Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na SAFD - oskarżony przez Tygrysek_AmaDiego

Rekomendowane odpowiedzi

Treść wątku:
Login: Amcia2137
Nick: Tygrysek_AmaDiego
Serial: * Twój numer seryjny to: B280CE9ABDD29EC0EBF6DDCCB708D1
Przynależność do frakcji: 
Powód napisania skargi: Niewywiązywanie się z obowiązków.
Data zdarzenia: 30.01.2026 (pół dnia praktycznie) i 31.01.2026 (od rana do południa)
Dowody: 

1. Pierwsze zgłoszenie plamy w LS - materiał filmowy

2. Drugie zgłoszenie plamy w LS - materiał filmowy

3. Panel /112, ilość zgłoszeń - materiał zdjęciowy

4. Panel 112, lista zgłoszeń Las Venturas - materiał zdjęciowy

5. Leżące drzewo - materiał zdjęciowy

6. Rzekomo zrealizowane - materiał zdjęciowy

7. Camel Toe wisi zaś autostrada zniknęła - materiał zdjęciowy

8. Zgłoszenie plamy w Bayside i "realizacja" - materiał filmowy

Opis sytuacji: 

Frakcja San Andreas Fire Department za nic ma zgłoszenia graczy. Nie wywiązują się z obowiązków, nie robią TOTALNIE NIC ze zgłoszeniami, zaś te, które widnieją w systemie (materiał numer 3) zostają przez Pracowników Frakcji usunięte z panelu oznaczając "ticket" jako zrealizowany. Niestety, nie mam wielu screenshotów, aczkolwiek dobitnie to widać na plamach w Los Santos (materiał numer 1 i 2), które były zgłoszone odpowiednio o 14:21, zaś podczas drugiego zgłoszenia tej samej plamy o 17:44 nie widać już jej w panelu /112. 

Podobnie sytuacja ma się do drzew powalonych na autostradzie w Las Venturas. Zgłosiłem o 9:18 (materiał numer 4), około godziny 12:22 dostałem powiadomienie że zgłoszenie jest zrealizowane (materiał 6) więc pojechałem zobaczyć. Niestety, oba drzewa nadal leżą (materiał numer 5). Na kolejnym screenshocie (materiał numer 7) widać, że poprzednie zgłoszenie przy Camel Toe wisi a autostrada zniknęła, co nie jest zgodne ze stanem faktycznym (materiał numer 5). 

Na ostatnim (materiał 8) filmie widzimy jak w Bayside zgłaszam plamę na ulicy. Minutę później, podczas gdy przejeżdżam obok tejże plamy, dostaję powiadomienie o realizacji zgłoszenia lecz nikogo przy niej nie widać. Magiczny SAFD! 

Świadkowie: Ciężko mi kogokolwiek wypisać. Wiem, że wiele osób miało wczoraj i dzisiaj te same przemyślenia i spostrzeżenia co ja tylko chyba nikt nie ma materiałów na to. 

Edytowane przez Tygrysek_AmaDiego

• Administrator

Hej.

No to tak.. 

W dniu 31.01.2026 o 13:09, Tygrysek_AmaDiego napisał:

[...]aczkolwiek dobitnie to widać na plamach w Los Santos (materiał numer 1 i 2), które były zgłoszone odpowiednio o 14:21, zaś podczas drugiego zgłoszenia tej samej plamy o 17:44 nie widać już jej w panelu /112. 

Może i Cię zadziwię, ale osób zgłaszających różne incydenty jest naście, w skali dnia nawet dziesiąt czy set i nie zawsze jest wolny zastęp by od razu podjechać i zrealizować nadesłane przez każdego gracza zgłoszenie. Wysłałeś zgłoszenie o godzinie 14:21 i funkcjonariusz przebywający na służbie do godziny drugiego zgłoszenia najzwyczajniej w świecie zrobił "czystkę" pod naszym panelem zgłoszeń, czyli najprościej mówiąc usunął zgłoszenia które się dublowały. 
Dokładnie tą plamę, którą miałeś okazję zgłosić, co widać na dwóch pierwszych załącznikach zgłosiła frakcja SAPD i gdy znalazł się wolny zastęp został on zadysponowany na właśnie to zgłoszenie, co jest potwierdzone jest logami serwerowymi oraz dokumentacją prowadzoną na discordzie SAFD. Link do dowodów.

Frakcja San Andreas Fire Department za nic ma zgłoszenia graczy. Nie wywiązują się z obowiązków, nie robią TOTALNIE NIC ze zgłoszeniami[...]

Fakty są trochę inne, praktycznie wszystkie zgłoszenia na które wyjeżdżamy są zgłoszeniami nadesłanymi przez graczy, dobrze pokazuje to statystyka która nie jest wyssana z palca, lecz poprzedzona właściwą dokumentacją.

Na ostatnim (materiał 8) filmie widzimy jak w Bayside zgłaszam plamę na ulicy. Minutę później, podczas gdy przejeżdżam obok tejże plamy, dostaję powiadomienie o realizacji zgłoszenia lecz nikogo przy niej nie widać. Magiczny SAFD!

Magią nazwałbym nagłe zniknięcie zgłoszonej plamy, w tym przypadku jest to zwykła procedura wyjazdu do zdarzenia, nie jest to "zrealizowane" lecz "w realizacji" więc w nagranym momencie zastęp był w drodze do zdarzenia.

Podobnie sytuacja ma się do drzew powalonych na autostradzie w Las Venturas. Zgłosiłem o 9:18 (materiał numer 4), około godziny 12:22 dostałem powiadomienie że zgłoszenie jest zrealizowane (materiał 6) więc pojechałem zobaczyć. Niestety, oba drzewa nadal leżą (materiał numer 5). Na kolejnym screenshocie (materiał numer 7) widać, że poprzednie zgłoszenie przy Camel Toe wisi a autostrada zniknęła, co nie jest zgodne ze stanem faktycznym (materiał numer 5). 

Jestem w trakcie zdobywania informacji który z pracowników frakcji zaznaczył "zrealizowane" zamiast "odrzucone" gdy zgłoszenia się dublowały, lecz nie jest to temat do skargi na frakcję tylko skargi na konkretnego pracownika frakcji. Gwarantuję, że zostaną wyciągnięte stosowne konsekwencje. 

Co do załącznika, na którym widać praktycznie całą stronę zgłoszeń od Ciebie. Większość pracowników frakcji uczy się bądź pracuje do godzin popołudniowych więc natłok zgłoszeń o godzinie 16 nie jest niczym dziwnym, gdyż większość osób dopiero o tej godzinie wchodzi na służbę.

Ode mnie tyle, oddaję głos Komisji Spraw Frakcyjnych w celu analizy skargi.

Przyjmuję wytłumaczenie lidera. Wyczerpał temat, nie widzę podstaw do szerszego ukarania kogokolwiek czy podjęcia jakichkolwiek działań wobec struktury frakcji. 

W dniu 1.02.2026 o 20:18, Ulgi napisał:

Jestem w trakcie zdobywania informacji który z pracowników frakcji zaznaczył "zrealizowane" zamiast "odrzucone" gdy zgłoszenia się dublowały, lecz nie jest to temat do skargi na frakcję tylko skargi na konkretnego pracownika frakcji. Gwarantuję, że zostaną wyciągnięte stosowne konsekwencje.

Sytuacja została wyjaśniona, a pracownik frakcji odpowiedzialny za tą czynność przyznał się do błędu w trakcie rozmowy dyscyplinarnie. Obecnie nie znajduje się on już we frakcji.

Skargę uważam za rozwiązaną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin