Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na blaki - oskarżony przez Jurek_Pszenica

Jurek_Pszenica
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza:  blaki
Data i godzina zdarzenia:  30.09.2025 około godziny 22
Pełen opis sytuacji: Witam, wraz ze znajomymi @Szeregowy93, @krzysiu0080 i @jasperWtopa postanowiłem zagrać RP wraz z PD. Graliśmy imigrantów z Meksyku przemieszczających się w aucie z uszkodzoną karoserią. Funkcjonariusz dołączył się do akcji czym pokazał, że zgodził się na warunki które przedstawiliśmy. W pewnym momencie otarłem lekko bokiem pojazdu o drzewo, wiec chciałem odegrać co stało się z wehikułem. W tym momencie oskarżony zauważył problem- pojazd nie posiadał jednych drzwi. Był to powód, żeby przerwać całą akcje i nie dać mi odegrać akcji, lecz uważam go za niesłuszny, ponieważ auto było uszkodzone w stopniu który nie utrudniał jazdy. Oskarżony nie reagował również na nasze próby wyjaśnienia sytuacji, gdzie przedstawiliśmy argumentacje na to że stan auta nie uniemożliwiał pościgu. Pościg ten był za Perennialem i w nielicznych szczytowych momentach osiągał prędkość maksymalną 100km/h. Nie posiadam nagrania z całego pościgu lecz urywek przedstawia moment w którym zatrzymałem się żeby odegrać stan auta po zderzeniu.
Podsumowując: gracz przystał na nasze warunki po to, żeby je przerwać w środku akcji. 
Dowód, który to potwierdza całe zajście: https://imgur.com/a/l1lsvB8

Ja, Jurek_Pszenica zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje

Uszanowanie, Police Officer II blaki San Andreas Police Department.

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie ja podjąłem decyzję o przerwaniu akcji RP, lecz osoba dowodząca na pościgu. Polecenie wyciągnięcia kierowcy z pojazdu wynikło z nagłego zatrzymania się na kilkanaście/kilkadziesiąt sekund bez podejmowania żadnych działań RP, co również zostało uchwycone na przedstawionym dowodzie.

Co do samego przebiegu pościgu, z mojej perspektywy można było zaobserwować kilka sytuacji, które budziły wątpliwości co do jego odgrywania: m.in. częste skracanie zakrętów przez chodniki, zawracanie środkiem drogi czy zabieranie pasażera z chodnika w trakcie ucieczki. Był również moment, w którym wyskoczyłeś z pojazdu, po czym bez żadnego komunikatu na /me, /do lub nawet wytłumaczeniu na say ponownie do niego wsiadłeś i kontynuowałeś jazdę, co mogło świadczyć o braku odpowiedniego odgrywania sytuacji.

Podsumowując, moja rola w całej sytuacji ograniczała się do udziału w pościgu i wykonywania poleceń osoby dowodzącej. To ona podjęła decyzję o wyciągnięciu kierowcy z pojazdu, dlatego uważam, że skarga nie dotyczy mojej osoby. A co do napisania o odgrywaniu RP bez drzwi to możliwe że przesadziłem, ale na pewno był to pewien czynnik przez który osoba dowodząca podjęła taką decyzję.
Ode mnie to tyle, rozpatrzenie skargi zostawiam dla Executive Staff.
Pozdrawiam.

Edytowane przez blaki

Witam

19 godzin temu, blaki napisał:

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie ja podjąłem decyzję o przerwaniu akcji RP, lecz osoba dowodząca na pościgu. Polecenie wyciągnięcia kierowcy z pojazdu wynikło z nagłego zatrzymania się na kilkanaście/kilkadziesiąt sekund bez podejmowania żadnych działań RP, co również zostało uchwycone na przedstawionym dowodzie.

Nie wiedziałem kto był dowódcą na pościgu, wywnioskowałem że byłeś to ty przez twój komentarz na temat drzwi. Co do zatrzymania- po prostu pisze wolno i jak widać na przedstawionym dowodzie wysłałem wiadomość w momencie, w którym zostałem wyciągnięty z pojazdu, co ukazuje że byłem zajęty pisaniem wiadomości.

Co do samego przebiegu pościgu, z mojej perspektywy można było zaobserwować kilka sytuacji, które budziły wątpliwości co do jego odgrywania: m.in. częste skracanie zakrętów przez chodniki, zawracanie środkiem drogi czy zabieranie pasażera z chodnika w trakcie ucieczki. Był również moment, w którym wyskoczyłeś z pojazdu, po czym bez żadnego komunikatu na /me, /do lub nawet wytłumaczeniu na say ponownie do niego wsiadłeś i kontynuowałeś jazdę, co mogło świadczyć o braku odpowiedniego odgrywania sytuacji.

Nie rozumiem twoich wątpliwości- był to pościg więc to logiczne, że kierowca nie będzie się przejmował przepisami. Co do skracania- auto którym się poruszaliśmy, Perenial, ma wysokie zawieszenie więc logicznie czynność ta nie powinna spowodować poważnych uszkodzeń uniemożliwiających dalszej jazdy. Co do pasażera- wróciłem po niego bo jeżeli dobrze pamiętam dostał crash. I niestety tutaj zaczynają się twoje kłamstwa- to prawda wyskoczyłem z pojazdu ale od razu napisałem na say'u że był to miss i wróciłem do pojazdu aby kontynuować grę.

Podsumowując, moja rola w całej sytuacji ograniczała się do udziału w pościgu i wykonywania poleceń osoby dowodzącej. To ona podjęła decyzję o wyciągnięciu kierowcy z pojazdu, dlatego uważam, że skarga nie dotyczy mojej osoby. A co do napisania o odgrywaniu RP bez drzwi to możliwe że przesadziłem, ale na pewno był to pewien czynnik przez który osoba dowodząca podjęła taką decyzję.

Nie wiem kto dowodził akcją ale twój komentarz na temat drzwi utwierdził mnie w przekonaniu, że byłeś to ty- dlatego wpłynęła skarga na Ciebie. Dalej przerwanie pościgu przez brak jednych drzwi jest kuriozalne.
Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
4 godziny temu, Veon.ogf napisał:

W takim razie @Najcior. prosiłbym o wypowiedź oraz informację, dlaczego została podjęta decyzja o przerwaniu akcji.

Sergeant I Najcior. SA. Police. Department.

Decyzja została podjęta, ponieważ uciekinier w ogóle nie odgrywał RP w momencie, gdy uderzył w obiekt. Sytuacja wyglądała tak, że z pełnym impetem wjechał w budynek i kompletnie nic sobie z tego nie zrobił.

Po zakończeniu pościgu został podliczony, jednak z tego, co pamiętam, otrzymał jedynie niewielki mandat. Warto też wspomnieć, że gracz posiadał wpis, którego funkcjonariusz dokonujący podliczenia nie uwzględnił, co jest nie dopuszczalne na takim stopniu i nie można popełniać takich podstawowych błędów.

Edytowane przez Najcior.

Funkcjonariusz wyjaśnił - skargę odrzucam.

23 godziny temu, Najcior. napisał:

Decyzja została podjęta, ponieważ uciekinier w ogóle nie odgrywał RP w momencie, gdy uderzył w obiekt. Sytuacja wyglądała tak, że z pełnym impetem wjechał w budynek i kompletnie nic sobie z tego nie zrobił.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin