Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Leaderem Argen.

Piko0412
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

undefined_-_Imgur_1.png

Witam drodzy czytelnicy, z tej strony Redaktor Specjalista @Piko0412 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Leaderem @Argen!

5D4B3bb.png
poprawa.png
5D4B3bb.png

P - @Piko0412

A - @Argen

5D4B3bb.png

P - Hej, z tej strony Redaktor Specjalista Piko0412 z Redakcji 4Life News. Odpowiesz na kilka pytań?
A - Hej, pewnie! Nie ma najmniejszego problemu.

P - To na dobry start opowiesz coś o sobie?
A - W skrócie to na imię mi Dawid, mam 20 lat. W tym roku skończyłem szkołę z profilu technik informatyk. Udało mi się również zdać maturę i z dumą mogę powiedzieć, że jestem zadowolony z osiągniętych wyników. Obecnie większość wolnego czasu poświęcam na spędzaniu czasu ze znajomymi, zarówno z tymi z gierki, jak i z życia prawdziwego. Głównie interesuję się motoryzacją oraz częściowo dziedziną informatyki. W sumie to chyba tyle, co mógłbym o sobie ciekawego powiedzieć.

P - Skąd dowiedziałeś się o istnieniu serwera? Pamiętasz, jak wyglądały twoje początki?
A - Moja przygoda z serwerem zaczęła się już w 2016 roku, gdzie jako dzieciak przeskakiwałem z serwera na serwer. Tak odkryłem właśnie 4Life, wszedłem na losowo wybrany serwer, stworzyłem konto i zacząłem badać teren. Moja rozgrywka z początku nie wyglądała jakoś ciekawego. Pamiętam, że lubiłem biegać na starym magazynie w Bayside Marina, właśnie tam większość czasu spędzałem. Ponadto doskonale pamiętam pracę przewozu części na Mount Chilliad, jeździło się Rancherem po całej górze od punktu do punktu. Po kilku miesiącach zaprzestałem grać w MTA, totalnie mi się to przejadło. W międzyczasie pogrywałem na innych, mniejszych serwerach — aż do 2020 roku, to właśnie w styczniu wymienionego roku powróciłem na serwer na stałe. Mój drugi początek zacząłem na pracach dorywczych, poświęcałem im 90% czasu spędzanego na serwerze. I właśnie w taki sposób gram na serwerze do dzisiaj.

P - Masz przegrane na serwerze ponad 4 tysiące godzin. Nie uważasz, że to za dużo czasu poświęconego na grę? Mógłbyś go lepiej spożytkować?
A - Właśnie te 4 tysiące godzin niedawno mi wybiło. Sam jestem trochę w szoku, że już tyle tutaj przegrałem. Na pewno dało się ten czas inaczej spożytkować, w inne aktywności i zajęcia, aczkolwiek wydaje mi się, że mimo wszystko było warto. W ciągu tego czasu spędzonego na serwerze przede wszystkim poznałem multum wspaniałych osób, z którymi kontakt mam świetny, niektórym bardzo dużo zawdzięczam, bo potrafili być ze mną nawet w najgorszych chwilach i zawsze mogłem na nich liczyć. Masa ciekawych i śmiesznych sytuacji, które potrafiły zapaść mi w pamięci przez długi czas, co przekładało się na lepszy humor. Przykładów jest wiele, ale podsumowując — nie, nie żałuję ani jednej sekundy spędzonej na serwerze.

P - Ile liczy twój majątek? Uważasz, że to dużo czy mogło być więcej?
A - Mój majątek nie jest jakiś spory. Licząc pojazdy, posiadłości oraz gotówkę wychodzi coś około 11 milionów. W skład tej kwoty wchodzi między innymi Infernus, Voodoo, ZR-350, Jester i inne, bardziej sentymentalne i bezcenne dla mnie pojazdy. Czy to dużo? Ciężko mi powiedzieć. Od jakiegoś czasu nie gram tutaj już dla majątku, gotówka zbiera mi się sama, nie pracuję już na pracach dorywczych, jeśli jakiś pojazd lub posiadłość mi się spodoba i mnie na to stać to po prostu to kupuję i tyle. A gdybym dołożył do tego, stałe tyranie na pracach dorywczych, to na pewno dałoby się uzbierać więcej. Ja jestem zadowolony, obecny stan majątku jest dla mnie w zupełności wystarczający.

P - W takim razie przejdźmy do organizacji, w której jesteś, a jest to Olimp. Dlaczego akurat ta organizacja? Nie planowałeś jej zmienić?
A - Do organizacji Olimp dołączyłem we wrześniu 2020 roku. Jak każdy wyczekiwałem otwartej rekrutacji i tam złożyłem swoje podanie. Udało się dostać za pierwszym razem. Bardzo się cieszyłem, gdyż już wtedy mówiono, że Olimp to jedna z najlepszych organizacji, do których można dołączyć. Do napisania podania na pewno zachęciło mnie to, jak zgraną i udaną ekipą są jej członkowie. Z każdym da się porozmawiać na różne tematy, zawsze jest coś do roboty, w skrócie nie da się po prostu nudzić. Co do zmiany organizacji to nie przychodziło mi to na myśl, było i jest mi w niej dobrze, parę miesięcy temu udało mi się awansować na członka jej zarządu, co dodatkowo umocniło mnie w tym, aby w niej pozostać.

P - Jesteś teraz w SAPD, jakie masz tam obowiązki?
A - W San Andreas Police Department znajduję się na stopniu Detective III. Dodatkowo pełnię funkcję Commandera jednej z dywizji, jaką jest Investigative Staff. Jeśli chodzi o moje obowiązki to przede wszystkim wyrabianie norm tygodniowych, pełnienie patroli, niesienie pomocy innym. Jako Commander jednostki dodatkowo nadzoruję pracę reszty członków mojej dywizji, staram się z drugim Commanderem prowadzić jednostkę tak, aby miała ręce i nogi. Dla zainteresowanych — Investigative Staff jest to jednostka detektywistyczna, przynależąc do niej oprócz podstawowych obowiązków funkcjonariusza, detektywi również zajmują się dochodzeniami oraz śledztwami, negocjacjami, zatrzymywaniem osób niebezpiecznych.

5D4B3bb.png
2.png
5D4B3bb.png

P - Police Department, właśnie czemu wybrałeś tę frakcję? Od kiedy w niej jesteś i czy polecasz dla innych osób?
A - Do dołączenia w szeregi Police Department zachęcili mnie znajomi. Opowiadali mi wiele rzeczy o tej frakcji, szczerze się tym zainteresowałem. Spodobała mi się praca serwerowego funkcjonariusza, więc postanowiłem spróbować swoich sił. Co najlepsze, jestem w tej frakcji po raz trzeci. Raz nie udało mi się przystąpić do egzaminu z powodu braku czasu oraz chęci, za drugim razem zostałem wydalony z powodu kary serwerowej. W marcu 2021 roku postanowiłem spróbować złożyć podanie trzeci raz. Gdy ujrzałem swój nick w wynikach, obiecałem sobie tym razem nie zmarnować tej szansy. Jak widać – po części mi się udało. Przede mną jeszcze kilka stopni, aczkolwiek jestem bardzo zdeterminowany do tego, aby piąć się wyżej. Jeżeli ktoś nie obawia się ogromu wiedzy, którą będzie musiał przyswoić, interesuje się policją i odgrywanie akcji RP sprawia mu przyjemność, to myślę, że z pewnością odnajdzie się w naszej frakcji.

P - Ostatnio mogliśmy cię zauważyć w ogłoszeniach opiekunów biznesów. Zostałeś liderem jednego z biznesu, jest to Crime N' Shine. Jakie są twoje odczucia? Spodziewałeś się tego, że zostaniesz liderem? Na czym polega biznes?
A - To prawda, udało mi się objąć stanowisko lidera biznesu Crime N’ Shine. Po rozmowie z poprzednim liderem, który był zdecydowany odejść, nie było innego wyjścia. Nie chciałem pozwolić na zamknięcie biznesu, zbyt dużo czasu, nerwów i stresu poświęciliśmy na rozwój całej struktury, żeby to jakkolwiek funkcjonowało. Po rozmowie z opiekunami biznesów dostałem informację, że oficjalnie zostaję nowym liderem. Myślę, że poradzę sobie na owym stanowisku, mam wokół członków biznesu, na których mogę liczyć i razem wspólnymi siłami będziemy trzymać biznes na nogach, dodatkowo mam pewne plany co do całokształtu biznesu, ale więcej zdradzać nie zamierzam. Co do tego, czym jest nasz biznes to Crime N’ Shine, jest biznesem stricte RolePlay. Zajmujemy się odgrywaniem przestępczości z lat 90, typowa „gangsterka” w ciekawym wydaniu. Działamy trochę jak 4Wars, aczkolwiek jesteśmy mniej zmechanizowani, jeśli mogę tak to ująć. Z aktywności biznesowych mogę na pewno wyróżnić organizację zlotów, handel narkotykami, strzelaniny, Drive-By’e oraz rabunki. Specjalnie na takie pytania przygotowaliśmy temat, w którym opisany jest nasz biznes, jego funkcjonowanie i czym w ogóle jesteśmy —  Czym się zajmujemy?

5D4B3bb.png
4.png
5D4B3bb.png

P - Gdyby gracz ciebie zapytał, dlaczego miałby wybrać ten biznes, co byś mu odpowiedział?
A - Biznes z pewnością nie jest dla wszystkich. Skupiamy się głównie na odgrywaniu RolePlay. Tak naprawdę wiele osób dopiero po dostaniu się w nasze szeregi przekonało się, jak to działa i jak świetnie można się bawić, pisząc między sobą wiadomości w gierce. Jeśli ktoś czuje się w tym dobrze, lubi zawiłe i długie akcje, chce zaznać dreszczyk emocji czy po prostu spędzić miło czas w zacnym gronie to zapraszamy w najbliższej rekrutacji do złożenia podania.

P - Teraz przejdźmy do administracji. Dostałeś się w ostatniej rekrutacji na rangę support, gratuluje. Czemu napisałeś rekrutacje? Nie uważasz, że nie jest to za dużo obowiązków?
A - Po ponad 2 latach zacząłem odczuwać pewną monotonię. Wchodziłem na serwer, grałem na frakcji lub biznesie, jeździłem bez celu po mapie czy biegałem na domku po parę godzin. Nic ciekawego, nic zaskakującego. Po namowach ze strony znajomych stwierdził, że mogę spróbować swoich sił. Napisałem podanie i ku mojemu zaskoczeniu, udało się i ujrzałem swój nick w wynikach. Na dobrą sprawę było to moje trzecie podejście, wcześniej próbowałem jak miałem zaledwie 500 godzin. Bardzo się cieszyłem, że zostałem wybrany. Wiedziałem, że jeśli nie zmarnuję tej szansy, to zaczynam na nowo grę, nowe obowiązki i więcej zajęć na serwerze. Na ten moment ciężko mi ocenić czy pogodzę frakcji, biznes oraz rangę. Czasu mam sporo, chęci również – najbliższe tygodnie lub miesiące wszystko mi pokażą.

P - Czemu nick Argen?
A - I to jest pytanie, na które nie udzielę Ci konkretniej odpowiedzi. Po prostu pewnego wieczoru próbowałem sobie wymyślić ksywkę w grze, nic nie przychodzi mi do głowy, finalnie powstał nick Argen i tak już zostało.

P - Chyba nie mam więcej pytań, dziękuje za odpowiedzi. Chcesz kogoś pozdrowić?
A - Również dziękuję za rozmowę, chciałbym pozdrowić - @LuKi16, @TwerkingMaster, @Penomeco, @RapMonster, @HNTR, @Wonder., @manool, @Gerak@DeWkong., @s1zu, @Voxber, całą frakcję SAPD, organizację Olimp oraz biznes Crime N' Shine.

5D4B3bb.png

33t0oiS.png

Autoryzował: @Patryk99

undefined_-_Imgur_1.png

Edytowane przez Piko0412

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin