Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Moderatorem Scarred

kondu32
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Młodszy Redaktor @kondu32 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Moderatorem @Scarred!

5D4B3bb.png

ephyMRC.gif

5D4B3bb.png

K: @kondu32

S: @Scarred

5D4B3bb.png

K: Witam, z tej strony Młodszy Redaktor kondu32 z Redakcji 4Life News. Czy zechciałbyś udzielić wywiadu?
S: Hejka, Scarred z tej strony, chętnie odpowiem na parę pytań.

K: Super, w takim razie na początek opowiedz nam coś o sobie.
S: Na imię mi Darek, mam 24 lata, mieszkam w woj. Mazowieckim. Aktualnie jestem w trakcie zdawania prawa jazdy kat. B. Na co dzień jestem dość spokojny, ciężko wyprowadzić mnie z równowagi. Chętnie nawiązuję nowe kontakty, lubię od czasu do czasu zwyczajnie, jak człowiek spotkać się w gronie znajomych, pogadać i powspominać stare dobre czasy.

K: Jakie są twoje zainteresowania poza serwerem?
S: Z pewnością na pierwszym miejscu jest zajawka do motocykli, w odległej przyszłości (jak wspominałem to w poprzednim wywiadzie) planuję zakup większego motocykla oraz wyrobienie na niego odpowiednich uprawnień. Lubię też od czasu do czasu pograć w jakieś gierki czy też słuchać muzyki. Od niedawna zacząłem interesować się podróżami, jeśli uda mi się wszystko ułożyć to będę planował wyjazd do Norwegii zimą, dokładniej do Tromso, jest tam wiele ciekawych atrakcji np. takich jak zorza polarna, przejażdżka psim zaprzęgiem czy chociażby safari łodzią na obserwację wielorybów. Coś pięknego.

K: Czy w życiu prywatnym posiadasz jakiś pojazd?
S: Czy można zaliczyć to pod jakiś pojazd? Sam nie wiem, ale posiadam jakiś stary skuter, który już nie nadaje się do jazdy. Mam też w posiadaniu rower kolarski, nim poruszam się najczęściej ze względu na małe dystanse, które pokonuję za dnia.

K: Jakie jest twoje wymarzone auto?
S: Gdy uda mi się zdać egzamin, nad którym teraz pracuję, mam w planach zakup Mini Croop'a, jest to dość mały i zgrabny pojazd, idealny na początek. Kolejnym moim marzeniem jest, jak już wspomniałem wyżej jednoślad, na razie nie mam konkretnego modelu na oku.

K: W poprzednim wywiadzie wspomniałeś, że twoja praca opiera się na pomocy drogowej, czy coś w tej kwestii się zmieniło?
S: Tak, już nie pracuję w tym miejscu, zwolniłem się ze względu na ciągłe delegacje, które trwały od 5 do nawet 14 dni. Obecnie pracuję na pobliskim tartaku, moja praca głównie opiera się na obróbce drewna w celu pozyskiwania tarcicy.

K: Czy lubisz swoją pracę? Czy jednak z tyłu głowy chciałbyś szukać w przyszłości czegoś innego?
S: Wiesz co.. Ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć na twoje pytanie. Czy lubię? No.. Żadna praca nie hańbi, praca ta do lekkich nie należy, aczkolwiek dość świetnie mi idzie, choć mam z tyłu głowy, by ją zmienić, ale to gdzie pójdę, dalej zachowam już dla siebie.

5D4B3bb.png

YpKY4wX.gif

5D4B3bb.png

K: Dobrze, przejdźmy na chwilę do tematów serwerowych. Jak wiemy, jesteś Moderatorem serwerowym, jakie są twoje obowiązki?
S: Moje obowiązki głównie opierają się na pomocy innym graczom w momencie, gdy jej potrzebują, w skrajnych przypadkach karanie graczy łamiących regulamin serwera, rozwiązywanie apelacji odnośnie do kar, czy też zamykaniu starych i nieaktualnych tematów na forum.

K: Jak dowiedziałeś się o swoim awansie z roli Supporta na Moderatora i jaka była twoja reakcja?
S: Standardowo, wszedłem na forum, by sprawdzić, czy nie ma jakichś nowości, czy apelacji, które trzeba sprawdzić, widniało tam powiadomienie od samego administratora ARCON japkooo. Który wspomniał mnie w zmianach w składzie ekipy serwera. Pierwsza myśl, jaka mi się nasunęła to, że z jakiegoś powodu ranga została, mi odebrana jednak po kliknięciu to powiadomienie okazało się, że zostałem awansowany na rangę Moderatora, na twarzy pojawił się banan a w sercu szczęście.

K: Czy praca jako moderator sprawia ci jakieś trudności?
S: Absolutnie nie, nie ma tu nic "trudnego czy ciężkiego" do wykonania, ranga ma swoje przywileje, jak i obowiązki, na które zgodziłem się pisząc, podanie do grona administracji.

K: Powiedz nam, jakie posiadasz aktualnie pojazdy na serwerze.
S: Jest to Sandking, Turismo, Bullet, Phoenix sport, Rancher Long, Yosemite long, Sentinel Electric, Huntley, Buffalo DSD, Stretch oraz Sanchez. Z eventowych pojazdów posiadam Wraith, jak i Rustreaper.

K: Super, a czy brakuje ci jakiegoś pojazdu do swojej wymarzonej kolekcji?
S: Ze swoich wymarzonych pojazdów, jakie planowałem zdobyć mam już wszystko, choć zastanawiam się jeszcze nad Staffordem.

K: Rozumiem, na jaką kwotę wyceniłbyś swój majątek?
S: Myślę, że będą to okolice 20kk.

K: Jest to całkiem pokaźna kwota, na czym głównie zarobiłeś swój majątek?
S: Na pierwszym miejscu myślę, że będzie to frakcja, w której aktualnie jestem, frakcja SARA dała mi większość mojego majątku. Na drugim miejscu będzie kopalnia.

K: Znajdujesz się obecnie w biznesie San Andreas Armed Forces. Jakie są tam twoje obowiązki?
S: W biznesie San Andreas Armed Forces panują punkty aktywności, to jest swojego rodzaju norma, którą zrobić trzeba, jest ich pewna liczba, której zdradzić nie mogę. Czy wykonam je na patrolu, w powietrzu czy też na wodzie nie ma większego znaczenia.

K: Jakie były twoje początki w ów biznesie?
S: W tym biznesie próbowałem swoich sił lata temu, niestety brakowało mi czasu i musiałem zrezygnować. W tym roku ponownie spróbowałem swoich sił i tak zostałem na dłużej, lekko nie było. Pierw szkolenia, następnie egzaminy, ale jakoś wytrwałem i tak jestem tu do dziś.

K:  W ostatnim wywiadzie wspominałeś, że chciałbyś wrócić do Biznesu Buildings4You, więc co było powodem zmiany tej decyzji na SAAF?
S: Pewne decyzje, które zostały, podjęte przez zarząd, jak i KSB zniechęciły mnie do powrotu do biznesu, dlatego też postanowiłem dołączyć w szeregi SAAF.

K: Dobrze, aktualnie jesteś we frakcji San Andreas Road Assistance na randze Inspektor Naczelny. Jakie tam posiadasz obowiązki?
S: Do moich obowiązków należy wyrabianie odpowiednich norm minutowych, wykonywanie akcji RP i przyjmowanie zgłoszeń od graczy czy też innych frakcji/biznesów.

K: Znajdujesz się na najwyżej możliwej randze pracowniczej, czy gdyby padła propozycja dołączenia do zarządu Frakcji przyjąłbyś ją?
S: Niegdyś było to jednym z moich marzeń serwerowych, dziś musiałbym się poważnie zastanowić. Widzisz, dołączenie do grona zarządu wiązałoby się z nowymi obowiązkami, a ich już mam wystarczająco.

K: Pełniłeś funkcję szkoleniowca we frakcji, co było powodem rezygnacji z tej funkcji?
S: Głównym powodem rezygnacji z tej funkcji był brak czasu, szkolenia, które odbywają się dla akademii, są planowane na konkretny dzień oraz z konkretną godziną, a wiadomo, jak to w pracy bywa, tu coś wypadnie tu, trzeba zostać dłużej, do tej decyzji przyczyniło się również wypalenie.

5D4B3bb.png

NrWzqUo.gif

5D4B3bb.png

K: Gdyby nie frakcja SARA, do jakiej najbardziej chciałbyś dołączyć?
S: Byłaby to frakcja San Andreas Police Department, kiedyś nawet myślałem, czy by nie wstąpić w szeregi ów frakcji.

K: Rozumiem, przejdźmy teraz do organizacji. Niedawno powróciłeś do Los Santos Kings, co było powodem twojego powrotu?
S: Powróciłem bardziej z sentymentu do niej, byłem od początku powstania tej organizacji, brakowało mi atmosfery, jaka w niej panuje.

K: Pamiętasz jaka organizacja była twoją pierwszą na serwerze?
S: Pierwsza organizacja, do której dołączyłem, nazywała się "Żelaźni" później zmieniła nazwę na "Valhalla" i z dniem 28.12.2022 organizacja ta niestety upadła i została usunięta na prośbę lidera.

K: Jak wspominasz w niej spędzony czas?
S: Czas, w jaki niej spędziłem, wspominam dość pozytywnie, ta współpraca, zaangażowanie wszystkich członków organizacji, coś wspaniałego.

K: Czego brakuje, ci na serwerze, abyś był w 100% spełniony?
S: Tak jak wspomniałem o tym wyżej, jestem we frakcji, którą lubię, posiadam rangę Moderatora, jestem w biznesie oraz organizacji, pokaźny majątek. Czego chcieć więcej?

K: Jakie słowa powiedziałbyś nowemu graczu na serwerze?
S: Byłyby to słowa w stylu "Majątek to nie wszystko, liczy się 4fun, zabawa, którą dostajemy, grając na serwerze, ceń ją".

K: Jaka jest twoja ulubiona praca dorywcza na serwerze?
S: Na pracach dorywczych pracuję bardzo mało, ale gdybym miał wybrać, wybrałbym kopalnię.

K:  Gdybyś mógł zrobić coś inaczej na serwerze, co by to było?
S: Jeśli mowa o aktualizacjach serwerowych to nie zrobiłbym zupełnie nic, nie dodawał nowych skryptów, podmianek etc. Bardziej skupiłbym się na naprawach obecnych skryptów, te, które już są, ale nie działają tak jak, powinny.

K: Co uważasz za swój największy sukces na serwerze?
S: Największym sukcesem, z jakiego cieszę się do dziś dnia, jest to ranga, tylko nielicznym udaje się dostać do grona administracji serwera.

K: Dobrze to wszystkie pytania, jakie dla ciebie przygotowałem, na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
S: Pewnie, niech mają to powiadomienie, czemu nie. :D  @F4LL3S @mxlk @Sebastos. @BlackSkorpio69 @borufka. @klonek12391 @AcriZ @Patryk99 @kvmykk.ogf @Bulis @Nokiller @Ulgi @ItsTobiasz @pepsiak01 @TeKMistrz @Ryba.* @Fizuu. @Venomus @WielkiChop Oraz wszystkich czytelników tego wywiadu.

K: Dziękuje ci bardzo za udzielenie wywiadu.
S: Dzięki również, do następnego.

5D4B3bb.png

Dziękuje Bardzo za przeczytanie wywiadu!

cFSZqBw.png

Autoryzował: @kvmykk.ogf

5wNnuaX.png

Edytowane przez kondu32

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin