Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Zastępca Właściciela Biznes 4Wars kondu32!

kvmykk.ogf
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witajcie! Sekretarz Redakcji @kvmykk.ogf Redakcji 4Life News z tej strony. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Zastępca Właściciela biznesu 4Wars - @kondu32!

5D4B3bb.png

OG8GOkd.gif

5D4B3bb.png

kv - kvmykk.ogf
ko - kondu32

5D4B3bb.png

kv: Hejka! Sekretarz Redakcji kvmykk.ogf z Redakcji 4Life News. Czy zechciałbyś poświęcić mi dłuższą chwilę i udzielić wywiadu?
ko: Hej, oczywiście, że tak!

kv: Super! Zatem na początek chciałbym, abyś się nam przedstawił i opowiedział coś o sobie, swoich zainteresowaniach, czym zajmujesz się na co dzień.
ko: To tak, nazywam się Konrad, 12 Września będę obchodził swoje 18 urodziny, pochodzę z województwa małopolskiego. W tym roku ukończyłem Szkołę Branżową 1 Stopnia z wykształceniem Mechanik Pojazdów Samochodowych. Od dziecka interesuję się piłką nożna, od niedawna zacząłem interesować się tym na większą skalę pod względem oglądalności, iż oglądam bardzo dużo meczów, najwięcej oglądam meczów mojego ulubionego klubu, czyli FC Barcelony.

kv: W poprzednim wywiadzie, który był już 2 lata temu, wspominałeś, że będziesz uczęszczał do drugiej klasy Szkoły Branżowej. Z moich obliczeń wynika, że ową szkołę już skończyłeś. Co planujesz dalej w swoim życiu?
ko: Tak, szkołę skończyłem w tym roku, jak już wspomniałem wyżej. Aktualnie jestem w trakcie robienia kursu na prawo jazdy, podjąłem decyzję, aby najpierw ukończyć kurs i dopiero później szukać pracy, ponieważ jedno może kolidować z drugim.

kv: Powodzenia z prawkiem w takim razie, posiadasz jakieś cele, marzenia, do których dążysz w życiu?
ko: Na ten moment nie mam jakiś większych marzeń, ale czas pokaże, może za niedługo się to zmieni i będę miał do czego dążyć.

5D4B3bb.png

tGBK6Ds.gif

5D4B3bb.png

kv: Świetnie, przejdźmy zatem do sceny MTA. Czy gdy zaczynałeś tu rozgrywkę, myślałeś, że spędzisz tu tysiące godzin?
ko: Będąc szczerym, totalnie się tego nie spodziewałem, że poświęcę na ten serwer aż tyle czasu.

kv: Jak oceniasz swoje początki? Spodziewałeś się, że uda Ci się osiągnąć to wszystko, co masz teraz?
ko: Początki bywały trudne, serwer 4Life był moją pierwszą stycznością na scenie MTA i na początku totalnie nie wiedziałem co robić. Na serwer zaprosił mnie kolega, na początku odmawiałem, aczkolwiek później zmieniłem zdanie i wspólnie zaczynaliśmy rozgrywkę. Nikt wtedy z naszej dwójki nie spodziewał się sukcesów na większą skalę.

kv: W porządku, nie zmienił się fakt, że dalej nie znajdujesz się w żadnej frakcji. Gdzie leży ta przyczyna? Nie uważasz, że frakcja pozwala na poznanie nowych osób, spędzenia wielu świetnych chwil na wspólnej zabawie?
ko: Przyczyna głównie leży w mojej aktywności, jest miesiąc, gdzie naprawdę gra sprawia mi przyjemność i mogę siedzieć tam całymi dniami, a na drugi miesiąc wbijam jedynie wykonywać swoje obowiązki na serwerze. Jestem zdania, że we frakcji można poznać nowe osoby i znaleźć z nimi relację na miesiące lub lata i można się fajnie pobawić, ale będąc w biznesie 4Wars mam często przyjemność pisać czy też rozmawiać z pracownikami frakcji i w taki sposób się poznajemy.

kv: Byłeś w swojej historii w trzech frakcjach. Którą frakcje wspominasz najlepiej i dlaczego?
ko: Najlepiej wspominam frakcję SAPD, poznałem tam świetnych ludzi, atmosfera bardzo mi się tam podobała i ogólne działanie frakcji było na bardzo dobrym poziomie.

kv: Zatem, jeśli musiałbyś wybierać - wrócił byś do tej frakcji, czy jednak postawił na coś nowego i chciałbyś odkrywać inne frakcje?
ko: Jeśli miałbym iść do jakieś frakcji, zdecydowanie chciałbym wrócić do frakcji SAPD, jest tam dużo pracy i to właśnie lubię, do dziś pamiętam wiele akcji z moim udziałem sprzed 4 Lat, gdy wtedy byłem tylko w akademii, bawiłem się wtedy świetnie i będę długo wspominał te czasy.

kv: Idąc dalej, biznes 4Wars - a w nim ty, na randzę Zastępcy Właściciela. Co możesz nam o owym biznesie opowiedzieć?
ko: W biznesie 4Wars jestem prawie 4lata z miesięczną przerwą. Biznes w głównej mierze zajmuje się organizowaniem akcji RP, na przykład: napad na bank, napad na sklep itp. Naszą granicą jest tak naprawdę wyobraźnia do ich tworzenia. Poza akcjami zajmujemy się organizacją ”Wojny” gdzie gracze walczą między sobą o zwycięstwo, drużyna, która wygra całą Wojnę, zgarnia naprawdę ciekawe nagrody, więc jest o co walczyć.

kv: Przez te dwa lata twoja kariera w biznesie trochę się rozwinęła. Mimo iż aktualnie nie jesteś Właścicielem, to parę miesięcy temu nim byłeś. Czemu zrezygnowałeś?
ko: To prawda, moja kariera mocno się rozwinęła w biznesie. Sama rezygnacja z funkcji Lidera Biznesu nie była łatwa, aczkolwiek moim zdaniem na tamten moment potrzebna. Głównym powodem mojego odejścia był ”spór”, jeśli mogę to tak nazwać pomiędzy mną a gronem KSB na temat pewnych kwestii. Samych szczegółów nie chciałbym zdradzać, ponieważ wszystko zostało wyjaśnione i doszliśmy do porozumienia. Po moim odejściu większość rzeczy się rozwiązała i po czasie żałuję odejścia z funkcji pełnienia Lidera Biznesu. Po miesiącu przerwy widziałem i słyszałem, że Biznes jest w pewnej rozsypce, ponieważ cały Biznes znał się ze mną i byliśmy mocno związani, odchodząc, dałem pracownikom świadomość całej sytuacji i w czym polegał problem.

kv: Jak zmieniły się twoje obowiązki, po objęciu funkcji lidera biznesu?
ko: Gdy obejmowałem stanowisko Lidera, doszły mi podstawowe obowiązki, które dotyczą większości liderów, czyli rozdawanie wypłat pracowników, kontrolowanie całego Biznesu oraz pracy zarządu. Od mojego początku dołączenia do zarządu Biznesu stawiałem zawsze na pracowitość i dawałem z siebie 120%, myślę, że osoby, które ze mną współpracowały, mogą to śmiało potwierdzić. A więc późniejsze awanse dla mojej osoby były jedynie formalnością. Był okres, że w Biznesie musiałem robić wszystko, aby tylko i wyłącznie przetrwał.

kv: Ile czasu zajęła ci droga, do objęcia tak odpowiedzialnego stanowiska?
ko: Do zarządu Biznesu dołączyłem w styczniu 2023 roku, przez ten rok zrobiłem ogrom w biznesie, starając się poprawić jego sytuację, po czasie śmiało stwierdzam, że mi się to udało. Ówczesny lider i założyciel Biznesu @Kenny.gg myśle, że widział jak, bardzo się staram, dlatego też w Listopadzie tego samego roku zostałem już Zastępcą Właściciela. I tak do 28 Lutego 2024 roku, w tym momencie odbyło się spotkanie, gdzie to właśnie zostałem wybrany na Lidera Biznesu, pamiętam moją radość do dziś dnia, ciesząc się z tak wielkiego osiągnięcia, o którym dawniej mogłem tylko pomarzyć.

kv: Okej, następne pytanie. Dalej nie jesteś w ekipie serwera, kiedyś wspominałeś, że jeszcze nie jesteś na to gotowy. Czy coś zmieniło się po dwóch latach? Dalej boisz się i jeszcze nie pisałeś podania, czy może jednak już próbowałeś, ale jeszcze Ci się to nie udało?
ko: Zmieniło się, teraz stwierdzam, że na spokojnie poradziłbym sobie w ekipie serwera, aczkolwiek powód jest taki sam jak w przypadku frakcji, miesiąc będę grał a później brak chęci. Jestem osobą, która nie lubi się zmuszać na siłę do takich rzeczy, bo tracę przy tym cały fun rozgrywki. A więc nie zapowiada się, abym w najbliższym czasie pisał rekrutację do grona Ekipy.

kv: Organizacja La Cosa Nostra - byłeś w zarządzie, czemu odszedłeś z owej organizacji?
ko: Powód odejścia z La Cosa Nostry była głównie spowodowana przez ówczesnego tam Lidera, mimo że prywatnie bardzo się lubiliśmy i lubimy do dziś dnia (pozdrawiam @Kenny.gg), to jednak w organizacji brakowało mi jego aktywności. Całą organizację trzymałem ja na V-Liderze, rozmawiałem na temat przejęcia organizacji, aczkolwiek na tamten moment Kenny się na to nie zgodził, a więc wspólnie ze znajomymi postanowiliśmy założyć własną organizację, w której to ja zostałem Liderem.

kv: W takim razie co opowiesz nam o aktualnej organizacji, w której się znajdujesz, Los Santos Kings?
ko: O organizacji niewiele mam do powiedzenia, jest to od początku mój projekt, który współtworzyłem z przyjaciółmi. Udało się nam osiągnąć wiele, w pierwsze 3 miesiące mieliśmy 200 osób w organizacji, co jak na nową organizację było bardzo dobrym wynikiem. Niestety później był tylko zjazd w dół i jest to w pewien sposób mój błąd. Ponieważ za bardzo zająłem się obowiązkami w Biznesie 4Wars, przez co mniej przykładałem sie do organizacji. Po czasie nasza paczka się trochę rozpadła i niektóre osoby odeszły, aczkolwiek z większością dalej mam kontakt a z pozostałymi współtworzymy dalej projekt organizacji.

kv: Tutaj również pełnisz funkcję zarządu organizacji, a nawet lepiej, bo jesteś jej liderem. Jak oceniasz założenie organizacji?
ko: Tak jak wspomniałem wyżej, w momencie, gdy odeszliśmy z poprzedniej organizacji, zrobiliśmy wewnętrznie rozmowę, gdzie to wspólnie wybrano mnie Liderem. Mieliśmy do siebie zaufanie oraz widzieli oni we mnie sporą aktywność, jaką dawałem w poprzedniej organizacji. Mimo bycia liderem decyzję i tak podejmowaliśmy wspólnie, aby uniknąć konfliktów.

kv: Jest jeszcze coś, co udało Ci się osiągnąć na serwerze?
ko: Wydaje mi się, że nie, jestem dumny z osiągnięć, jakie osiągnąłem, czyli bycia Liderem Biznesu, organizacji oraz innych mniejszych osiągnięć.

5D4B3bb.png

3I212m1.gif

5D4B3bb.png

kv: Czy uważasz, że serwer przyniósł ci konkretnych przyjaciół, na których można polegać?
ko: Oczywiście, że tak, przez lata poznałem tutaj masę osób, którym ufam w 100%. Najdłuższym przyjacielem, z jakim mam kontakt to @weedzior, z którym znamy się od 2021 roku, nasza przyjaźń zaczęła się od kupna pojazdu i myśle, że nikt z nas nie sądził, że tak długo będziemy się znali. Poza nim wiele czasu przebywam z @XKrakroX i @LuciferMorningstar, gdzie wspólnie ekipą gramy z popularną grę CS2.

kv: W takim razie, czy posiadasz jeszcze jakieś marzenie bądź cel, do którego osiągnięcia dążysz na serwerze?
ko: Moim głównym celem dalsze dążenie do rozwinięcia Biznesów, w których jestem, czyli 4Wars oraz Redakcja 4Life News, w której jestem od niedawna. Przeznaczam na ów Biznesy 90% swojej obecnej rozgrywki na serwerze.

kv: Ponad 5 lat poświęconych 4Life’owi, kupa czasu. Przez te 5 lat wbiłeś już ponad 4500 godzin. Jak oceniasz ten czas? Jak czujesz się z faktem, że tyle cennych godzin swojego życia pozostawiłeś w starej grze komputerowej?
ko: Ten czas oceniam świetnie, wiele pięknych chwil przeżytych, mnóstwo osób poznanych i bardzo dużo Fanu z samej gry. Czuję się dobrze z tym faktem, mimo wszystko w tej grze mogłem nauczyć się niektórych obowiązków, może to zabrzmieć śmiesznie, aczkolwiek podczas wykonywania pracy w Biznesie wiele nauczyłem się i wykorzystałem wiedzę i spryt w prawdziwym życiu, więc nie żałuje tych godzin.

kv: Więc gdyby nie 4Life, na co przeznaczyłbyś cały ten czas?
ko: Gdyby nie 4Life podejrzewam, że ten czas przeznaczyłbym na inną grę.

kv: Coraz bliżej końcowi, także pora na luźniejsze pytania. Pochwalisz nam się może, jak wygląda twój garaż, i ile aut zdobyłeś przez te ponad 5 lat rozgrywki?
ko: W mojej flocie pojazdów znajdują się: Jester 2.2, Jester 1.6, Nebula 1.6, Sentinel Classic 1.6, Remus 2.2, Uranus 1.6 oraz Cheetah FL 2.2. Ów pojazdy robiłem samodzielnie od zera oprócz Jestera 2.2, którego kupiłem od przyjaciela, bo żal mi było, aby go sprzedawał. Każdy pojazd posiada tuning, więc nie są to typowo gruzy.

kv: Na ile wyceniasz swój majątek?
ko: W granicach 4kk, coś koło tego. Ciężko go określić dla mnie, bo projekty robiłem samodzielnie, a gotówka na serwerze nie ma dla mnie większego znaczenia, więc nigdy nie liczyłem go dokładnie.

kv: Jakiś dream car, który chciałbyś zdobyć?
ko: Tak naprawdę swojego Dream Cara już miałem, od początku na serwerze marzyłem o Rancherze Longu, którego udało mi się kupić i służył mi długo, aczkolwiek później kosztem zakupu bazy dla organizacji zmuszony byłem go sprzedać.

kv: Okej, odejdźmy trochę od tematu MTA. W takim razie jakiś dream car, ale już w rzeczywistości, który chciałbyś kiedyś kupić.
ko: Moim dream carem w prawdziwym życiu jest Mercedes-AMG 45 e CLA.

kv: Jakiej muzyki słuchasz na co dzień?
ko: Na co dzień słucham jedynie Polskiej muzyki, najczęściej są to utwory wykonawców pokroju White 2115, WAC TO JA, Bedoes, i innych polskich raperów.

kv: Jedna złota myśl, którą chciałbyś dzisiaj przekazać innym.
ko: Moją złotą myślą dla innych to, że Pracą można osiągnąć wiele, wystarczą chęci.

kv: Wspaniale, niestety pora już na koniec naszej rozmowy. Kogo chciałbyś pozdrowić na koniec?
ko: Chciałbym serdecznie pozdrowić Ciebie oraz @weedzior, @XKrakroX, @LuciferMorningstar, @solty, @JA.KUB, @Sheeker, @Byialy*, @LoliCaretaker, @Kurzi, @Bulis, @Kenny.gg, @yoshi.rar, @Scarred, @pablo2712, @ItsTobiasz, @TKO_Hugokopter, cały Biznes 4Wars oraz Redakcja 4Life News i członków organizacji Los Santos Kings.

kv: W takim razie dołączam się do pozdrowień, dzięki za ten świetny wywiad!
ko: Dziękuje bardzo za wywiad!

5D4B3bb.png

Dziękuje za przeczytanie wywiadu, zachęcam do śledzenia dalszych materiałów!

Xks8FXp.png

5wNnuaX.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin