Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem Bulis

Mich*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam! Reporter @Mich* z tej strony, Redakcja 4Life News. Zachęcam do przeczytania wywiadu z Supportem @Bulis.

5D4B3bb.png

f8r827p.png

5D4B3bb.png

M - Mich*
B - Bulis

5D4B3bb.png

M: Cześć, Reporter Mich* z Redakcji 4Life News. Możemy zaczynać?
B: Oczywiście, jestem gotowy.

M: Okej. Zaczynając, opowiedz nam o sobie.
B: Mam na imię Aleksander, w czerwcu skończę 21 lat. Pochodzę z województwa opolskiego, z jednej z tamtejszych miejscowości, aczkolwiek w 2016 roku podjąłem decyzję o wyprowadzce z Polski w poszukiwaniu nowych możliwości i zmiany otoczenia. Obecnie na co dzień zajmuję się głównie pomocą w domu, ponieważ tymczasowo nie mam stałego zatrudnienia. Od najmłodszych lat interesuję się motoryzacją – fascynuje mnie konstrukcja samochodów, ich mechanika i możliwości techniczne. W wolnym czasie lubię poświęcać się pracy przy aucie, naprawiać je czy wprowadzać drobne ulepszenia. Teraz mam do dyspozycji Mercedesa CLK 200 1.8 z kompresorem – samochód, który daje sporo satysfakcji przy majsterkowaniu i pozwala mi rozwijać moje zainteresowania.

M: Dobra. Skąd się wzięła pasja do motoryzacji?
B: Szczerze mówiąc, nie wiem dokładnie, skąd się wzięła. Od małego pamiętam, że interesowały mnie samochody i ich działanie. Myślę, że duży wpływ mieli mój tata i dziadek – często opowiadali mi o autach, a ja słuchałem z zaciekawieniem.

M: Rozumiem. Przejdźmy do tematu gry, opowiedz nam o swoich początkach gry na serwerze. Kiedy to było?
B: Konto na serwerze założyłem 11 czerwca 2020 roku, ale wtedy grałem krótko – może miesiąc albo dwa, potem przestałem. Poważniej wróciłem do gry w wakacje 2023 roku, wtedy też dołączyłem do frakcji SARA. Byłem tam jakieś 2-3 miesiące, ale później odszedłem. Zrobiłem kolejną przerwę, która trwała mniej więcej rok. Wróciłem w czerwcu lub lipcu 2024 roku i od tamtej pory gram regularnie.

M: Dobrze. Jaki osiągnąłeś majątek przez ten cały czas? Uważasz, że mógłbyś mieć więcej?
B: Mam obecnie około miliona PLN, co jak na mój staż na serwerze nie jest zbyt dużą kwotą. Gdyby nie kilka błędów i pożyczek, które źle się dla mnie skończyły, myślę, że mógłbym mieć nawet cztery razy więcej.

M: Jasne. Jesteś członkiem organizacji Poena Capitis – co to za organizacja? Kiedy i w jakich okolicznościach do niej dołączyłeś?
B: Poena Capitis to organizacja prowadzona przez mojego znajomego @Sheeker. Skupia głównie osoby, które się znają, tworząc zgraną grupę znajomych. Dołączyłem do niej jakieś 3 miesiące temu – zaprosił mnie lider, a dodatkowo namówiła mnie znajoma @LoliCaretaker.

M: Okej. Jesteś Doświadczonym Przewoźnikiem w frakcji Transport of San Andreas. Dlaczego akurat praca w taksówce, kiedy dołączyłeś?
B: Do frakcji Transport of San Andreas dołączyłem w sierpniu 2024 roku. Spodobało mi się to, że mogę pomagać graczom w dotarciu do różnych miejsc, a przy okazji lubię jeździć samochodem w grze. To dla mnie połączenie przyjemnego z pożytecznym. Dodam, że do frakcji zaprosili mnie @LoliCaretaker i @juzekxd1337

5D4B3bb.png

qRdY8BJ.png

5D4B3bb.png

M: Rozumiem. Masz jakieś plany związane z frakcją? Co chciałbyś jeszcze osiągnąć?
B: Nie mam jakichś szczególnych planów. Obecnie jestem na randze, która pozwala mi jeździć taksówkami Fast Taxi, i to mi w zupełności wystarcza. Obecnie czuje się komfortowo w miejscu, w którym jestem.

M: Dobrze. Myślałeś kiedykolwiek o zmianie frakcji? Jeśli tak, to na jaką?
B: Szczerze mówiąc, nie zastanawiałem się nad zmianą. Praca taksówkarza na serwerze bardzo mi odpowiada, więc nie widzę powodu, by to zmieniać.

M: Dobra. Opisałbyś nam swoje obowiązki? Jak wygląda normalny dzień pracy jako kierowca?
B: Moje obowiązki to przede wszystkim wożenie graczy – czy to do domów, prac, giełd, czy innych miejsc, gdzie akurat potrzebują się dostać.

M: Jasne. Dowiedziałem się także, że jesteś członkiem biznesu 4Wars na randze Doświadczonego Przemytnika. Mógłbyś nam opisać, co się robi w Waszym biznesie?
B: Zgadza się, jestem członkiem tego biznesu. W 4Wars zajmujemy się różnymi rzeczami – od strzelanin, przez odbicia zakładników, porwania, eskorty VIP-ów z Transport of San Andreas, po napady i rabunki. To dość dynamiczny biznes. Wszystko oczywiście opiera się na rozbudowanym RolePlay'u.

5D4B3bb.png

NGwNEHy.png

5D4B3bb.png

M: Świetnie. Dlaczego akurat 4Wars? Co wyróżnia ten biznes na tle innych?
B: Wybrałem 4Wars głównie ze względu na ludzi. To świetna ekipa, dobrze zgrana, i to sprawia, że ten biznes się wyróżnia.

M: Rozumiem. Niedawno otrzymałeś szansę bycia w Ekipie Serwera. Co poczułeś w momencie ujrzenia swojego nicku na wynikach?
B: Kiedy zobaczyłem swój nick na liście, poczułem ogromną radość i trochę niedowierzanie. Patrzyłem na wyniki przez dobre 15 minut, odświeżając stronę, żeby się upewnić, że to prawda. Bardzo przyjemne uczucie. 

M: Okej. Jesteś w stanie nam opisać, co robi osoba na stanowisku Supporta? Jakie ma obowiązki?
B: Jako Support moim zadaniem jest pomaganie graczom w rozwiązywaniu ich problemów. Staram się każdą sprawę załatwić tak, żeby wszyscy byli zadowoleni. Oprócz pomagania graczom moim obowiązkiem jest karanie użytkowników, którzy łamią regulamin serwera. 

M: Dobrze. Czy stanowisko Supporta faktycznie zabiera dużo czasu? Jako członkowie Ekipy Serwera musicie spełniać jakieś normy?
B: Tak, to zajmuje trochę czasu. Jako nowy na tym stanowisku muszę się jeszcze sporo nauczyć, więc na razie poświęcam na to więcej wysiłku niż bardziej doświadczeni Supportowcy.

M: Jasne. Przejdźmy do luźniejszych pytań. Jeśli otrzymałbyś możliwość bycia w zarządzie frakcji zamiast stanowisko Supporta, zgodziłbyś się?
B: Nie, raczej bym się nie zgodził. Bycie w zarządzie brzmi ciekawie, ale to nie dla mnie – za dużo obowiązków.

M: Wolałbyś otrzymać 5 mln PLN czy wybrany przez Ciebie samochód/nieruchomość?
B: Zdecydowanie wybrałbym 5 milionów PLN. To daje większą swobodę niż jeden konkretny samochód czy nieruchomość.

M: Jest coś, co chciałbyś zmienić na serwerze? Jak tak to dlaczego?
B: Chciałbym, żeby wróciła możliwość rozpoczęcia pracy AirPost na lotnisku w Los Santos. Byłoby to znacznie wygodniejsze dla graczy, którzy często przemieszczają się ze spawnu na Unity Station właśnie do tej pracy w Las Venturas. 

M: Jaka jest Twoja ulubiona praca dorywcza?
B: Ostatnio polubiłem Lawety (TransMax Containers). Na ten moment to jedna z moich ulubionych prac.

M: Dobra. To wszystko, dziękuję Ci za wywiad.
B: Nie ma za co, dzięki za rozmowę. Życzę miłego dnia!

5D4B3bb.png

RLZ6zTs.png

Autoryzował: @Mefju4

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin