Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - "Cichy, szary człowiek"? Poznaj sebeh. z innej strony! - Wywiad z graczem sebeh.

davoolsky*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Reporter Specjalista @Davvv_13 Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z @sebeh..

5D4B3bb.png

uElG6M6.gif

5D4B3bb.png

D - Davvv_13
s - sebeh.

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Reporter Specjalista Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań, czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
s: Cześć, bardzo chętnie!

D: Świetnie! Na sam początek wywiadu, opowiedziałbyś coś o sobie i swoich zainteresowaniach?
s: Mam na imię Sebastian, mam 16 lat i mieszkam w Krakowie. Na co dzień spędzam czas ze znajomymi, a wieczorami gram w gry. Interesuję się motoryzacją oraz trochę informatyką. W wolnych chwilach lubię korzystać z telefonu i słuchać muzyki.

D: Czym się teraz zajmujesz na co dzień? Szkoła, praca, a może coś innego?
s: W roku szkolnym uczęszczam do szkoły i odbywam praktyki w zawodzie mechanika samochodowego. W wakacje mam wolne i staram się zregenerować przed nowym rokiem szkolnym.

D: Brzmi naprawdę ciekawie, jeszcze wrócimy do kilku wątków z Twojego życia prywatnego. A teraz płynnie przechodząc do sceny MTA - kiedy, jak i dlaczego trafiłeś na serwer 4Life?
s: Na serwer trafiłem w 2021 roku, kiedy natknąłem się na filmy typu funny moments z frakcji SAFD. Zaciekawiło mnie to, więc postanowiłem dołączyć na serwer, żeby zobaczyć, jak wygląda społeczność i jak to wszystko działa.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
s: Początki były dla mnie trudne – nie wiedziałem, od czego zacząć. Na szczęście poznałem dwóch ziomków, którzy pomogli mi wejść w świat serwera i rozpocząć przygodę. Niestety, dziś nie mam już z nimi kontaktu. A jak to wspominam? Myślę, że bardzo dobrze, fajnie było spróbować czegoś nowego.

D: Jesteś w biznesie, dokładniej Redakcji 4Life News. Byłeś wcześniej już związany z R4LN na randze Starszy Redaktor, potem odszedłeś, a następnie ponownie wróciłeś. Co skłoniło Cię do odejścia, a co do powrotu? Kiedy dokładnie ponownie dołączyłeś do redakcji?
s: Racja, byłem w Redakcji mniej więcej rok temu, ale postanowiłem odejść, ponieważ chciałem zrobić sobie dłuższą przerwę od komputera. Chciałem skupić się na nauce i spędzać więcej czasu ze znajomymi poza domem. Do redakcji wróciłem 31 maja 2025 roku i myślę, że tym razem zostanę na dłużej.

D: W naszej redakcji masz rangę Młodszego Redaktora. Jakie są Twoje obowiązki i które z nich lubisz najbardziej?
s: Moje obowiązki w redakcji są w zasadzie podobne na każdej randze. W moim przypadku polegają głównie na tworzeniu różnych materiałów na forum – takich jak wywiady, artykuły, a także relacje z wypadków i innych wydarzeń na serwerze. Najbardziej lubię pisać wywiady i artykuły – sprawia mi to frajdę, zarówno przy tworzeniu pytań, jak i wymyślaniu różnych scenariuszy do tekstów.

D: Obecnie pełnisz również funkcję we frakcji Transport of San Andreas. Kiedy dokładnie udało Ci się do niej dołączyć?
s: Teoretycznie byłem we frakcji TSA już dwa razy ze względu na przerwę, którą robiłem. Po raz drugi udało mi się dołączyć w ostatniej rekrutacji, której wyniki były na początku lipca tego roku.

D: Dlaczego akurat TSA? Co skłoniło cię do napisania podania akurat do tej frakcji?
s: W innych frakcjach średnio mi się podobało – byłem w SAFD i SARA, ale nie do końca mi odpowiadały. Postanowiłem więc spróbować swoich sił w TSA i napisać podanie właśnie tam. Okazało się, że to był strzał w dziesiątkę! Bardzo spodobało mi się jeżdżenie taksówką po mapie i rozwożenie graczy. Dawało mi to dużo frajdy i poczułem, że to miejsce, gdzie chcę zostać na dłużej.

D: Jakie posiadasz obowiązki na swoim stanowisku?
s: Głównie moje obowiązki we frakcji polegają na rozwożeniu graczy do wyznaczonych celów. Pełnię też funkcję kierowcy autobusu, gdzie obowiązki są podobne, jednak różnica polega na tym, że jeżdżę po wyznaczonej trasie z przystankami.

D: Każda frakcja ma coś, co ją wyróżnia i sprawia, że członkowie czują się w niej dobrze. Co najbardziej cenisz i lubisz w swojej obecnej frakcji TSA? Czy jest coś, co szczególnie Ci się podoba w codziennej działalności?
s: Najbardziej cenię w TSA świetną społeczność – ludzie są bardzo mili i zawsze chętnie pomagają, gdy czegoś nie wiem. Poza tym naprawdę lubię pojeździć po mapie, to daje mi dużo frajdy i satysfakcji.

D: Pozostając jeszcze przy frakcji — czy miałeś wcześniej okazję należeć do innych frakcji na serwerze? Jeśli tak, to do których i jak wspominasz tamten okres? Czy któraś z nich szczególnie zapadła Ci w pamięć?
s: Jak wspominałem wcześniej, byłem w akademii frakcji SAFD, ale niestety jej nie zdałem. Byłem też dwukrotnie we frakcji SARA, jednak odchodziłem, bo średnio mi się podobało. Mimo to, to właśnie SARA szczególnie zapadła mi w pamięć i dobrze ją wspominam, zwłaszcza jako moją drugą frakcję na serwerze.

5D4B3bb.png

MThsfXR.gif

5D4B3bb.png

D: Na chwilę obecną na serwerze posiadasz przegranych ponad 900 godzin. Jak wspominasz ten czas? Czy nie żałujesz, że spędziłeś go aż tyle w grze?
s: Nie żałuję tego czasu. Poznałem na serwerze wiele osób i bardzo dobrze wspominam ten cały okres. To była dla mnie fajna przygoda i świetna zabawa.

D: Jak spory majątek udało Ci się zgromadzić przez ten czas? Czy uważasz, że na ponad 900 godzin jest on wystarczający, czy chciałbyś go zwiększyć? Co posiadasz w swojej kolekcji?
s: Niestety moja kolekcja pojazdów jest mała i uważam, że majątek nie jest wystarczający. Mam jednak plany, żeby ją powiększyć. W swojej kolekcji mam ZR-350 1.8 PFT oraz BF-400 1.8.

D: Czy obecnie masz jakieś marzenia związane z serwerem? Jeśli tak, chciałbyś się nimi podzielić?
s: Obecnie nie mam żadnych marzeń związanych z serwerem.

D: Na serwerze jesteś kojarzony jako ,,sebeh.". Skąd pomysł na nick?
s: Nazwa „sebeh.” pochodzi od mojego imienia. Wcześniej używałem nicku „Sebeh_123”, ale postanowiłem go zmienić, bo przestał mi się podobać. Tak powstał mój aktualny nick.

D: Czy masz na serwerze jakieś osoby, z którymi szczególnie się zżyłeś?
S: Tak, mam kilka osób, z którymi naprawdę się zżyłem. Przede wszystkim są to @Davvv_13 i @mxlk. To osoby, które darzę ogromnym zaufaniem i na których zawsze mogę polegać. Wspólnie spędzamy sporo czasu na serwerze, pomagamy sobie nawzajem i po prostu dobrze się rozumiemy. Dla mnie takie relacje są bardzo ważne, bo sprawiają, że gra staje się nie tylko zabawą, ale też miejscem, gdzie można liczyć na wsparcie i prawdziwą przyjaźń.

D: Wracając do tematu życia prywatnego, chciałbym zapytać, co robisz na co dzień poza graniem? Masz jakieś pasje lub hobby, które Cię inspirują?
s: Poza graniem staram się spędzać czas aktywnie - wychodzę na pole, spotykam się z dziewczyną oraz przyjacielem. Poza tym interesuję się motoryzacją i trochę informatyką, co także stanowi moje hobby i inspirację.

D: Czy masz jakieś ulubione miejsce, w którym lubisz spędzać wolny czas?
s: Moim ulubionym miejscem jest dom — to tam najlepiej się relaksuję i czuję się swobodnie. Lubię też spędzać czas w parku, zwłaszcza kiedy jest ładna pogoda.

D: Jakie jest Twoje największe marzenie, niezwiązane z grami? Jeśli takowe masz, czy chciałbyś się z nami nim podzielić?
s: Moim największym marzeniem jest, żeby udało mi się w życiu jakiś osiągnąć sukces, mieć fajny dom i szczęśliwą rodzinę.

D: Czy masz takie miejsce na świecie, które najbardziej chciałbyś odwiedzić? Jeśli tak, jakie to miejsce i dlaczego akurat je chciałbyś odwiedzić?
s: Miejscem, które najbardziej chciałbym odwiedzić, jest Los Angeles w Kalifornii. To miasto kojarzy mi się z wieloma ciekawymi rzeczami, a w szczególności z grami serii GTA. Chciałbym zobaczyć to wszystko na własne oczy i poczuć klimat tego miejsca.

D: Jak wyglądał Twój pierwszy kontakt z komputerem – pamiętasz, co to było?
s: Jasne, że pamiętam! To był dla mnie spory szok, ale też wielka frajda. Rodzice kupili mi wtedy grę Farming Simulator. Nie pamiętam dokładnie, która to była wersja, ale bardzo mi się spodobała.

D: Jakbyś miał się opisać trzema słowami, bez myślenia – co by to było?
s: Cichy, szary człowiek.

D: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
s: Tak, chciałbym pozdrowić @Davvv_13, @mxlk, @VeraX, @Bulis, @Skipper*, @dzik2k.WPL, @borufka. oraz całą frakcję TSA, a także całą Redakcję.

D: To wszystko z mojej strony. Serdecznie dziękuję za udzielenie wywiadu oraz poświęcony na niego czas.
s: Również dziękuję bardzo za rozmowę i poświęcony czas. Miłego dnia!

5D4B3bb.png

MKtupAx.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

OTckQ2P.png

Autoryzował: @MateuszXQ

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin