Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Życie jedno nie dwa...

quit.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witajcie! Z tej strony Starszy Redaktor @quit. z Redakcji 4Life News. Serdecznie zapraszam wszystkich do przeczytania relacji z próby samobójczej, która na całe szczęście nie powiodła się.

5D4B3bb.png

GaRKz0i.gif

5D4B3bb.png

Dzień 24.02.2025 około godziny 16:30 do Dyspozytora Powiadomienia Ratunkowego numer 18, wpłynęło zgłoszenie od roztrzęsionego świadka zdarzenia. Według zgłaszającego mężczyzna wchodził na most Fallow Bridge i chce skoczyć z mostu do wody. Dyspozytor w trybie natychmiastowym na miejsce zdarzenia zadysponował Patrol Policji, grupę specjalistyczną SGPR z Jednostki Ratowniczo-Gaśniczej NR 2 w San Fierro, na miejsce zdarzenia również zadysponowano jeden Zastęp Ratownictwa Medycznego. Po około 5-minutach na miejscu zdarzenia zjawił się Patrol policji, który zabezpieczył miejsce zdarzenia oraz podjął się rozmowy z samobójcą, po kilku minutach na miejsce zjawiła się również grupa specjalistyczna SGPR którzy mieli za zadanie wyłowienie mężczyzny, gdyby podjął się czynu samobójstwa, na miejsce zaraz po SGPR zjawił się również Zespół Ratownictwa Medycznego, którzy czekali na rozwój sytuacji i w razie potrzeby udzielili pomocy. Mężczyzna chciał popełnić samobójstwo przez problemy finansowe, przez doświadczone przeszkolenie Funkcjonariusza San Andreas Police Department po dłuższym czasie udało się namówić mężczyznę, aby zszedł z mostu. Grupa specjalistyczna San Andreas Fire Department udała się w pełnym umundurowaniu oraz szelkach asekuracyjnych udali się na most, w celu ściągnięcia mężczyzny, aby bezpiecznie zszedł na dół. Mężczyzna został zdjęty z mostu oraz przekazany Zespołowi Ratownictwa Medycznego, gdzie został przetransportowany do szpitala i jest tam pod pomocą profesjonalnych psychiatrów.

Jeżeli wiemy, że ktoś ma kryzys psychiczny, chce popełnić samobójstwo, porozmawiajmy z nim, czasami rozmowa naprawdę pomaga człowiekowi. Jeżeli sam sobie nie radzisz psychicznie, nie masz z kim porozmawiać, zadzwoń na telefon zaufania, skontaktuj się z psychiatrą, to nie jest wstyd. Życie ma się jedno, nie dwa.

5D4B3bb.png

BRYRDt7.gif

5D4B3bb.png

Po zakończonych działaniach na miejscu zdarzenia udało się nam przeprowadzić wywiad na temat próby samobójczej z Police Officer III+1 @wodahs, który na miejscu zdarzenia prowadził rozmowę z mężczyzną który, chciał popełnić samobójstwo.

5D4B3bb.png

q - quit.
w - wodahs

5D4B3bb.png

q: Cześć, z tej strony Starszy Redaktor quit. Z Redakcji 4Life News. Mógłbym zadać Ci kilka pytań na temat ostatniej próby samobójczej?
w: Cześć, oczywiście, chętnie odpowiem na Twoje pytania.

q: Okej, to na początku, o której godzinie otrzymaliście zgłoszenie o próbie samobójczej?
w: Zgłoszenie otrzymaliśmy około 16:30 od świadka.

q: Rozumiem, gdy już dojechałeś na miejsce zdarzenia, jakie miałeś zadania jako Funkcjonariusz San Andreas Police Department?
w: Moim głównym zadaniem było zabezpieczenie terenu oraz ocena sytuacji. Również nawiązałem kontakt z osobą w kryzysie i starałem się ją uspokoić i przekonać do zejścia. W międzyczasie współpracowałem cały czas z San Andreas Fire Department i San Andreas Medical Department, którzy byli na miejscu.

q: Osoba chciała popełnić samobójstwo, jest to straszna rzecz. Wiadomo, dlaczego ten mężczyzna chciał popełnić samobójstwo?
w: Z tego, co mi powiedział, przyczyną były problemy finansowe. Osoba była w silnym stanie emocjonalnym i wymagała natychmiastowej pomocy psychologicznej.

q: Czy samobójca podjął się jednak skoczenia z mostu, czy jednak zrozumiał, że nie jest to wyjście i zszedł z mostu?
w: Na szczęście udało się przekonać tę osobę do zejścia wraz ze strażakiem, który go asekurował.

q: Na całe szczęście, że zszedł z mostu. Jeżeli miałbyś przekazać osobom, które również mają myśli, aby popełnić samobójstwo, co Chciałbyś im przekazać?
w: Przede wszystkim nie jesteście sami. Warto szukać wsparcia – u bliskich, specjalistów czy w organizacjach pomocnych. Jest wiele osób, które chcą pomóc, i każda sytuacja, choć trudna, może się poprawić. Warto dać sobie szansę na wsparcie i rozmowę.

q: Mądre słowa. Dziękuję Ci za poświęcony czas, aby udzielić odpowiedzi na pytania. Mam nadzieję, że nie spotkamy się już w takich okolicznościach, oraz mam nadzieję, że dotarło to do ludzi, którzy mają kryzys psychiczny.
w: Dziękuję również. Mam nadzieję, że ta rozmowa pomoże zwiększyć świadomość na temat kryzysów psychicznych i znaczenia szybkiej reakcji.

5D4B3bb.png
Dziękuję za przeczytanie relacji do końca, zachęcam również do przeczytania innych materiałów zamieszczanych przez biznes Redakcja 4Life News.5D4B3bb.png

KWyqPMr.png

Autoryzował: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

Edytowane przez quit.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin