Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Słuchawki

Grabsio311
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.07.2018 o 13:05, MaciekMaster napisał:

Polecam za 170 zł USB RAZER KRAKEN. Bardzo dobre. Sam je mam i jestem mega zadowolny.

Mam i polecam to nie jest dobry argument... Karakany są badziewne jak na swoją cenę, są łamliwe... i do tego to USB, no szanujmy się.
Sztucznie podbite basy zagłuszają wysokie i niskie tony, "7.1" to tani chwyt marketingowy, wbudowany na siłę mikrofon powoduje mikrozakłócenia. Dodatkowo warto dodać że Jack jest zdecydowanie lepszym wyborem od USB. Nie dość, że słuchawki lepiej zagrają na integrze to można jakiegoś daca dokupić.

W dniu 7.07.2018 o 22:58, xHyper napisał:

Tracer heretic. Nawet świecom XD

... brak słów. To samo co UP z "7.1". Nie istnieje takie coś jak "prawdziwe" 7.1 w słuchawkach, ponieważ wątpię byśmy w jakichkolwiek budżetowych modelach znaleźli 7 głośników i jeden niskotonowy w jednej muszli. Tracer nie potrafi into słuchawki (jak w sumie każda firma zajmująca się sprzętem "gamingowym"). Po co Ci podświetlenie, skoro i tak tego nie widzisz?

W dniu 7.07.2018 o 23:06, MrDaw0x3 napisał:

http://www.empik.com/sluchawki-turtle-beach-ear-force-recon-50p-turtle-beach,p1117391979,elektronika-p

Turtlebeach Recon 50p mają dobre mikro do gadania, bardzo wygodne i możliwość wyciszenia się za jednym kliknięciem.

Nie, nie, nie... Sprzęt z dopiskiem "GAMING" nie może być dobry... Headsety są nieopłacalne, bo są zwykłymi szrotami, a ich produkowanie powinno zostać zabronione. Jakość dźwięku w takich słuchawkach, a tym bardziej jakość mikrofonu, nie są powalające w porównaniu do słuchawek studyjnych i najlepszego budżetowego mikrofonu ( ZM MIC1).

W dniu 7.07.2018 o 13:03, Grabsio311 napisał:

Jakie słuchaweczki do kompa polecacie? .Do około 100 zł -120,  nie potrzebuje jakiś drogich za 200 -300 zl, potrzebuje jakiś dobrych słuchawek nie drogich co swoje posłużą  :)

Zgaduję, że nie masz zewnętrznej, dobrej karty dźwiękowej i działasz na zintegrowanej, dlatego polecam Superlux HD669 (ok. 140zł) lub tańsze ISK HP-580 (ok. 90zł) lub Superlux HD681b (też ok. 90zł). Jak chcesz mikrofon to ZM MIC1 (ok. 20zł) + dokup DACa ( najtaniej Quer3D [10-20zł], tylko obkleić go taśmą bo obudowa się sypie, a jak coś lepszego to Delock 7.1 [ok. 40zł] i podpinasz pod nie sam mikrofon, bez słuchawek). 

4 minuty temu, michael789 napisał:

Mam i polecam to nie jest dobry argument... Karakany są badziewne jak na swoją cenę, są łamliwe... i do tego to USB, no szanujmy się.
Sztucznie podbite basy zagłuszają wysokie i niskie tony, "7.1" to tani chwyt marketingowy, wbudowany na siłę mikrofon powoduje mikrozakłócenia. Dodatkowo warto dodać że Jack jest zdecydowanie lepszym wyborem od USB. Nie dość, że słuchawki lepiej zagrają na integrze to można jakiegoś daca dokupić.

... brak słów. To samo co UP z "7.1". Nie istnieje takie coś jak "prawdziwe" 7.1 w słuchawkach, ponieważ wątpię byśmy w jakichkolwiek budżetowych modelach znaleźli 7 głośników i jeden niskotonowy w jednej muszli. Tracer nie potrafi into słuchawki (jak w sumie każda firma zajmująca się sprzętem "gamingowym"). Po co Ci podświetlenie, skoro i tak tego nie widzisz?

Nie, nie, nie... Sprzęt z dopiskiem "GAMING" nie może być dobry... Headsety są nieopłacalne, bo są zwykłymi szrotami, a ich produkowanie powinno zostać zabronione. Jakość dźwięku w takich słuchawkach, a tym bardziej jakość mikrofonu, nie są powalające w porównaniu do słuchawek studyjnych i najlepszego budżetowego mikrofonu ( ZM MIC1).

Zgaduję, że nie masz zewnętrznej, dobrej karty dźwiękowej i działasz na zintegrowanej, dlatego polecam Superlux HD669 (ok. 140zł) lub tańsze ISK HP-580 (ok. 90zł) lub Superlux HD681b (też ok. 90zł). Jak chcesz mikrofon to ZM MIC1 (ok. 20zł) + dokup DACa ( najtaniej Quer3D [10-20zł], tylko obkleić go taśmą bo obudowa się sypie, a jak coś lepszego to Delock 7.1 [ok. 40zł] i podpinasz pod nie sam mikrofon, bez słuchawek). 

A czy coś mówiłem o 7.1? NIE bo uważam, że tego nie ma i widzę że każdego oplułeś. Twoim zdaniem jakie są idealne słuchawki do 120zł? Te moje 90zł kosztowały i jedyny minus to że się uszy strasznie pocą a tak mikrofon jak i same słuchawki są super jak za taką cene

9 minut temu, xHyper napisał:

A czy coś mówiłem o 7.1? NIE bo uważam, że tego nie ma i widzę że każdego oplułeś. Twoim zdaniem jakie są idealne słuchawki do 120zł? Te moje 90zł kosztowały i jedyny minus to że się uszy strasznie pocą a tak mikrofon jak i same słuchawki są super jak za taką cene

Może i nie mówiłeś nic o 7.1, ale sprawdziłem sobie te słuchawki na stronie Tracera... i tam jest 7.1, dlatego je opisałem. Na samym dole wypisałem idealne słuchawki z cenami. Mikrofon w headsetach nigdy nie jest dobry, firmy zajmujące się sprzętem "gamingowym" nie potrafią robić nauszników, bo są to zwyczajnie zapychacze ich ofert. Mamy tylu producentów gamingowym klawiatur, myszy itp. ale nie ma nikogo kto robiłby tylko nauszniki do gier. Audio w grach jest ignorowane, a słuchawki są uzupełnieniem ofert gigantów. W ten sposób producenci tacy jak Razer mogą swój asortyment wzbogacić słuchawkami o marnej jakości przetwornikach, ale uda się je sprzedać z uwagi na niewiedzę potencjalnych konsumentów. I tu trafiamy w sedno - na rynku mamy wiele marek skupionych na audio, gdzie jakość dźwięku ( a co za tym idzie - pozycjonowanie, a nawet wygoda) zawsze była priorytetem, których produkty nie sprzedają się na samej renomie marki, bez uwzględniania jakości.
Zapewne przeglądając słuchawki widziałeś wiele dodatkowych (niepotrzebnych zresztą) "bajerów", typu "bass boost ultra sound pro" lub "turbo charged 50mm uranium drivers" - takie technologie powinny być traktowane z dystansem, jaki dzieli Warszawę i Nowy Jork. Zazwyczaj są to rozwiązania software'owe, pozwalające wywindować cenę, a chwalenie się producentów 40mm przetwornikami to jak chwalenie się, że komputer ma czarną obudowę.

Edytowane przez michael789
literówka ;p

Jak przeglądałem słuchawki myślałem na tracerem heretic tracer hydrą i bloody jakieś było jeszcze g501 chyba mniejsza z tym i jedyne na co się przyglądałem to wielkość nauszników i aby było tanio. Osobiście nie zwracałem uwagi na tego bass boosty bo jest mi to nie potrzebne w słuchawkach za 90zł ale widziałem jakieś duże napisy z tym bass boostem czy innymi badziewiami 

Rozumiem. Mniej więcej znam się na peryferiach audio, które są opłacalne, a których należy unikać (do takich firm należy m.in. Razer, Tracer, Genesis i wszystkie inne firmy z asortymentem do gier), dlatego podałem tanie, dobre i na pewno lepsze od waszych propozycji nauszniki, które sprawdzają się doskonale i posiadają bardzo dobry stosunek jakość-cena.
Odradzam headsety (mimo, że sam taki posiadam, lecz nie posiadam obecnie budżetu na zakup któregokolwiek z polecanych przeze mnie produktów) ze względu na słabej jakości przetworniki, bardzo kiczowaty wygląd (niektórym może się on podobać, o gustach się nie dyskutuje i to jest akurat mój subiektywny argument) oraz mikrofon z szumami i często mogącym powodować mikrozakłócenia w samych przetwornikach.
Ogółem odradzam też, z całego serca, słuchawki na USB. Jest to nie dość, że zablokowanie sobie drogi do podpięcia pod DAC lub nawet zewnętrzną kartę dźwiękową, to jeszcze ominięcie zintegrowanej karty dźwiękowej i przymus polegania na wbudowanym w słuchawki układzie dźwiękowym (który na przykładzie Razera - jest dość kiepski).

Wiem, że odebrałeś mój 1-szy post, jak oplucie wszystkich, lecz zwyczajnie podałem proste argumenty, dlaczego takie słuchawki są kiepskim wyborem.

Pozdrawiam :angel:

5 godzin temu, MaciekMaster napisał:

Moim zdaniem Razery sa bardzo dobre i spora liczba na całym świecie ludzi tak sądzi. Wypowiadasz się jakoś informatycznie bo chcesz zabłysnąć, a sam znając życie marzysz o Razerach.

Tak, na pewno marzę o lichej jakości plastiku, słabych przetwornikach i ""7.1"", które nie istnieje, jasne. Krakeny mają niepewną konstrukcję, są łamliwe, są zbudowane ze słabej jakości plastiku, a same pady są niewygodne po dłuższym użytkowaniu. Sztucznie podbite basy, które dominują w całej scenie, zagłuszają wysokie i niskie tony. 7.1 w słuchawkach nie istnieje, zawsze stereo było i będzie lepsze od sztucznego, wirtualnego "7.1". Dźwięk nie jest klarowny, a scena mała. Wbudowany mikrofon powoduje mikrozakłócenia.
Jedyne produkty jakie Razer produkuje, a które z czystym sercem mogę polecić w swoim przedziale cenowym to podkładki i myszki. Reszta jest albo przepłacona, albo kiepsko zbudowana.
Takie ISK HP 580 mają lepszy dźwięk od Krakenów, a kosztują 80zł, nie 200.

Jakieś argumenty przeciwko temu, czy dalej trzymasz się argumentu "wszystkie muchy na świecie lubią gó**o, więc nie mogą się mylić"?

4 godziny temu, SebeQ. napisał:

Panu ze słuchawkami USB podziękujemy, argumenty dlaczego nie są w moim poprzednim poście. Genesis nie potrafi into słuchawki, jak w sumie każda firma "gamingowa" ;)

Jeżeli chcecie ze mną dyskutować, albo polecać jakiekolwiek produkty - zapoznajcie się z tematem, ponieważ argumenty "mam i polecam" nie są w ogóle argumentami :)

Bardzo proszę nie polecajcie "gamingowego" szrotu, który nadaje się jedynie na dawcę organów do niskobudżetowych projektów elektrycznych. Zapoznajcie się z tematem, poczytajcie, pochodźcie po sklepach, posłuchajcie jak grają poszczególne słuchawki. Żeby polecić coś, co macie musicie mieć pogląd na inne produkty.

Z całego serduszka polecam:

• Encore Rockmaster OE [200zł] LINK  <3
  • Superlux HD669 [130zł] LINK  <3
  • ISK HP 580 [80zł] LINK
  • Superlux HD681b [80-90zł] LINK

Wszystkie słuchawki są studyjne, firm, których nie interesuje jak największy zysk kosztem użytkownika, a zysk dzięki swojej jakości wykonania.

Jeżeli chcesz tani mikrofon polecam:

• Zalman ZM MIC1 [ok. 20zł] LINK
  • Trust Starzz [ok. 40zł] LINK

Do mikrofonu polecam dokupić DACa w celu dodatkowego odszumienia go:

• Quer 3D [ok. 20zł] LINK  + obowiązkowo obkleić taśmą klejącą, ponieważ obudowa się sypie
  • Delock 7.1 [ok. 40zł] LINK

Każdą kolejną wiadomość ze słuchawkami gamingowymi będę karcił.

Edytowane przez michael789
zapomniałem o hd669 >.<

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin