Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na WielkiChop oskarżony przez guzioo

guzioo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: WielkiChop
Data i godzina zdarzenia: 19.01.2025 okolo 19;00
Pełen opis sytuacji: Tak więc,widzialem, jak sapd zlapal laweciarza, i sobie grzecznie patrzyłem, po tym dostałem info, że mam odejść od pojazdu, no i sie odsunąłem poprzez przejazd na około, bo bylo tak szybciej niż cofać na środku drogi przy lawetach LV, to ten pan skierował suszarkę na mnie i mi wysiadło z motoru, po czym odrazu mnie sapd zlapal i dostałem kare 13minut za darmo, (akurat tego nie mam dowodu, chyba, ze w logach znajdziecie) po czym do mojego kumpla @Pastex zaczął strzelać, bo ten sapd stal na środku drogi i niestety go przejechal, ale to wina tego policjanta bo sie buja na środku drogi oraz również wsadził mojego kumpla na prawie godzine, i 3 zła rzecz tego pana to po zakuciu mnie i zawiezienie na więzienie, zostawił blokadę na moim motorze i odjechał a świadkiem jest dwoch adminow i mam log, a jest to zabronione tak zostawić sobie blokade.
Dowód, który to potwierdza całe zajście: 
<< Sheba [264]: 2026-01-19 19:00:10> BLOKADA [1] WielkiChop >> 158103
https://imgur.com/a/wKFlk0O

https://imgur.com/a/TvptOOd

Ja, guzioo zapoznałem się z regulaminem odnośnie składania skargi, rozumiem go i w pełni akceptuje. 

Edytowane przez guzioo
poprawka.

Witam Police Officer III+1 WielkiChop

Zaczynając od początku. Bez wyraźnej przyczyny zacząłeś wtrącać się w zatrzymanie. Poprosiłem cię o odjechanie, na co miałem nadzieje, że zareagowałeś, lecz uznałeś, że po przejechaniu 5 metrów zawrócisz. Wydaje mi się, że jedno wyraźne polecenie jest wystarczające, aby zrozumieć jego przekaz oraz oddalić się z miejsca. Za to zostałeś zatrzymany, ponownie w miejscu przeprowadza moich czynności. Mandat ten więc był podstawny i nie mam sobie nic do zarzucenia.

Jeżeli chodzi o domniemane użycie suszarki w celu zrzucenia cię z motoru, jest to nieprawda z powodu znanego mi oraz osobom rozpatrujących tę skargę.

Temat twoim zdaniem nadużycia przeze mnie broni pozwolę sobie rozwinąć. Dowód w postaci nagrania, który dostarczyłeś jest zmanipulowany oraz przycięty w taki sposób, aby rozpocząć go od sytuacji użycia przeze mnie broni. Twój kolega o którym wspominasz wyjeżdżał z punktu pobrania ładunku z lawet co można wywnioskować przez to, że ładunek jest nadal na lawecie. Wątpię, że wracał z tym ładunkiem w miejsce załadunku. Jak wszyscy doskonale wiemy na serwerze obowiązuję ruch prawostronny więc nie potrafię znaleźć logicznego powodu dlaczego zatrzymał się w poprzek drogi akurat czołowo w moją stronę, oraz w moim odczuciu umyślnie mnie potrącił. Od tego momentu zaczyna się twoje nagranie. W sytuacji gdy gracz potrąciłby mnie po czym od razu odjechał uznał bym to za przypadek, lecz gdybyś dodał filmik z całej akcji rozwiałoby to wiele zastrzeżeń i od razu byłoby widać, że ta sytuacja została umyślnie sprowokowana akurat przez twojego kolegę. Został na niego nałożony mandat karny zgodnie z taryfikatorem, który odrzucił więc wylądował w więzieniu.

Kończąc moja wypowiedź odniosę się do trzeciego zarzutu, który jest podstawny. Podczas moich działań przez całe zamieszanie, które wyniknęło z tej sytuacji wyleciało mi z głowy, że został tam twój motor z założoną blokadą. Posypuje głowę popiołem i  przyznaje się w 100% do tego czynu. Sytuacja ta wyniknęła przez moje niedopatrzenie i jestem gotów ponieść konsekwencję swojego czynu.

Nie mam nic więcej do dodania, moim zdaniem wyczerpałem temat w stopniu znacznym. Czekam na wypowiedź Executive Staff.

Jest jasno na dowodach wszystko pokazane co się stało, uciąłem nagranie bo bym nie mógł na imgura wrzucić xD bo miałem limit max 60sekund pozatym na tym całym filmie To Pan biega po ulicy a laweta jechała dobrze, więc to nie zmienia faktu, że to pana wina oraz zostawienie blokady to już w ogóle….

zreszta widze na pana sporo skarg czyli musi coś być nie tak z Panem, nie z graczmi.

Witam ponownie Police Officer III+1 WielkiChop

Tak jak wspomniałem wyżej, odnosząc się do pierwszych dwóch zarzutów nie mam sobie nic do zarzucenia. Film, który wstawiłeś jako dowód jest nieobiektywny i przedstawia sytuację dopiero od momentu, gdy użyłem broni służbowej. Znajdowanie się ciężarówki z ładunkiem w poprzek drogi, bez kolizji z innym graczem kłóci się z twoją teorią, iż jechała ona prawidłowo. Zarówno twoje jak i kolegi zatrzymanie oraz ukaranie było zasadne oraz odbyło się zgodnie z zasadami panującymi we frakcji. Nie mam sobie nic do zarzucenia.

Za sytuację z motorem po raz kolejny przepraszam i przyznaję się do winy. Ze swojej strony chciałbym zaznaczyć, że z wielką przyjemnością udzielę ci odszkodowania finansowego za stracony czas i zszarpane nerwy podczas wyjaśniania sytuacji z administracją. 

Nie mam nic więcej do dodania. Oczekuję na decyzję Executive Staff.

Jeśli uważasz, że łamaliśmy prawo, pokaż dowód, że przeszkadzał gracz Pastex oraz ja, nic nie musiałem płacić na szczęście, bo administracja dała mi motor do przecho i z automatu zdjęła się blokada na koło, często słyszę o odszkodowaniu finansowym we frakcjach, wiec pora na jakieś większe konsekwencje według mnie, ale to już zdecyduję  Executive Staff.
Tyle ode mnie.

Edytowane przez guzioo

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin