Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Atryk., oskarżony przez Norsek

norsek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: Atryk.
    Data i godzina zdarzenia: 5/18/2025 3:31 PM
    Pełen opis sytuacji: Podjąłem się ucieczki przed 8 latkiem w LS, po lekkich problemach odnalazłem się w LV, pod koniec mojego performancu Atryk jak gdyby nigdy nic zeskoczył na dach mojego pojazdu i wyciągnął mnie przez niego. Ze wszystkich sytuacji, które przypominam sobie wyciągaliście graczy tylko przez drzwi pojazdu, więc nie wiem jak fizycznie byłeś w stanie wyciągnąć mnie przez dach pojazdu. Czekam na jakieś wyjaśnienia.
    Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/NGCo7vr

Ja, Norsek zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez Norsek

W odpowiedzi na skargę chciałbym przedstawić, jak sytuacja wyglądała z mojej perspektywy. Sam pościg nie miał charakteru odgrywania - osoba ścigana nie podejmowała żadnych działań RP, nie było żadnej interakcji ani prób prowadzenia scenariusza. Podejmowaliśmy kilka prób zatrzymania podejrzanego, mimo że jego pojazd miał już przebite opony, za każdym razem uciekał z uporem podczas próby dociśnięcia do ściany, nawet kosztem skoku na niższy poziom ulicy. Całość przebiegała w sposób czysto mechaniczny, dlatego nie rozumiem zarzutów stawianych mi przez oskarżającego. Korzystałem wyłącznie z mechanik dostępnych na serwerze.

Odnosząc się do skoku - uważam, że był on w pełni akceptowalny zarówno w kontekście realiów serwera, jak i RP. Podczas innych pościgów często dochodzi do znacznie bardziej ryzykownych manewrów, jak chociażby skoki z Garver Bridge, które również nie są traktowane jako coś niewłaściwego. Wysokość w tym przypadku była niewielka, a lądowanie nastąpiło na dach pojazdu ściganego, co dodatkowo zamortyzowało upadek. Nie było ryzyka poważnych obrażeń, a działanie mieściło się w granicach przyjętych standardów.

Jeśli chodzi o wyciągnięcie ściganego z pojazdu - już na wstępie zaznaczę, że w sytuacji wykonywania manewru BOX fizycznie nie jesteśmy w stanie otworzyć drzwi kierowcy, ponieważ radiowozy najczęściej przylegają do zatrzymanego pojazdu. W momencie, gdy sam pościg nie nosi cech RP, nie przywiązujemy się do szczegółów typu dokładna pozycja względem drzwi - wyciągamy podejrzanego z takiego miejsca, jakie umożliwia sytuacja i dostępne mechaniki. W tym przypadku pojazd osoby ściganej nie posiadał drzwi kierowcy, ledwie się poruszał, a moja postać znajdowała się tuż przy ich miejscu - nie na drugim końcu dachu, tylko dokładnie tam, gdzie powinienem być. Na nagraniu wyraźnie widać, że w chwili wyciągnięcia jestem już poza pojazdem, dokładnie przy drzwiach kierowcy.

K2HwMch.png

Witam serdecznie,

2 godziny temu, Atryk. napisał:

Odnosząc się do skoku - uważam, że był on w pełni akceptowalny zarówno w kontekście realiów serwera, jak i RP. Podczas innych pościgów często dochodzi do znacznie bardziej ryzykownych manewrów, jak chociażby skoki z Garver Bridge, które również nie są traktowane jako coś niewłaściwego.

Twoje wytłumaczenie na podstawie tego, że inni gracze wykonują bardziej ryzykowne działania, nie jest najlepszym pomysłem, uważam, że każda sytuacja powinna być oceniana indywidualnie.

2 godziny temu, Atryk. napisał:

Na nagraniu wyraźnie widać, że w chwili wyciągnięcia jestem już poza pojazdem, dokładnie przy drzwiach kierowcy.

Tutaj Twoja obrona jest oparta tylko i wyłącznie na pozycjonowaniu modelu postaci w grze na podstawie 1 stopklatki z filmu, nie biorąc pod uwagę całokształtu sytuacji. To, że model postaci wizualnie znajduje się przy drzwiach odwrócony tyłem, nie znaczy, że masz nadprzyrodzone moce i piętami wyciągasz mnie z pojazdu - w mojej opinii to nadal naruszenie zasad, niezależnie od tego, jednego momentu w filmie, który wkleiłeś w swojej wypowiedzi.
Przerzucasz winę na mój skok, który nie był celowy z resztą jak widać na nagraniu, nie skręciłem kół oraz na mechanikę gry ignorując przy tym swoje zachowanie.

Tyle ode mnie, czekam na wypowiedź Executive Staff.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin