Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na Dezery i Marcysia - oskarżony przez FiFikkk.

FaFikkk
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, Tadziu napisał:

Na załączonym dowodzie ewidentnie widać, że akademik został sam i nie miał znikąd pomocy. W takim razie @Marcysia oczekuję wyjaśnień z twojej strony.

Nie został sam, przed wyjściem na chwilę z kanału powiedziałam DOKŁADNIE co mają zrobić, do Dezerego że ma się zająć opatrunkiem a do grabiego że aktualnie ma nie robić nic, do mojego powrotu.

5 minut temu, Marcysia napisał:

Nie został sam, przed wyjściem na chwilę z kanału powiedziałam DOKŁADNIE co mają zrobić, do Dezerego że ma się zająć opatrunkiem a do grabiego że aktualnie ma nie robić nic, do mojego powrotu.

To dlatego Grabi do mnie pisal. Ale czemu ty akademików tak traktujesz?

1 minutę temu, FiFikkk napisał:

Jednemu mówisz aby coś zrobił A drugiemu aby nic nie robił nie sądzisz że to faworyzacja?

W takim razię, zagram tymi samymi kartami co ty. Nie sądzisz że napisanie skargi tylko na mnie i na Dezerego to faworyzacja Grabiego? :0 Pragnę przypomnieć że Dezery robił dokładnie to samo co Grabi, dlaczego w takim razie nie napisałeś skargi na mojego drugiego akademika...

4 minuty temu, FiFikkk napisał:

Jednemu mówisz aby coś zrobił A drugiemu aby nic nie robił nie sądzisz że to faworyzacja?

Odpowiadając na twoje pytanie, po 1.Była tylko jedna rzecz do zrobienia przy tobie, później zostało przełożenie na nosze-do tego czasu wróciłam. Po 2.Wiem że Dezery ma sporą wiedze medyczną i jeżeli mu powierzę dane zadanie, wykona je w 100% dobrze, natomiast Grabi dalej się uczy i faktycznie musiałabym przy nim cały czas stać i patrzeć co robi, podpowiadać. Przypominam że wyjeżdżanie na zgłoszenia to jest odpowiedzialność, nie powierzę ciężkiego zadania osobie która nie będzie wiedziała jak się tym zająć, bez mojego osobistego nadzoru.

5 minut temu, Marcysia napisał:

Odpowiadając na twoje pytanie, po 1.Była tylko jedna rzecz do zrobienia przy tobie, później zostało przełożenie na nosze-do tego czasu wróciłam. Po 2.Wiem że Dezery ma sporą wiedze medyczną i jeżeli mu powierzę dane zadanie, wykona je w 100% dobrze, natomiast Grabi dalej się uczy i faktycznie musiałabym przy nim cały czas stać i patrzeć co robi, podpowiadać. Przypominam że wyjeżdżanie na zgłoszenia to jest odpowiedzialność, nie powierzę ciężkiego zadania osobie która nie będzie wiedziała jak się tym zająć, bez mojego osobistego nadzoru.

Ale zadania powinnaś rozdzielić pomiędzy dwie  osoby A nie wszystko na jedną osobę, jak Garbi ma się nauczyć skoro mu nic nie dajesz zrobic.

2 minuty temu, FiFikkk napisał:

Ale zadania powinnaś rozdzielić pomiędzy dwie  osoby A nie wszystko na jedną osobę, jak Garbi ma się nauczyć skoro mu nic nie dajesz zrobic.

Skoro było jedno zadanie do wykonania, to jak miałam to rozdzielić na dwie osoby? Proszę cię, myśl chociaż nad tym co piszesz.

6 minut temu, Marcysia napisał:

Skoro było jedno zadanie do wykonania, to jak miałam to rozdzielić na dwie osoby? Proszę cię, myśl chociaż nad tym co piszesz.

Tak mogłaś trzeba tylko czasem trzeba rozsądnie wszystko zaplanować A nie zwalić wszystko na to że jest tylko jedna czynność do wykonania i z twojej strony to nie zbyt ładnie.

Zostałam poproszona żeby nic więcej tutaj nie dodawać, więc tutaj nic ci nie napiszę, jeżeli chcesz o tym porozmawiać to zapraszam cię SAMEGO na mubla, możesz ewentualnie zaprosić kogoś z KSF jeżeli masz jakieś obawy. Miłego wieczorku :)

Wnioskując po powyższych wpisach oraz rozmowie przeprowadzonej z Grabim oraz Dezerym, Marcysia zajęła się przydzieleniem zadań (głównych - czyli tematy, np. ty opatrz urazy a ty zrobisz resztę) lecz to Grabi oraz Dezery między sobą rozdzielili te zadania szczegółowo między sobą (np. Dezery wykonywał uciśnięcia a Grabi wykonywał wdechy). 

Wrócę teraz do powodu skargi oraz zamieszczonemu dowodowi.

Po rozmowie przeprowadzonej z oskarżonymi (Dezery oraz Marcysia) a także osobą która brała udział w tym RP (Grabi) można było wywnioskować, iż Marcysia była przy akademikach na komunikatorze głosowym mumble, a jej częste zejścia S2 były spowodowane czynnościami raczej dla nas wszystkich normalnymi czyli spożywaniem posiłku. 

Wspomniałeś także, że akademicy działali chaotycznie. Szczerze mówiąc a raczej w tym przypadku pisząc, z przedstawionego mi dowodu nie jestem w stanie zauważyć by działali w jakiś sposób chaotycznie, aczkolwiek jeśli taka sytuacja miała miejsce, trzeba pamiętać, że są to akademicy którzy wciąż się uczą i mogą popełniać błędy.

Po dokładnym przyjrzeniu się logom oraz wiadomości Sebka, uważam iż 0RP nie zostało nadane bezpodstawnie. Jedyną przy tym rzeczą do której mogę się w jakiś sposób przyczepić jest wiadomość wysłana przez Dezerego, cytuję: "Aha,wikipedia'".
Każdy ma prawo do używania stron, książek czy innych podobnych rzeczy które mogłyby pomóc przy wykonaniu RP - ważne by były to rzeczy prawdziwe, mogące wydarzyć się w życiu prawdziwym.

Myślę, że wyraziłem się jasno w tej sprawie.
Skarga zostaje odrzucona, a oskarżeni uniewinnieni

Jedyne osoby, która zostaną ukarane w postaci ostrzeżenia to @Sebko oraz @Dezery.

Edytowane przez Tadziu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin