Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem Dani3L0!

davoolsky*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Starszy Redaktor @Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supportem @Dani3L0!

5D4B3bb.png

JhHm07o.gif

5D4B3bb.png

D - Davvv_13
Dan - Dani3L0

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Starszy Redaktor Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań, czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
Dan: Witam serdecznie, oczywiście.

D: Super! Na początku rozmowy chciałbym poprosić Cię, abyś powiedział coś o sobie oraz o swoich zainteresowaniach.
Dan: Mam na imię Daniel, pochodzę z województwa wielkopolskiego, aktualnie pracuję w budownictwie, a niedługo rozpoczynam studia. Interesuję się sportem, wędkarstwem oraz służbami mundurowymi. Prywatnie jestem strażakiem ochotnikiem i biorę czynny udział w działaniach ratowniczo-gaśniczych, realizując przy tym swoją pasję oraz moje małe marzenie z dzieciństwa. Poza tym dużo czasu spędzam na komputerze, stąd moja aktywność na 4Life.

D: Przechodząc do sceny MTA, jak, kiedy i dlaczego trafiłeś na serwer MTA 4Life?
Dan: To akurat bardziej złożone, nie miałem pojęcia o istnieniu MTA do pewnego momentu swojego życia. Większość czasu spędzałem na SAMP, a oglądając filmiki na YouTube, dowiedziałem się o MTA. Szukając serwera, kierowałem się ilością graczy oraz innowacyjnością i możliwościami. Tak właśnie trafiłem na serwer 4Life. O ile mnie pamięć nie myli, był to 29 października 2019 r.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
Dan: Z tego, co pamiętam, była to dość monotonna rozgrywka podczas pierwszych chwil – wyrobienie wszystkich uprawnień, poznanie komend i miejsc na serwerze, ale dalej było już tylko ciekawiej. Skupiłem się na zarobku na pierwszy samochód, którym był Perenial w wersji sedan. Dalej odkrywałem możliwości serwera i po prostu go zwiedzałem, aż podjąłem decyzję, aby dołączyć do jakiejś frakcji i urozmaicić czas spędzany na serwerze.

D: Jesteś w organizacji OSP Market. Kiedy i dlaczego dołączyłeś do tej organizacji?
Dan: Kiedyś, siedząc na serwerze oraz komunikatorze Mumble wraz ze znajomym, stwierdziliśmy, że chcielibyśmy założyć własną organizację. Nie myśląc za dużo, wraz z @marchewa* stworzyliśmy ją i zaczęliśmy zbierać ludzi oraz działać w kierunku jej rozwoju. Jeśli chodzi o organizację, początkowo nazywała się ona NIGHTRIDERS i została założona jakoś w połowie grudnia 2023 r., jednak w połowie sierpnia bieżącego roku podjęliśmy wspólnie decyzję o zmianie nazwy organizacji na OSP Market.

D: Skąd pomysł na nazwę organizacji?
Dan: Nazwa ta powstała z sentymentu do starych koszar frakcji SAFD, JRG-1 Los Santos, które kiedyś mieściły się w dzielnicy Market.

D: W owej organizacji jesteś v-Liderem, na czym głównie opierają się w niej twoje obowiązki?
Dan: Szczerze, to organizacja jest obecnie jednym z moich mniejszych obowiązków serwerowych. Na samym starcie było trochę pracy; zająłem się pisaniem regulaminu, zbieraniem ludzi i innymi zadaniami. Aktualnie staram się rekrutować jak najwięcej nowych graczy. Poza tym zajmuję się również awansami, odejściami oraz ewentualnymi zmianami w regulaminie organizacji.

D: Przechodząc dalej, opiekujesz się serwerowym kinem – 4Life Cinema Center oraz serwerowym wojskiem – San Andreas Armed Forces. Kiedy dołączyłeś do grona opiekunów biznesów i dlaczego opiekujesz się akurat tymi biznesami?
Dan: Do grona opiekunów biznesów dołączyłem 26 sierpnia 2024 r. Opiekuję się akurat tymi biznesami, ponieważ są one dla mnie w jakiś sposób interesujące i myślę, że mogę dzięki nim nauczyć się czegoś nowego, a przy okazji poznać ciekawych ludzi.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki jako opiekun biznesów?
Dan: Nadzoruję poprawne funkcjonowanie biznesów, pomagam w różnych problemach, oceniam propozycje graczy oraz pilnuję ogólnego porządku na serwerze 4Life, Mumble, ale też na Discordzie.

D: Samemu opiekuję się wcześniej wspomnianymi biznesami, czy jest też ktoś inny od owych biznesów?
Dan: Jeśli chodzi o 4Life Cinema Center, aktualnie sam się opiekuję, natomiast przy SAAF pomaga mi @Hefrey..

D: Czy spośród biznesów, którymi się opiekujesz, jest taki, którym zarządza się lepiej? Jeśli tak, to którym?
Dan: Aktualnie, biorąc pod uwagę mój krótki staż na stanowisku, ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie.

D: Rozumiem. Czy jest coś, co szczególnie lubisz lub nie lubisz w biznesach, którymi się opiekujesz?
Dan: Odpowiedź będzie podobna: jeszcze nie poznałem ludzi z tych biznesów w 100%, jednak mogę powiedzieć, że sama organizacja w obu biznesach jest obecnie idealna, tak samo, jak kontakt z zarządem. Na razie nie dostrzegam żadnych minusów.

D: Odchodząc od tematu, aktualnie jesteś we frakcji S.A. Fire Department. Kiedy udało Ci się dołączyć do owej frakcji?
Dan: Do frakcji po raz pierwszy dołączyłem w sierpniu 2020 r., aczkolwiek już chwilę po zdanych egzaminach moja przygoda się skończyła. We wrześniu zostałem wydalony z powodu mojej niskiej aktywności serwerowej. Wtedy to właśnie zrobiłem najdłuższą przerwę od serwera, która trwała prawie 3 lata, aż pewnego dnia podjąłem decyzję o powrocie na serwer. Do samej frakcji powróciłem 23 stycznia 2023 r., podszedłem do egzaminów przyśpieszonych i jestem w niej nieprzerwanie do dziś.

D: Dlaczego akurat San Andreas Fire Department? Co skłoniło cię do napisania podania akurat do tej frakcji?
Dan: Tak jak już wspominałem, interesuję się służbami mundurowymi, jestem człowiekiem pełnym empatii oraz strażakiem-ratownikiem w OSP. Właśnie dlatego wybór frakcji był dla mnie prosty i oczywisty.

D: We frakcji posiadasz rangę Starszy Kapitan. Jak wyglądała i ile trwała twoja droga na to stanowisko? Podczas powrotu do frakcji wróciłeś na wcześniej posiadaną rangę, czy zaczynałeś od akademii?
Dan: Ze względu na to, że zostałem wydalony, zaczynałem od zera. Jednak czułem, że posiadana przeze mnie wiedza i doświadczenie z życia pozwolą mi na zdanie egzaminu przyśpieszonego, i tak też się stało. Droga na stopień Starszego Kapitana trwała około roku i miesiąca, zakończyła się w lutym tego roku. Było to też po części związane z moimi urlopami we frakcji oraz jednym zawieszeniem.

D: Jakie posiadasz obowiązki na swojej randze?
Dan: Sam stopień nie narzuca mi tak naprawdę żadnych obowiązków, natomiast we frakcji jestem szkoleniowcem, egzaminatorem, oficerem operacyjnym oraz dowódcą specjalistycznej grupy ratownictwa technicznego. Opisując po kolei, zajmuję się szkoleniem nowych członków frakcji oraz ich końcowym ocenianiem podczas egzaminów. Jako oficer operacyjny nadzoruję pracę podczas większych zdarzeń, natomiast jako dowódca SGRT zajmuję się rekrutacją nowych osób, szkoleniami, egzaminami, odejściami oraz ewentualnymi zmianami w regulaminie grupy, materiałach szkoleniowych bądź w wariantach egzaminów.

D: Które z pojazdów frakcji SAFD masz do dyspozycji na swojej randze?
Dan: Tak naprawdę mam dostęp do większości pojazdów, z takich najciekawszych to pojazd specjalistyczny ciężki ratownictwa drogowego. Natomiast nie mogę korzystać z Huntelya komendy głównej oraz z pojazdów grup specjalistycznych, których członkiem nie jestem, np. ambulans, mobilne laboratorium i inne. Poza tymi pojazdami mogę poruszać się każdym pojazdem bojowym. SLOp, inaczej mówiąc, to lekki samochód operacyjny. Poza tym jest jeszcze Sultan, z którego mogą korzystać wyłącznie szkoleniowcy frakcji.

D: Co najbardziej lubisz lub nie lubisz we frakcji, w której aktualnie jesteś?
Dan: Uwielbiam panującą tutaj atmosferę oraz to, że posiadamy spory wachlarz naszych możliwości i jesteśmy praktycznie przeszkoleni do każdego zdarzenia, zarówno do pożaru, jak i np. wypadków czy drzew. Fajną rzeczą jest możliwość rozwoju w wielu tematach na wielu stanowiskach. Niestety, zdarzają się momenty, że po prostu stoi się w miejscu. Z minusów mogę zaliczyć małą ilość RP z innymi graczami, a nie oszukujmy się – jest to o wiele ciekawsze i angażujące aniżeli kolejna plama. Aczkolwiek mam nadzieję, że niedługo to się poprawi i znowu będzie można liczyć na ciekawe zdarzenia od graczy. Czasem zdarza się również tak, że nie ma żadnych zgłoszeń, zarówno RP od graczy, jak i pożarów czy innych zdarzeń, a co za tym idzie – stoimy i oczekujemy w takiej sytuacji, aż wpłynie zgłoszenie.

D: Przechodząc dalej, kiedy udało Ci się dołączyć do ekipy serwera?
Dan: Do ekipy dołączyłem 16 lipca bieżącego roku.

D: Co skłoniło cię do napisania podania do administracji?
Dan: Od zawsze lubię pomagać, chciałem też poznać nowe osoby i zobaczyć, jak wygląda funkcjonowanie serwera od tzw. kuchni. Również chciałem doświadczyć nowych rzeczy i poszerzyć zakres swoich działań na serwerze, aby ciągle się w jakiś sposób rozwijać.

D: Jakie towarzyszyły Ci emocje, gdy dowiedziałeś się, że dostałeś się do administracji?
Dan: W pierwszej kolejności było to niedowierzanie, a następnie radość i ekscytacja, że w końcu mogę spróbować swoich sił w administracji serwera.

D: Jak wyglądały twoje początki w ekipie?
Dan: Myślę, że całkiem dobrze. Od razu wziąłem się za pracę, poznałem wiele osób i do tej pory bardzo miło spędzam czas na serwerze. Bycie w administracji bardziej traktuję jako przywilej niż obowiązek.

D: Jak byłeś traktowany przez kolegów i koleżanki z ekipy na wyższych rangach jako początkujący support?
Dan: Niezwykle profesjonalnie oraz wyrozumiale. Na każde zadane pytanie otrzymywałem natychmiastową odpowiedź, a w każdej sytuacji mogłem i dalej mogę liczyć na ich pomoc. Odnoszę wrażenie, że naprawdę nikt z nich nie znalazł się na randze z przypadku, bo są to wspaniali ludzie.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki na randze Supporta?
Dan: Pomoc innym graczom w sytuacji, kiedy np. coś się zbuguje bądź nie działa tak, jak powinno. Poza tym odpowiedzi na różnorakie pytania, na które nie znają odpowiedzi, oraz ogólna pomoc w każdej sytuacji związanej z serwerem.

D: Na chwilę obecną na serwerze posiadasz przegranych ponad 1800 godzin. Jak wspominasz ten czas? Czy nie żałujesz, że spędziłeś go aż tyle w grze?
Dan: Nie żałuję tego czasu. Nie wliczając w to moich początków na serwerze, większość czasu spędziłem we frakcji bądź z ludźmi z frakcji, bawiąc się przy tym niesamowicie, więc uważam, że każda godzina była tego warta. Oczywiście, można było ten czas spędzić bardziej produktywnie w swoim życiu, aczkolwiek mój aktualny poziom rozwoju prywatnego pozwala mi znaleźć czas na rozwijanie się w tym samym czasie na serwerze, i nie mogę sobie nic zarzucić. To jest super odskocznia od codziennych spraw.

D: Jak spory majątek udało Ci się zgromadzić przez ten czas? Czy uważasz, że na ponad 1800 godzin jest on wystarczający, czy chciałbyś go zwiększyć? Co posiadasz w swojej kolekcji?
Dan: Szczerze, nie jest to imponujący majątek. Grając na serwerze, nigdy nie interesowały mnie prace dorywcze, może z tego powodu tak to wygląda, ale mimo wszystko nie jest on jakoś strasznie mały. Na ten moment posiadam około 3,2 mln majątku, z czego większość to moje pojazdy. Posiadam na ten moment Schaftera DSD-R 2.2 FT oraz Bulleta 2.2 PFT. Na pewno chciałbym w przyszłości ten majątek powiększyć, aczkolwiek 100% swoich pieniędzy czerpię praktycznie ze służby we frakcji i nie mam parcia na szybkie zarabianie, więc nie naciskam na to jakoś szczególnie.

D: Czy obecnie masz jakieś marzenia związane z serwerem? Jeśli tak, chciałbyś się nimi podzielić?
Dan: Aktualnie do pełni mojej realizacji na serwerze brakuje mi zarządu frakcji, na 100% będę się o to starał do końca mojej przygody na serwerze, również chciałbym wspiąć się wyżej w administracji serwera, ale nie jest to mój główny cel.

D: Aktualnie posiadasz ponad 35 tysięcy Life Pointsów. Jest to fajna sumka, gdzie głównie je wbijałeś?
Dan: Większość godzin wbiłem, przesiadując na służbie we frakcji, ale robię również eventy, które są wprowadzane na serwer. Regularnie ze znajomymi poszukujemy wszystkich "znajdziek". Oczywiście, część została zdobyta podczas prac dorywczych, ale to zdecydowana mniejszość.

D: Jesteś znany pod nickiem Dani3L0. Skąd pomysł na ten nick? Ma on jakieś ukryte bądź widoczne nawiązanie do Ciebie? Jeśli tak, jakie?
Dan: Dobre pytanie, na które raczej nie znajdę dokładnej odpowiedzi. Tak naprawdę nie pamiętam w 100%, skąd wziął się ten nick, choć domyślam się, że po prostu zwykłe "Daniel" było zajęte, i zapewne stąd pomysł na nick. Jestem dociekliwy i ciekawski, ale mimo wszystko przyziemny, dlatego bez żadnych kombinacji ustawiłem sobie jako nick swoje imię.

D: Pod koniec tradycyjnie chciałbym Ci zadać kilka luźniejszych pytanek. Którym ze swoich pojazdow poruszasz się najczesciej i dlaczego?
Dan: Najczęściej poruszam się Schafterem, ze względu na to, że jest to dość świeżo nabyty pojazd, ale również z powodu pracy w wolnej chwili na aplikacji transportowej.

D: Jeśli mógłbyś dodać jakieś RP do SAFD, na czym by polegalo?
Dan: Na ten moment robimy dosłownie wszystko, co robi straż, więc jedynie myślę, że dałoby się coś zmienić. Jeśli chodzi o dodanie czegoś, to raczej ciężki temat.

D: Z którym miastem wiążesz najlepsze wspomnienia z rozgrywki?
Dan: Definitywnie Los Santos, jest to główne miasto serwerowe, które oferowało mi najwięcej, uwielbiam ogólnie całą mapę, ale wracając, mam na myśli tutaj właśnie wspomniane wyżej JRG na dzielnicy Market i pierwszą bazę naszej organizacji, która mieściła się na dzielnicy Idlewood, z resztą do dziś siedziba organizacji znajduję się właśnie w Los Santos.

D: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
Dan: Oczywiście że tak, na starcie chciałbym pozdrowić @marchewa* z którym założyliśmy wspólnie organizację oraz gramy wspólnie na serwerze, jak i poza nim. Również chciałbym pozdrowić @yoshi.rar, @Serg*, @Kurzi, @Bambo*, @Sn3jku, @Ulgi, @Otis_Driftwood, @Dyziek*, @Byialy*, @Argen, oraz wszystkich członków administracji, każdego pracownika frakcji SAFD i każdego czytającego. Jeżeli o kimś nie wspomniałem, to wybaczcie.

D: To wszystko z mojej strony. Serdecznie dziękuję za udzielenie wywiadu oraz poświęcony na niego czas.
Dan: Dziękuje również za propozycję wywiadu i mam nadzieję, że nie zanudziłem.

5D4B3bb.png

ok2h1af.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

m3Jo0GF.png

Autoryzował: @Kr3dka

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin