Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Początek nowego gracza!

kunaj
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

b4eHY6k.png

Witam! Z tej strony Aplikant @kunaj z Redakcji Prasowej 4Life News. Dzisiaj przyjrzymy się początkom na serwerze. Zapraszam do czytania!

Qbu1cCs.png

Powitanie na serwerze.

Na początku powitajmy @F3nix2911, to właśnie on zaczyna dzisiaj swoją przygodę na serwerze.
Wystartował on na spawnie Las Venturas - Redsand East. Był on pozytywnie zaskoczony ozdobami znajdującymi się w pobliżu.

L4CNQS2.gif

Jak podoba mu się spawn w Las Venturas?

@F3nix2911 - Spawn w LV bardzo miło mnie zaskoczył, z racji, że dużymi krokami zbliżamy się do okresu Świąt Bożego Narodzenia, gracze wyżej stojący rangą postarali się przenieść ten świąteczny klimat do gry, co pozwoli innym graczom poczuć przysłowiowe ciepło rodzinne nawet na serwerze.

Stwierdził on jednak, że nie podoba mu się podstawowy wygląd postaci. W takim razie udaliśmy się razem do sklepu z ubraniami.

Qbu1cCs.png

Czas na pracę.

Po przebraniu się szybko zrozumiał, że musi na początku zarobić. Zapytał się paru doświadczonych graczy, gdzie warto zacząć swoją pracę? Najczęściej podawanymi odpowiedziami był magazyn oraz kosiarki. Fenix stwierdził, że dla niego lepszy będzie magazyn i tam się udaliśmy. Dotarliśmy na miejsce i gracz zaczął swoją pracę.

az0F9Zr.gif

Co Feniks sądzi o pierwszej pracy?

@F3nix2911 - Na pierwszą pracę dorywczą, a tak naprawdę na serwerze wybrałem pracę magazyniera z polecenia znajomych graczy, którzy mają większe doświadczenie w grze niż ja. Praca ta umożliwia zarobienie tak zwanej „łatwej kasy” oraz pozwala na zdobycie Life Points, które umożliwiają nam na wybranie lepiej płatnej pracy.

Qbu1cCs.png

Pora na prawo jazdy.

Po przepracowaniu paru godzin oraz zdobyciu większej sumy pieniędzy, w myślach pojawiła się chęć posiadania swojego pierwszego pojazdu. Udaliśmy się do San Fierro w celu zdania prawa jazdy. Feniks zdał wszystkie kategorie, aby nie wracać się do ośrodka szkoleniowego w późniejszych etapach gry.

47Czngu.gif

Co mu sprawiło największą trudność?
@F3nix2911 - Prawo jazdy poszło mi prawie bezproblemowo, największą trudność sprawił mi czas między checkpointami, przez które należy przejechać, aby w końcowym rezultacie zdać pomyślnie prawo jazdy. Zawsze coś może się wydarzyć na drodze, a to może pokrzyżować nam nasz egzamin na prawo jazdy.
Qbu1cCs.png

Następny krok do pierwszego pojazdu.

Pojechaliśmy na giełdę, mieliśmy nadzieję, że tam znajdziemy auto. Na szczęście tanio udało mu się kupić Waltona z silnikiem 1,6dm3. Transakcja przebiegła pomyślnie i w ten oto sposób Feniks stał się właścicielem swojego pierwszego pojazdu. 

UOo3vvK.png

Co o nim sądzi?

@F3nix2911 - Szczerze? Walton został przeze mnie kupiony całkowicie przypadkiem. Podczas przeglądania auto podjechał sprzedawca, który zaoferował dobrą cenę. Rozmawiałem z redaktorem, który opowiedział mi o zaletach posiadania własnego pojazdu. Wracając do tematu samochodu, Walton to dobry samochód pozwoli nam na przysłowiowe oznajmienie się z mapą. Dodatkowo nie dostaniemy łatwo mandatu. Qbu1cCs.png

Wizyta w Redakcji 4Life News.

Pod koniec oprowadziłem gracza po bazie redakcji. Pokazałem mu samochody, którymi możemy się poruszać oraz wnętrze biurowca redakcji.

z4lVLfO.gif

Czy spodobała mu się redakcja?
@F3nix2911 - Zostałem zapytany o wrażenie, jakie wywołała na mnie „baza” redakcji 4Life News. Tak naprawdę bardzo mi się tam podobało, zostałem dokładnie oprowadzony oraz przedstawiono mi najważniejsze miejsca, oraz czynności, jakie być może będę w przyszłości wykonywał. Atutem redakcji jest to, że nigdy nie można się nudzić oraz zawsze jest coś do roboty.

Qbu1cCs.png

Plany na przyszłość.
Co nasz nowy gracz planuje robić w przyszłości?

@F3nix2911 - W przyszłości pragnę pracować jako redaktor w redakcji lub jako prezenter radiowy, radia 4life. Myślę, że mógłbym być dobrym dziennikarzem lub prezenterem. Na razie skupię się na poznaniu tajników serwera i wciągnę się w rozgrywkę

Qbu1cCs.png

Powoli kończąc.
Mam nadzieję, że gracz zostanie jak najdłużej na serwerze i będzie się rozwijać wraz z nim.
Dziękuję za przeczytanie, mam nadzieję, że artykuł wam się spodobał i zapraszam na kolejne!

Wielkie podziękowania dla @F3nix2911

Napisał Aplikant: @kunaj

b4eHY6k.png

Edytowane przez kunaj

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin