje pełnisz w zarządzie swojej organizacji?
L: Nie oszukujmy się, w zarządzie organizacji jest trochę mniej obowiązków w porównaniu do zarządu frakcji czy biznesów. Na ten moment wraz ze mną znajduje się, aż osiem osób. Każdy u nas pełni inne funkcje, sam zajmuję się wnioskami o plusy. Jak wspominałem wcześniej, jesteśmy podzieleni obowiązkami, dlatego tak świetnie nam się współpracuje.

B: Co możesz wymienić jako największe zalety bycia w Olimpie?
L: Moim zdaniem największa zaleta organizacji, w której się znajduje, jest kontakt, z drugim człowiekiem, widać to po aktywności członków w grze, na Discord lub Mumble. W organizacji zawsze coś się dzieje i nie ma nudy, ludzie są pomocni i każdy się szanuje. Również dużą zaletą jest możliwość poznania nowych osób, które mogą się okazać w późniejszym czasie dobrymi znajomymi.

lPD9E83.png

DnHGbit.gif

lPD9E83.png

B: Możesz nam powiedzieć, jaki obecne realizujesz projekt?
L: Aktualnie pracuje nad wykończeniem nowej bazy frakcji SARA, interiorem dla biznesu YourCrazyWheel 4L, a na dniach planuję dokończyć nową siedzibę administracji. W późniejszych planach jest również coś dla graczy - nowe osiedle, park lub wieżowiec mieszkalny.

B: Doradzisz coś dla osób, które zaczynają modelować?
L: Tajemnicze sprawy państwowe.

B: Na samym końcu kogoś chciałbyś pozdrowić?
L: Oczywiście, chciałbym pozdrowić @_Katexiaa_@Bilu.@LuKi16@Avenged.lua@AdrianoItaliano@Aksiu@Ecstasy@mokry_mokasyn@Princessa*oraz całą organizacji Olimp!

B: Jak zawsze przyłączam się do pozdrowień oraz dziękuje Ci za udzieleniu mi tego wywiadu!
L: Cała przyjemność po mojej stronie.

lPD9E83.png

whzb9nJ.png

Autoryzował: @pawelik001

Nf3cLQg.png

Edytowane przez Blender.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin