Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Mroczna historia Ammu-Nation Fort Carson!

Skipper*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Witam! Młodszy Reporter @Skipper* Redakcji 4Life News! Zapraszam Drodzy Czytelnicy, do zapoznania się z poniższą relacją!

DmVSqCK.gif

Wiosną 1994 roku Fort Carson w Bone County wciąż budził respekt wśród mieszkańców pustynnych terenów. Miejscowy Ammu-Nation, od ponad trzech dekad stanowiący fundament zaopatrzenia dla gangów, departamentów Policji i początkujących myśliwych, uchodził za symbol źródła dochodu. Sklep powstał jeszcze w latach 70-tych, gdy w Los Santos otworzył się pierwszy Ammu-Nation położony w dzielnicy Commerce. Przez lata przetrwał zmiany właścicieli, inflację i napływ nowych mieszkańców, a jego klasyczny szyld stał się częścią lokalnego piękna. Jednak roku 1994 nie zapomniano w Fort Carson do dziś. To właśnie wtedy doszło do wypadku, który na długo położył kres działalności ,,klasyka" w tym hrabstwie. 12 kwietnia, w duszne jak wtedy popołudniowe powietrze wiosenne, gdy z piasku robiły się wichury, do Ammu-Nation wszedł miejscowy kolekcjoner broni, Thomas Lubrinovski. Zamierzał odebrać zamówione wcześniej amunicje do swojego karabinu Stumgewehr 44. Gdy sprzedawca sklepu przenosił skrzynie z zaplecza, jedna z nich była  źle oznaczona i zawierająca ładunki wybuchowe, które po tragedii jak wiadomo przez ustalenia techników kryminalnych, były wadliwe. Skrzynka wyślizgnęła się z rąk sprzedawcy, uderzając o betonową podłogę. Nastąpił gwałtowny wybuch. Huk słyszano podobno aż przy zakładzie komunalnym, położonym tuż przy Octane Springs. Przetrwały tylko frontowe ściany budynku, a ogień tlił się do późnej nocy. Choć obyło się bez ofiar śmiertelnych, kilka osób odniosło poważne rany. Wójt miasteczka za sprawą polecenia Burmistrza San Andreas natychmiast nakazał zamknięcie Ammu-Nation do czasu pełnego śledztwa. Przybrzeżny Ammu-Nation w Fort Carson stracił wtedy  więcej niż sklep — utracił fragment swojej Architektury Budowlanej, a wspomnienie tamtej wiosny do dziś budzi dreszcze wśród rdzennych mieszkańców.

Udało mi się przeprowadzić krótki wywiad z rdzenną mieszkanką Fort Carson!

S - Skipper*
M - Mieszkanka

S: Witam! Młodszy Reporter Skipper* z redakcji 4Life News, czy mogę zadać Pani kilka pytań?
M: Witam. Oczywiście!

S: Pamięta Pani tę historię? Był to ogromny wybuch?
M: Pamiętam, byłam wtedy na wiosennym spacerze, huk był ogromny, jakby ktoś strzelał z broni.

S: Jak wyglądała akcja służb na miejscu zdarzenia?
M: Straż pożarna walczyła z ogniem do samego rana, a policja w tym czasie zabezpieczała teren i pracowała nad ustaleniem, skąd wzięły się tam wadliwe ładunki wybuchowe.

S: Czy była Pani stałym klientem Ammu-Nation?
M: Nie - to nie moja bajka, nie kupowałam nigdy w tym sklepie.

S: Z moich pytań to tyle, dziękuję za uwagę.
M: Również dziękuję.

Dziękuję za przeczytanie relacji, zachęcam do obserwowania subforum Redakcji 4Life News!

E8ZDH1f.png

Autoryzował: @bartoszek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin