Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Doświadczoną Szoferką LoliCaretaker!

Patryk99
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Support

5wNnuaX.png
Witam, z tej strony Starszy Redaktor @Patryk99 z Redakcji 4Life News
Zapraszam do przeczytania dzisiejszego wywiadu!
5D4B3bb.png
P- Patryk99
L-LoliCaretaker
5D4B3bb.png
pD1Lsym.gif
5D4B3bb.png

P: Witam, z tej strony Starszy Redaktor Patryk99 z Redakcji 4Life News. Czy byłabyś chętna udzielić mi wywiadu?
L: Cześć, jak najbardziej. Możesz śmiało pytać.

P: Na start, opowiesz nam coś o sobie?
L: Pewnie, już poprzednio o osobie opowiadałam, ale z chęcią przypomnę. Jestem Amelia i w tym roku będę mieć 23 lata. Znajomi się do mnie zwracają ,,White" lub ,,Loli" i różne odmiany tego. We wrześniu czeka mnie obrona licencjatu z fotografii i spokój ze studiami będzie. Z takich głównych moich zainteresowań to jest rysowanie, grafika i fotografią, jednak na razie mogę robić zdjęcia tylko telefonem. Lubię też granie ze znajomymi w różne gierki czy to wyjścia na dwór, ewentualnie pojeździć sobie na motocyklu po prostu.

P: Jak wyglądały twoje początki na serwerze?
L: W sumie początki podobne do każdego chyba - pójście na magazyn i dobicie LP, tylko by móc dołączyć do organizacji byłego znajomego. Potem w sporej ilości czasu spędzone na śmieciarkach, by kupić pierwszy pojazd - FCR 1.6 na lampkach. Chwile po tym rekrutacja do TSA się otworzyła i od tamtego czasu siedzę tutaj dalej.

P: Jaki posiadasz staż na serwerze?
L: Od 9 lutego 2023 roku i od tego czasu wbiłam już niecałe 2500h.

P: Co zdobyłaś podczas twojej całej rozgrywki na serwerze?
L: Nie jest to jakoś dużo tak szczerze - FCR 2.2, Sultan Ele 2.2, Buffalo DSD 1.6, Winky 2.2, Comet Retro 2.2, Cheetah FL 2.2 i jakieś gruzy. Do tego jeszcze Weevil, którego dostałam na ostatnie urodziny od super ludzi stąd.

P: Skąd wzięłaś pomysł na nick?
L: Osobiście ja sama na niego nie wpadłam, lecz znajomi taki przydomek mi nadali jakiś czas temu i teraz tego używam. Nazwa ta ma nawiązanie do mojej osoby w prawdziwym życiu. ,,Loli" jest wzięte z japońskiego tłumaczenia, a ,,Caretaker" to po prostu, że jestem takim stróżem na czele ,,loli".

P: Należysz do frakcji Transport of San Andreas, przybliżysz czytelnikom, na czym polega właśnie ta frakcja?
L: Oczywiście, frakcja ta się opiera głównie na kursach z punktu A do punktu B, ale nie tylko - mamy również autobusy, które jeżdżą po różnych liniach i można je czasem spotkać, mamy również Eskorte VIP, którą można wynająć na długie godziny. Ciekawostka, zwykli gracze mogą wynająć przez odpowiedni wniosek na forum dla siebie też autobus czy limuzynę.

P: Dlaczego wybrałaś właśnie TSA?
L: Wybór był spontaniczny, miesiąc po założeniu konta i pograniu pojawiła się rekrutacja do TSA, napisałam podanie wraz ze znajomym, obydwoje się dostaliśmy. Na początku miałam problemy z ogarnięciem wszystkiego, ale jednak trzymam się do dziś i lubię tę frakcję, przyjemna jest i ludzie w niej też.

P: Jesteś tam na funkcji Zastępca Eskorty VIP, chcesz coś więcej o tym powiedzieć?
L: Na te funkcje dołączyłam jakoś koniec kwietnia tego roku. Wraz z Magik_4 dbamy o porządek pododdziału, egzaminowanie nowych osób z frakcji i przekazania im wszystkiego, co potrzebne po takim egzaminie zdanym. Nie jest to jakoś dużo, ale bardzo lubię ten oddział i jest to mój ulubiony.

P: Co uważasz o społeczności, która stwierdza, że ,,TSA to biznes”?
L: Niech uważają, sobie co chcą, kiedy dochodzi co do czego to i tak zawsze wtedy wzywają taxi, bo potrzebują podwózki. Mnie to tam nie rusza, kiedy ktoś tak pisze, wiadomo, że chcą tylko sprowokować albo mają żal jakiś do tej frakcji.

P: Jakbyś odeszła z TSA, do jakiej innej frakcji byś się wybrała?
L: Jakbym miała, zmienić frakcje to zapewne byłoby to SAPD, ale to dlatego, że znajomemu powiedziałam "Jak wbijesz awans to pójdę do PD".

P: Aktualnie należysz do struktury Komisji Spraw Biznesów, na czym ona polega?
L: Ogólnie mówiąc, to nadzorowanie pracy biznesów przez zarząd i pracowników - na serwerze, forum, discord i mumble. Pilnuje czy wszystko w porządku i zgodnie z regulaminem serwera jest wykonywane. Rozpatrywanie wniosków o zdjęcie z CLB, założenie o nowy biznes czy też skargi.

5D4B3bb.png
aiS551A.gif
5D4B3bb.png

P: Na czym polegają twoje działania, jako osoby, która musi pilnować 4Music oraz 4FIGHT?
L: W skrócie to jak chodzi o 4Music - to słuchanie audycji i czy nikt nie łamie regulaminu, jak chodzi o 4FIGHT - to nadzór gali w głównej mierze. W obydwóch patrzę również na discord.

P: Jak wygląda komunikacja KSB z właścicielami biznesów? Czy są regularne konsultacje lub kontrolę, biznesów, którymi się zajmujesz?
L: Biznesy kontroluje w sumie cały czas, regularnie przeglądam wszystko, jak jest, jakiś problem to nie ma problemu z kontaktem do mnie, o czym doskonale wiedzą.

P: Niedawno dostałaś się do administracji serwera. Czy było to twoje marzenie oraz jakie towarzyszyły Ci emocje, gdy ujrzałeś swój nick w wynikach?
L: Było to takim swoim marzeniem, bardzo się ucieszyłam, jak zobaczyłam oznaczenie od franusia w wynikach. Jak się dostałam, to nie potrafiłam za bardzo usiąść w miejscu, że w końcu się udało.

P: Jak wyglądały twoje pierwsze dni na randze?
L: Początki były nawet ciężkie - ogarnianie komend, taryfikator i takie tam podobne rzeczy, ale jak już się trochę porobiło, to idzie stanowczo lepiej niż te pierwsze dni.

P: Co powiedziałabyś osobom, które chciałyby zaangażować się bardziej w życie serwera?
L: Warto próbować gdzieś dołączyć i się nie poddawać jak się nie uda, czy to frakcje, czy to biznesy, czy to nawet potem administracja, jeżeli tak jak ja się lubi coś robić.

P: Co robisz w wolnym czasie?
L: W ostatnim czasie to jest głównie siedzenie w domu i granie w coś bądź oglądanie seriali różnych, jak trochę chłodniej to wyjścia na dwór - czy to ze znajomymi gdzieś, czy pojeździć sobie na świeżym powietrzu.

P: Jak radzisz sobie ze stresem i presją, która wynika z pełnienia tylu funkcji?
L: Nie powiedziałabym, że to jakieś stresujące jest - w każdej tej branży można liczyć na pomoc pozostałych, jak się czegoś nie wie lub nie jest się pewnym. A mi samej sprawia to ogromną przyjemność, że mogę coś robić dla serwera.

P: Jakie są twoje trzy główne zadania na nadchodzące miesiące w TSA, KSB oraz w administracji?
L: Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie, nie planuje jakoś do przodu wszystkiego,  szczególnie że zazwyczaj to jakieś niespodziewane rzeczy się dzieją w najmniej spodziewanych momentach, oprócz tego, że dalej w tym wszystkim funkcjonować jak najlepiej umiem i wykonywać swoją robotę.

P: Na pewno masz realne marzenie, przybliżysz nam, jakie ono jest?
L: Realnym marzeniem to na pewno jest zrobienie prawo jazdy kat. A lub A2 w zależności jak się uda dopasować motocykl pod mój wzrost, a drugim takim cięższym marzeniem jest własna miatka.

P: Czy masz swój ulubiony gatunek muzyczny, jeśli tak, to jaki?
L: Potrafię słuchać każdej muzyki, ale najczęściej jest to rock, alternative rock i w tym kierunku.

P: Czy chciałabyś w najbliższym czasie obejrzeć jakiś serial lub film, Który ktoś Ci polecił, jeśli tak to, jaki i dlaczego?
L: Z takich poleconych od kogoś to nic nie kojarzę, ale w kolejce do oglądania mam kilka rzeczy jak tylko czas będzie na to - drugi sezon Sandmana, chociażby.

P: Czy posiadasz swój ulubiony serial lub film, który poleciłabyś innym obejrzeć, jeśli tak to jaki i dlaczego?
L: Nie posiadam, ale jestem wiernym fanem jednej postaci z uniwersum Marvela - Loki, serial z nim też bardzo mi się podobał.

P: To było ostatnie pytanie, gdyż zbliżamy się ku końcowi, chciałabyś kogoś pozdrowić?
L: Oczywiście, pozdrawiam cejotów kochanych z Poeny Capitis i z TSA, a także całe KSB i grono administracji.

5D4B3bb.png
SVxDCE1.gif
5D4B3bb.png

FHWdsB8.png
Autoryzował: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin