Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

San Andreas State Prison.

batycki
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.youtube.com/watch?v=pAgnJDJN4VA

HzmotnA.png

sVFoTId.png

Cześć, z tej strony .  Aplikuję na frakcję/biznes SASP (Wszystko w rękach graczy oraz RCON'ów). Plan na grę? Otóż, zamierzam grać typowe więzienie w USA, przy tym organizować grę SAPD. Teraz postaram się odpowiedzieć na najpopularniejsze pytania.

Q:  Plan na grę? Układy z innymi organizacjami publicznymi?

A: Plan na grę jest bardzo prosty. Chcę dawać ludziom świetną grę, a przy tym samemu się świetnie bawić. Udało mi się wstępnie porozmawiać z Liderem San Andreas Police Department, więc na pewno z ową frakcją będę utrzymywał stały kontakt.

Q: Rozgrywka w samym więzieniu?

A: Jak najbardziej nie. Po ugadaniu wszystkiego z administracją i innymi organizacjami publicznymi, będę chciał organizować przewozy nielegalnych broni, przedmiotów znalezionych w więzieniu, przy więźniach (NP. Gracz przywieziony z DM - konfiskujemy mu broń i przewozimy do SAPD). Nie wiem jednak, co na to administracja.

Może teraz opiszę moje doświadczenie. Na scenie RP (Nie wliczam RPG) pojawiłem się jakoś rok, dwa lata temu. Nie zostałem jakimś super mega znanym graczem. Doświadczenie w SASP? A i owszem, posiadam. Był pewien serwer SA:MP, na którym grałem w tej oto frakcji. Byłem na randze Lieutenant. Niestety serwer "umarł". 

Może teraz opiszę siebie. Mam na imię Hubert, mam 15 lat i aktualnie jestem w 3 klasie gimnazjum. Za rok udaje się do Kołobrzeskiego technikum na profil "technik-informatyk". Od zawsze interesowały mnie komputery, smartfony i inne urządzenia tego typu. Interesuje się również motoryzacją, a zwłaszcza motocyklami.

XbE5fKH.png

Aktualnie posiadam 9 rang, jakimi są:

Adept 

Pierwszy stopień w karierze więziennej. Na to stanowisko trafiają osoby, które pomyślnie przejdą pisemną wersję rekrutacji. Zajmuje się patrolem więzienia na piechotę. Wyposażony w: mundur adepta SASP, kajdanki, pałka teleskopowa.

Strażnik I 

Po pomyślnym zdaniu okresu próbnego, adept zostaje pełnoprawnym członkiem frakcji. Zajmuje się pilnowaniem oraz patrolowaniem więzienia na piechotę. Wyposażony w: mundur strażnika SASP, kajdanki, paralizator, pałka teleskopowa.

Strażnik II   

Po otrzymaniu awansu na tą rangę członek przechodzi szkolenia z zakresu patroli, po czym może wykonywać je wraz z wspólnikiem. Wyposażony w: Kamizelka taktyczna OP, mundur strażnika SASP, kajdanki, paralizator, Desert Eagle .357 Magnum.

Strażnik III   

Ma takie same zadania jak niższa ranga.  Wyposażony w: Kamizelka taktyczna OP, mundur strażnika SASP, kajdanki, paralizator, Desert Eagle .357 Magnum.

Kapral 

Otrzymuje rangę po wstąpieniu do jakiejkolwiek jednostki. Wyposażony w: Kamizelka taktyczna OP, mundur strażnika SASP, kajdanki, paralizator, pałka teleskopowa, Desert Eagle .357 Magnum, Less Lethal Shotgun.

Sierżant   

Wyszkoleni strażnicy, wchodzą w skład elity kariery więziennej. Wyposażony w: Kamizelka taktyczna OP, mundur strażnika SASP, kajdanki, paralizator, pałka teleskopowa, Desert Eagle .357 Magnum, Less Lethal Shotgun.

Zarząd

Porucznik   

Dowódca jednostki, do jego zadań należy dowodzenie strażnikami, organizowanie szkoleń jednostkom.  Wyposażony w: Kamizelka taktyczna OP, mundur strażnika SASP, kajdanki, paralizator, pałka teleskopowa, Desert Eagle .357 Magnum, Less Lethal Shotgun.

Kapitan 

Zastępca dowódcy, w czasie nieobecności on przejmuje wszystkie jego obowiązki. Wyposażony w: Kamizelka taktyczna OP, mundur strażnika SASP, kajdanki, paralizator, pałka teleskopowa, Desert Eagle .357 Magnum, Less Lethal Shotgun.

Generał   

Dowódca, organizuje szkolenia, wybiera dowódcę jednostek oraz jest łącznikiem między frakcjami. Dowodzi frakcją. Wyposażony w: Kamizelka taktyczna OP, mundur dowódcy SASP, kajdanki, paralizator, pałka teleskopowa, Desert Eagle .357 Magnum, Remington 11-87.

ZcQ7gh3.png

System rekrutacji jest bardzo prosty. Będą dwa rodzaje rekrtuacji.

Rekrutacja dla nowicjuszy.

Po napisaniu podania w odpowiednim wątku dana osoba zostaje zaproszona na serwer discord, gdzie zostaje nadana im odpowiednia ranga. Następnie odbywają się różne szkolenia, wykłady. Na koniec odbywa się wielki egzamin z umiejętności.

Przykładowy plan akademii

Spotkanie I

Oprowadzenie po miejscu pracy.

Spotkanie II

Podstawy pierwszej pomocy, ćwiczenia z bronią.

Spotkanie III

Powtórki z dnia I-II.

Spotkanie IV

Wprowadzenie do kodów radiowych.

Spotkanie V

Opisanie kodów radiowych.

Spotkanie VI

Główny egzamin.

Spotkanie VII

Nadanie odznak.

Rekrutacja dla weteranów.

Po napisaniu podania w odpowiednim wątku dana osoba zostaje zaproszona na serwer discord gdzie zostaje nadana im odpowiednia ranga. Następnie dana osoba zostaje oprowadzona po miejscu pracy. Rangi, na które można się dostać to:

Strażnik I

Strażnik II

Strażnik III

Po napisaniu podania w odpowiednim wątku dana osoba zostaje zaproszona na serwer discord gdzie zostaje nadana im odpowiednia ranga. 

2Mi6C3M.png

Pozdrawiam wszystkich, którzy przeczytali aplikację od początku do końca. Mam nadzieję, że aplikacja zostanie mile przyjęta.

Prosiłbym również o konstruktywną krytykę, w przeciwnym razie postaram się załatwić danej osobie kolejkę moderacyjną.

Credits:

Tekst - @DanieleQ oraz .

Grafika - Snejk.

Pozderki,

Jak dla można by spróbować z tym jako biznes i zobaczyć jak to się ma z życiem serwerowym ora graczami serwera, a dopiero później o SASP jako frakcji chociaż ja bym to widział jako poddział w Sapd bo po co tworzyć frakcje która ma się zajmować tym co poniekąd zajmuje się SAPD. Pomysł jak najbardziej na plus

W sumie też można. Ogólnie potrzebny byłby rozbudowany interior więzienia. Sprawdziłby się ten, który kiedyś był w Dillimore  (2016 rok). Co do pododdziału to musiałbym pogadać z

siema mogie grac muzyna???; )

Oczywiście.

Chociaż się postarałeś i ładnie rozpisałeś, a nie 2 połamane zdania jak niektórzy. Można by spróbować najpierw jako biznes, a jak się sprawdzi to zmienić w frakcje :)

No widzisz, warto próbować nawet jako ten cały "pododdział" SAPD.

Pomysł Super Tak jak inni najpierw biznes jak się sprawdzi to może frakcja?! A I Discord to słabe rozwiązanie jak gracze z serwera używają komunikatora Mumble.

Chodzi mi o komunikację tekstową, discord jest najbardziej praktyczny.

Nawet jestem za pomysłem, bo sam na scenie roleplay grałem w takim SASP'ie i nie powiem, że grało się źle. Co do całej aplikacji powiem, że nie jest jakaś cudna, ale jest o wiele lepsza od tej ZGP. SASP to jest na proste tłumaczenie więzienie więc myślę, że znajdą się tam jakieś prace społeczne, wypuszczanie więźniów przez klawiszy na spacerniak i przemyty pomiędzy więźniami, ugadywanie się z klawiszami aby coś im załatwili, z głową da się rozkręcić bardzo dobrą rozgrywkę, a po tym ten budynek będzie żył i coś się będzie działo, nie będzie cicho jak się zostaniesz osadzony, wokandy jak by zostały załączone. Jest jeszcze wiele propozycji do tego, ale trzeba mieć do tego dobry pomysł. Jak masz zamiar grać tak, że w budynku będzie cicho i tylko będziesz wsadzał więźniów i nic więcej RP to nie startuj najlepiej z aplikacją

Nawet jestem za pomysłem, bo sam na scenie roleplay grałem w takim SASP'ie i nie powiem, że grało się źle. Co do całej aplikacji powiem, że nie jest jakaś cudna, ale jest o wiele lepsza od tej ZGP. SASP to jest na proste tłumaczenie więzienie więc myślę, że znajdą się tam jakieś prace społeczne, wypuszczanie więźniów przez klawiszy na spacerniak i przemyty pomiędzy więźniami, ugadywanie się z klawiszami aby coś im załatwili, z głową da się rozkręcić bardzo dobrą rozgrywkę, a po tym ten budynek będzie żył i coś się będzie działo, nie będzie cicho jak się zostaniesz osadzony, wokandy jak by zostały załączone. Jest jeszcze wiele propozycji do tego, ale trzeba mieć do tego dobry pomysł. Jak masz zamiar grać tak, że w budynku będzie cicho i tylko będziesz wsadzał więźniów i nic więcej RP to nie startuj najlepiej z aplikacją

Nie, więźniowie normalnie będą puszczani na spacerniak, będziemy odgrywać z nimi RP typu przewozy na rozprawy, transport znalezionych przy więźniach narkotyków itp. Co do prac, można byłoby wprowadzić prace społeczne jak np. Zbieranie śmieci na ulicach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin