Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Bar Lil' Probe'Inn

Marsherox
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam! Z tej strony Młodszy Redaktor @Marsherox i chciałbym zaprosić was do przeczytania artykułu o jednym z popularniejszych barów w GTA San Andreas, który nosi nazwę Lil' Probe'Inn.

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

probeinn

Wprowadzenie:

Lil' Probe'Inn, czyli niewielki bar umieszczony w Hrabstwie Bone, niedaleko wyschniętego jeziora wzorowanego na Groom Lake i na północ od miasteczka Fort Carson, jak i na południe od strony Strefy 69. Bar jest przedstawiany jako bar UFO najprawdopodobniej ze względu na to, że w pobliżu baru znajduje się wspomniana wyżej Strefa 69, która dla większości kojarzy się właśnie z UFO. W środku przedstawianego baru możemy znaleźć różne ciekawe fotografie przedstawiające UFO, które są zamieszczone na ścianach lokalu.

Umiejscowienie Lil' Probe'Inn na mapie San Andreas:

probein-mapa

Zdjęcia o których była mowa w tekście wyżej:

probein-2

Pięć mężczyzn zamieszczonych na fotografii powyżej:

↓ Więcej o sprawie znajdziesz tutaj ↓

Link do Artykułu

Jak powstał bar Lil' Probe'Inn:

Henry Müller, czyli pierwszy właściciel restauracji Lil' Probe'Inn był pochodzenia Niemieckiego, rozpoczął budowę restauracji już w roku 1960. Ponieważ był wielkim fanem statków kosmicznych, postanowił otworzyć swój pierwszy biznes, który będzie opierał się w większości na jego zainteresowaniu. Henry postanowił otworzyć swoją pierwszą restaurację, gdy miał 34 lata, ale niestety zmarł w wieku 77 lat ze względu na niewydolność krążeniową oddechową, przez co cały biznes przejął jego wnuk, Joseph Müller. Joseph po śmierci dziadka postanowił zmienić restaurację na bar alkoholowy, ale ze względu na szacunek do dziadka postanowił pozostać przy stylu baru i nie zmieniać jego stylu UFO. Joseph prowadzi swój biznes do dzisiaj, więc postanowiliśmy udać się do baru, i przeprowadzić z nim krótki wywiad.

M - Witam cię serdecznie Josephie! Czy byłbyś chętny przeprowadzić dla nas krótkiego wywiadu dotyczącego twojego przejęcia baru po dziadku?
JM - Bardzo chętnie! Zacznijmy.

M - Bardzo się cieszę! A więc powiedz nam, jak to się dokładnie stało, że to akurat ty otrzymałeś ten lokal.
JM - No to tak... Był to rok 2003, czyli dokładnie wtedy, kiedy z tego świata odszedł mój dziadek Henry. W rodzinie panowała wielka żałoba, ponieważ dziadek w rodzinie nie był byle jaką osobą, tylko człowiekiem wielu sukcesów, jak i człowiekiem, który zawsze ci pomógł w każdej sytuacji i tej trudnej, i tej łatwej. Było nam bardzo ciężko to wszystko przyjąć do siebie, że go już nie ma, ale z przebiegiem czasu żałoba nam przeszła. Kiedy wszystko wróciło do normy, zastanawialiśmy się wraz z rodziną co mamy zrobić z lokalem po dziadku, i kiedy rodzina chciała zburzyć nieruchomość, ja powiedziałem im że chcę to przejąć, a oni zgodzili się bez żadnego zastanowienia. Warto wspomnieć, że byłem wtedy dość młody, bo miałem 21 lat, ale myślę, że dobrze postąpili, zgadzając się, abym ja przejął lokal, ponieważ mój bar funkcjonuje do dzisiaj i trzyma się całkiem nieźle.

M - Rozumiem. Słyszałem, że lokal nie był barem od początku, bo kiedy jeszcze właścicielem był twój dziadek, to twój bar był jeszcze restauracją.
JM - Tak, zgadza się. Jeszcze wtedy, kiedy właścicielem był mój dziadek Henry, bar był restauracją, w której sprzedawano popularne dania w czasach „PRL".

M - Dobrze. Powiesz mi czy ten bar od zawsze tak wyglądał, czy może był w nim przeprowadzany jakiś remont?
JM - Tak, bar od zawsze wyglądał tak, jak wygląda, tylko jedyne co się zmieniło to wnętrze, ponieważ zamiast kuchni mam swój pokój, czyli po prostu pokój szefa, no i zamiast stoliczków która była w wyższej części baru, stoi teraz stół bilardowy a do lady zostały dokupione krzesełka barowe.

M - Zaskakuje mnie ta zmiana kuchni w taki fajny użytek. Josephie z racji, iż miał to być krótki wywiad, to w tym momencie go zakończymy. Bardzo dziękuję ci za przeprowadzenie dla mnie wywiadu.
JM - Również dziękuje! I z tego miejsca chciałbym pozdrowić moją całą rodzinę oraz klientów mojego baru.

M - Ja również pozdrawiam. Do zobaczenia!
JM - Do zobaczenia!

Umiejscowienie baru Lil' Probe'Inn w roku 1899 

n4evxE5.gif

Ciekawostki związane z barem:

• Wewnątrz baru na zapleczu znajduje się mapa San Andreas z prawdopodobnie więzieniem Alcatraz znajdującym się nad miastem San Fierro, ale w rzeczywistości tej wyspy tam nie znajdziemy.
  • Wewnątrz baru znajduje się łącznie 69 zdjęć o tematyce UFO i statków kosmicznych.
  • Kolory zdjęć na ścianach różnią się w zależności od platformy gry. Na PS2 i PC zdjęcia są czarno-białe, a na Xboxie już są kolorowe.
  • W wersji Definitywnej gry we wnętrzu baru, zamiast zdjęć UFO możemy spotkać zdjęcia, które pochodzą z innych gier Rockstara, a mianowicie GTA V oraz Red Dead Redemption 2. Jedno zdjęcie różni się z pozostałych, przez co gracze sugerują, że może być to pierwszy screenshot z nowego, powstającego GTA 6.

ok91Hj3.png

Autoryzował: @Mefju4

5wNnuaX.png

Edytowane przez Mefju4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin