Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wszystko o Crime N' Shine

Polixon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

BVnYuwe.png

Witam wszystkich czytelników i jednocześnie zapraszam do przeczytania artykułu o biznesie Crime N' Shine.

dh5U3Xt.png

mLv3yY6.gif

dh5U3Xt.png

Biznes Crime N' Shine głównie zajmuje się wszelakimi akcjami RP związanymi z tematem gangów przestępczych znanych z serii GTA. W ciekawy sposób opowiadają historię tego gangu na swoim subforum, na którym można dowiedzieć się nieco więcej na temat ich działania. Osobiście uważam, że biznes w bardzo dobry sposób wpasowywuje się w tematykę gry GTA SA, która jak każdy wie, jest podstawką platformy MTA. Zajmują się akcjami RP takimi jak: handel narkotykami, strzelaniny ze współpracą z frakcjami SAMD oraz SAPD, oraz inne wpasowywujące się w temat przewodni biznesu. Poza tym również zajmują się organizacją wszelakich zlotów dla graczy, na których przeprowadzane są różne konkursy. Szczególnie aktywnie możemy ich zobaczyć na forum, gdzie w ich dziale znajduje się parę tematów związanych z ich działaniami. Publikują tam dosyć ładne w klimatyczny sposób obrobione zdjęcia z gry oraz fikcyjne historie powiązane z ich działaniami. Poza tym świadczą też ciekawe usługi polegające na przerabianiu graczom zdjęć ich pojazdów tak, aby zdjęcia te wpasowywały się idealnie w tematyki gangów, więcej informacji znajdziecie w linkach poniżej:
https://mta4life.pl/forums/topic/276489-versed-in-the-streetz/
https://mta4life.pl/forums/topic/276507-multimedia-crime-n-shine/
https://mta4life.pl/forums/topic/286941-crime-n-shine-low-magazine/

dh5U3Xt.png

Baza biznesu znajduje się w dzielnicy Jefferson znajdującą się w mieście Los Santos. Co warto zauważyć, wybór tego miejsca był bardzo dobrym pomysłem, gdyż dla wielu graczy grających w podstawkę GTA SA okolice te kojarzą się bezpośrednio właśnie z takowymi gangami. Na bazie możemy dostrzec pojazdy, które również idealnie pasują do biznesu.

dh5U3Xt.png

78XgEiF.gif

dh5U3Xt.png

Niedawno biznes ogłosił zlot samochodowy dla graczy, który odbędzie się z okazji mikołajek. W zlot zaangażowanych jest wiele biznesów, będzie można na nim wygrać serwerową gotówke. Zapraszam do zapoznania się z tematem z zapisami oraz szczegółowymi informacjami o wydarzeniu.

Postanowiłem przeprowadzić również krótki wywiad z liderem biznesu, zachęcam do zapoznania się z nim!

Spoiler

dh5U3Xt.png

P - Polixon
A - Argen

dh5U3Xt.png

P: Hej z tej strony Reporter Polixon z Redakcji 4Life News, chciałbyś udzielić mi krótkiego wywiadu odnośnie biznesu, który prowadzisz?
A: Hej, miło mi. Pewnie, z chęcią odpowiem Ci na Twoje pytania.

P: Na początku biznesu po dosyć krótkim czasie postanowiłeś odejść z niego, lecz potem po niecałym miesiącu ponownie wróciłeś. Co spowodowało taką sytuację?
A: Szczerze mówiąc - podejście pewnych osób, jeśli chodzi o biznes, to na pewno. Kilka bardziej organizacyjnych rzeczy od zaplecza również leżało, mimo iż pełniłem funkcję V-Leadera, to nie miałem zbytnio możliwości zrealizować tego, na co czekaliśmy. Poniekąd również straciłem chęci, aby jakkolwiek działać na rzecz biznesu, nie czułem tego samego. To tak w dużym skrócie, dlaczego postanowiłem odejść.

P: Jak dobrze wiemy, aktualnie jesteś liderem, aczkolwiek biznes ten nie prowadzisz od początku, a posadę lidera przejąłeś jakiś czas temu. Jaka była Twoja reakcja na informację o możliwości przejęcia biznesu? Spodziewałeś się takiej sytuacji?
A: Tak, spodziewałem się. Rozmowy z poprzednim liderem, czyli z TwerkingMasterem, którego z tego miejsca pozdrawiam, trwały już od jakiegoś czasu. Wyjść było kilka, rozważaliśmy nawet nad zamknięciem biznesu, aczkolwiek nie chciałem doprowadzić do takiej sytuacji. Udało mi się dogadać z Twerkingiem, że jeśli jest taka opcja to chętnie przejmę po nim przysłowiową "pałeczkę" i spróbuję swoich sił na stanowisku lidera. Po rozmowie z opiekunami - udało się, oficjalnie zostałem liderem. Cieszyłem się bardzo ze względu na to, że za wszelką cenę nie chciałem doprowadzić do zamknięcia biznesu.

P: Miałem styczność z wieloma opiniami graczy na temat biznesu, który prowadzisz i często gracze twierdzą, że mało się dzieje, jeśli chodzi o jakieś publiczne wydarzenia dla graczy, a w końcu biznes w zamyśle miał przeprowadzać m.in. wszelakiego rodzaju zloty. Jeśli chodzi o akcje RP, to też niestety gracze nie mają do takowych zbytnio wglądu poza wrzucanymi raz na jakiś czas materiałami na forum. Aktualnie forum jest głównym miejscem, gdzie gracze dostają jakieś ciekawsze informacje, a też tam niestety aktywność nie jest najlepsza. Czym taka kolej rzeczy jest spowodowana i czy w niedalekiej przyszłości gracze mogą liczyć na to, że biznes bardziej się pokaże?
A: Nie oszukując się.. zaniedbałem biznes. Nie da się tego inaczej określić, nazywajmy rzeczy po imieniu. Być może spadek chęci, frakcja oraz ranga Supporta się do tego przyczyniły? Nie chcę się tutaj teraz nad tym rozwodzić, po prostu jest to moja wina. Co do aktywności - zamierzam przeprowadzić szereg stosownych zmian w najbliższym czasie, dzięki czemu gracze będą mieli częstszą i większą możliwość wejścia w interakcję z biznesem. Jeśli chodzi o większe wydarzenia dla graczy, to idealnie się składa, bo niedawno ogłosiliśmy event Mikołajkowy organizowany przez większość biznesów, gdzie również odbędzie się na nim zlot samochodowy z naszym udziałem, serdecznie zapraszamy!

P: Masz jakieś plany co do biznesu na najbliższy czas, które mogą zaciekawić graczy?
A: Nie chcę tutaj za dużo zdradzać, mogę nadmienić coś bardziej ogólnikowo - w planach jest zorganizowanie większej ilości aktywności, w której gracze spoza biznesu będą mogli się wykazać i wejść w interakcję z biznesem i jego członkami. Nic więcej nie mówię, musicie wyczekiwać.

P: Domyślam się, że prowadzenie biznesu nie jest rzeczą prostą. Czy miałeś momenty, gdzie natłok obowiązków wręcz zniechęcał Cię do dalszego pełnienia tej posady i myślałeś nad odejściem?
A: Nie licząc odejścia pełniąc funkcję V-Leadera - nie. Na ten moment nie miałem takich chwil, mimo iż obowiązków mam sporo, bo wliczamy w to frakcję, rangę w administracji czy zarząd w organizacji to jestem jeszcze w stanie jakkolwiek to wszystko ze sobą pogodzić i staram się wszędzie wykazywać aktywność. Czasem lepiej, czasem gorzej, jest, jak jest.

P: Przechodząc już do końca - chciałbym Ci osobiście życzyć powodzenia w prowadzeniu biznesu. Dzięki za przeprowadzenie tego krótkiego wywiadu. Chciałbyś może coś jeszcze dodać bądź kogoś pozdrowić?
A: Nie mam nic do dodania. Dzięki za możliwość odpowiedzenia na pytania. Chciałbym pozdrowić całą ekipę biznesu Crime N' Shine, wszystkich członków frakcji SAPD, całą administrację oraz organizację Olimp!

dh5U3Xt.png

Dziękuje wszystkim za przeczytanie artykułu oraz jednocześnie zachęcam wszystkich do zapoznania się z działaniem owego biznesu, gdyż może kogoś bardzo zaciekawi.

ElwAJ5q.png

Autoryzował: @Blender.

BVnYuwe.png

Edytowane przez Polixon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin