Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

Skarga na DeeLayT* - oskarżony przez DeHektor

LysyZPereniala
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Nick funkcjonariusza: @DeeLayT*

Data i godzina zdarzenia: 26.08.2021 23:10 około

Pełen opis sytuacji:  Uciekałem przed SAPD goniła mnie sabre potem niby ktoś się dołączył i wysłał mi dowód który nic nie daje do zaistniałej sprawy ( na dowodzie nie ma mnie oraz mojego auta) Uciekłem ponoć skakałem przy szpitalu lecz nie skakałem prosiłem o dowód lecz nie dostałem. Skręciłem w lewo za szpitalem w stronę King's SF następnie kierowałem się w stronę Garcia więc nigdzie nie skakałem.Pojechałem do LS po paru minutach jechałem naprawić auto przyznał się że patrzył na mapę a skoro to był pościg RP to skąd miał mieć mapę nigdzie nie skakałem i nic złego nie zrobiłem nie dotknąłem nawet sabry bo dogonić mnie nie mogła. Na początku wysłał mi "Dowód" który okazał się jakimiś emotkami i grafikami. I dawał mi "pro tipy" żeby robić pościg RP nie dostaje się kary czy coś tam. Bo niby skakałem przy szpitalu a po tym czasie jak jechałem naprawić wjechało 5 radiolek była jedna próbowałem uciec lecz jak były 2 przy wjeździe napisałem poddaje się.
Dowód, który to potwierdza całe zajście: 

Edytowane przez DeHektor
Naprawiłem już

Police Officer I DeeLayT* - Witam.

A więc, skoro zostałem tutaj oznaczony i skarga ta dotyczy mojej osoby postaram się wszystko szybko skrócić, ponieważ nie widzę tutaj swojej winy.

Około godziny 22:30 został rozpoczęty pościg za białym meritem, z tobą w środku. Rozpoczynał go @Artizo, dołączyłem się jako druga jednostka do pościgu.
Chwilę później Artizo z nieznanych mi przyczyn wydachował swój pojazd (Zwykły przypadek na tej ulicy), po czym odłączył się od pościgu. Odkąd jechałem za tobą podążał za mną Infernus który otrzymał bind o odłączeniu się od pościgu dwukrotnie. 
Pierwsza czynność utrudniająca oraz najważniejsza - bo do niej odnosi się cała skarga to gracz w infernusie który ci pomagał na pościgu taranując jednostki. 

Spoiler

2ZiAKx1.png

Na pościgu skakałeś z licznych tzw. "hopek" - polega to na zbyt szybkiej jeździe przy krawędziach dolnych bądź górnych drogi, przez co nasz pojazd wyskakuje. Po prostu nie zwalniałeś przed nimi.
Dwa - Skracałeś zakręty oraz jeździłeś po prąd. ( Screen poniżej )

Spoiler

kLKdaBV.png

Tutaj ponownie widzimy gracza w infernusie:
02NrJt8.png

Trzecią sprawą jest to - że nie odgrywałeś uderzeń w lampy etc. (Informacja od jednostki P1)
Cztery - Na chwilę cię "zgubiłem" co również zgłosiłem, podążając twoim blipem na F11 oraz radarze widziałem dwie osoby (blipy) w miejscu Pallisades/Paradiso. Jedna osoba ewidentnie zeskoczyła w dół, druga została przy bramkach. Pierwsze co wykonałem to sprawdziłem bramki - była tam inna osoba na co mam dowód w postaci ss-a.

Spoiler

YHXmOID.png

Potwierdzenie pozycji - zgaduję że tam na dole wydachowałeś też swój pojazd, nim zjechałem nie było cię już tam.

lkQEipi.png

a7DJb9Q.png

Przejdziemy teraz do mojej oceny sytuacji: Uznałem to za ostre odwalanie, stwarzanie zagrożenia dla innych ludzi/graczy. Jak iż byłem jedyną jednostką znającą aktualny przebieg wydarzeń - przejąłem rolę P2. Przez jakiś czas kazałem pozostałym jednostkom szukać cię po mechanikach. Jako iż nie mogłem skoczyć za tobą, postanowiłem sprawdzić MDT (Za twoją strasznie brawurową jazdę, na początku też sądziłem że gracz z infernusa ci pomaga) które wykazało mi że kierujesz się do LS. Prawdopodobnie byłeś wtedy w FC jeśli dobrze pamiętam. Posłuchałem się wtedy rozsądku oraz logicznie przemyślałem możliwe scenariusze:
UciekłeśDachowałeś, wypadałoby się gdzieś naprawić - A skoro kierowałeś się do LS na kanale przekazałem tą informacje że jedziesz do LS na DM-a bądź na mechanika. Odnalezienie ciebie zajęło nam około 5-8 minut. Mówiłeś że masz powtórkę, więc ją pokaż - pragnę ci również wypomnieć że obraziłeś Artizo. 

Godzinę temu, DeHektor napisał:

I dawał mi "pro tipy" żeby robić pościg RP nie dostaje się kary czy coś tam.

Godzinę temu, DeHektor napisał:

"Dowód" który okazał się jakimiś emotkami i grafikami.

Odnosząc się do tego - Wysłałem ci nagranie gdzie twój pomagier bądź przypadkowy gracz mnie taranuje co było potwierdzeniem tego co pisałem z tobą po akcji. Zgadza się, przypadkiem wysłałem ci zły link do imgura z grafikami do innej gry - co nie zmienia faktu że przeprosiłem i wysłałem ci prawidłowy link.

Starałem się załatwić sprawę polubownie, lecz nie odegrałeś nic na mechaniku gdzie cię znalazłem (Rodeo LS) tylko taranowałeś mój pojazd którym cię zablokowałem. - A szansę na odegranie miałeś.
W późniejszym czasie uznałem że skoro twierdzisz iż ów gracza nie znasz (Kierowcy infernusa) wytłumaczymy/wyjaśnimy sobie całą sytuacje. Lecz no niestety - nie rozumiałeś co do ciebie mówię.

Logi:

Spoiler

[2021-08-26 22:49:12] [Output] : DeeLayT* [524]: SAN ANDREAS POLICE! GET ON THE GROUND, HANDS ON SIGHT! NOW!
[2021-08-26 22:49:23] [Output] : DeHektor [389]: poddajÄ™ siÄ™

[2021-08-26 22:49:49] [Output] : DeHektor [389]: ogĂłlnie jak siÄ™ patrzy na radar?
[2021-08-26 22:49:51] [Output] : DeHektor [389]: nagrane mam

[2021-08-26 22:50:17] [Output] : DeHektor [389]: mustwiny
[2021-08-26 22:50:21] [Output] : Gracz Pszczolka<33 został/a wyrzucony/a przez abi, powód: Utrudnianie pracy SAMD
[2021-08-26 22:50:41] [Output] : DeeLayT* [524]: Wydałem call-a żeby sprawdzić
[2021-08-26 22:50:43] [Output] : Gracz Zvirqowa. otrzymała ostrzeżenie od Lajk*, powód: W miarę możliwości ogarnij lagi.
[2021-08-26 22:50:45] [Output] : Gracz MALYSZO otrzymał/a zakaz prowadzenia maszyn lotniczych przez abi, powód: Zamach dodo ( 3 dni )
[2021-08-26 22:50:47] [Output] : DeeLayT* [524]: mechanikĂłw w LS i w BB
[2021-08-26 22:50:52] [Output] : DeeLayT* [524]: Widziałem jak skoczyłeś na pallisades.

[2021-08-26 22:50:52] [Output] : DeHektor [389]: xd
[2021-08-26 22:50:53] [Output] : DeHektor [389]: jasne

[2021-08-26 22:56:35] [Output] : DeHektor [389]: gonił mnie 1 sabre
[2021-08-26 22:56:39] [Output] : DeHektor [389]: i sie wywalil amator
[2021-08-26 22:56:42] [Output] : DeHektor [389]: to ucieklem

Twierdziłeś też że miałeś niby jakiś inny pościg, i był on 2 godziny temu - i dopiero teraz cie złapałem. Co jak wiadomo, jest nie prawdą bądź wpisu w MDT nie miałeś.

Życzę miłego/ej dnia/nocy.

Edytowane przez DeeLayT*
Logi.

5 minut temu, DeHektor napisał:

Słabe te dowody to nawet ja nie byłem pisałem że jechałem w stronę kings nie w stronę paladises kłamiesz w żywe oczy

W okolicy były te dwa blipy.
Jak twierdziłeś "Merit 1.4 ucieka przed wami", nie oddaliłbyś się tak szybko w innym kierunku i były to jedyne blipy w okolicy których nie sprawdziłem. Reszta to były kurierki bądź gracze przy domkach.
Razem z tobą były tam max 4 blipy, z czego 2 wykluczyłem odrazu, kolejnym był gracz w Bullecie. 

Nagrywałem tą akcję żeby coś się zgadzało (nie nagrywałem pościgu niestety jak bym nagrywał wszystko by było jasne) .Następnie odniosę się do kogoś z infernusa na początku pisałeś że to jakaś Niunia czy ktoś nie znam tego gracza nawet tam nawet pod prąd nie jechałem w tym problem a jeśli chodzi o te "dowody" są takie słabe bo ja jechałem w lewo a nie skakałem jak nie wiem. Skoro niby myślałeś ze to ja nawet nie wiedziałeś czy to faktycznie ja byłem a tutaj pisałeś o niuni jakiejś z  infernusa gubisz się w zeznaniach [2021-08-26 22:51:07] [Output] : DeeLayT* [524]: drugi to byÅ‚a Niuniaa. administracja ma logi może wszystko sprawdzić nie wspomnę o tym że niby na callu pisałeś żeby jechali na mechanik ls bb a następnie pisałeś [2021-08-26 22:53:01] [Output] : DeeLayT* [524]: SprawdzaÅ‚em cie na F11,Radarze (twojego blipa)
[2021-08-26 22:53:09] [Output] : DeeLayT* [524]: WidziaÅ‚em jak lecisz w dół na pallisades niestety mta nie przyjmuje logów z polskimi znakami więc sorka za to. Więc zdecyduj się czy dałeś calla czy patrzałeś na minimapkę a skoro nie masz dowodów na to że ja byłem to skąd możesz wiedzieć ze to byłem ja?Ja w tamtym momencie byłem około King's albo Garcia i jechałem przez tunel z sf do ls.

17 minut temu, DeeLayT* napisał:

pragnę ci również wypomnieć że obraziłeś Artizo. 

I daj loga gdzieś gdzie niby obraziłem Artizo a i dodam jeszcze 
[2021-08-26 22:58:39] [Output] : DeeLayT* [524]: Odgrywaj RP na pościgach - a ominiesz kare.
No nie masz dowodów na to że ja byłem więc pokaż gdzie nie odgrywałem RP najlepiej nagranie lecz ss solidny wystarczy
A i nie byłeś za nim bo widziałem jak wywrócił się na  prawy bok a ty wyjechałeś po około 2 sekund a ja byłem już przy szpitalu i kierowałem się w lewo przy zjeździe na szpital a ty po prostu popełniłeś błąd bo jechałeś na most ja pomyślałem sobie że nie dam rady na vmax więc w takim razie robiłem "kółka" po downtown po prostu cały czas skręcałem bo widziałem że go zarzuca i pewnym razem po prostu się wywalił starałem się zgubić was na Paradiso a nie Palisades a to że pojechałeś zupełnie w inną stronę to nie moja wina po prostu ci uciekłem normalnie a w dodatku patrzałeś na minimapę nie odawałem nie robiłem fail rp.

Odnosząc się do tego 

Godzinę temu, DeeLayT* napisał:

Starałem się załatwić sprawę polubownie, lecz nie odegrałeś nic na mechaniku gdzie cię znalazłem (Rodeo LS) tylko taranowałeś mój pojazd którym cię zablokowałem. - A szansę na odegranie miałeś.

Czemu miałem odgrywać jak ty patrzałeś na minmapę? bo niby skoczyłem

Uznałem to za ostre odwalanie, stwarzanie zagrożenia dla innych ludzi/graczy. Jak iż byłem jedyną jednostką znającą aktualny przebieg wydarzeń

Jak mogłeś tak pomyśleć skoro to nie byłem nawet ja? i patrząc na te dowody to nie pokazałeś jak byłem tam na dole niby

Wysłałem ci nagranie gdzie twój pomagier bądź przypadkowy gracz

skoro to "pomagier" pokaż mi cokolwiek na to że mi pomagał to że przypadkowy gracz to nie mam na to wpływu że taranował

byłeś wtedy w FC jeśli dobrze pamiętam

tu się mylisz nie byłem Fort Carson skąd ty takie informacje bierzesz? mnie nie było w lv i fc na tamtym pościgu bayside też nie byłem skoro byłem niby FC i "wyskoczyłem" na palisades  to albo bym jechał w stronę mostu i byście mnie złapali albo ominąć całe SF przez ocean flats wjechać na  autostradę w lewo i na FC co by meritem zajęło około 3 minuty do tego z FC musiałbym jechać do LS to na mechanika rodeo przy granicy dzielnicy market station to bym jechał albo autostradą przez the mako span  albo fallow bridge to by te 2 drogi zajęły mi około 4-5 minut  Chyba  ze pojechałbym na pewniaka przez downtown  i przejechal obok komendy ale tam stała jakaś jednoska widniejąca na ssach
No trochę bez sensu jechać w taki sposób do FC  bo byłoby ryzyko.A pragnę przypomnieć jak jechałem

3 godziny temu, DeHektor napisał:

Uciekłem ponoć skakałem przy szpitalu lecz nie skakałem prosiłem o dowód lecz nie dostałem. Skręciłem w lewo za szpitalem w stronę King's SF następnie kierowałem się w stronę Garcia więc nigdzie nie skakałem.Pojechałem do LS po paru minutach jechałem naprawić auto

Jeździłem pare minut po LS i jechałem na dwupasmowej Market naprawić samochód po prostu a i jeśli chodzi o to skoro:

1 godzinę temu, DeeLayT* napisał:

do LS na DM-a bądź na mechanika.

To czemu 5 radiolek podjechało na Rodeo mechanika a nie na El Corona? przecież tam było szybciej sprawdzić a to że po 2 sekudnach podjeżdza 5 radiolek. Albo naprawdę to zbieg niefortunnych okoliczności albo faktycznie gdzieś kłamiesz bo kłamać o to że skoczyłem to nie masz prawa ja już dawno byłem gdzie indziej ale widzę że masz nagranie więc pokaż je całe na 100% zobaczysz jak skręcam w lewo a nie skaczę a i jeśli chodzi o infernusa to sprawdźcie czy kiedykolwiek z nim na pm pisałem albo no nwm cokolwiek jakakolwiek styczność z tym graczem
02NrJt8.png

Trzecią sprawą jest to - że nie odgrywałeś uderzeń w lampy etc. (Informacja od jednostki P1)

No nie odgrywałem bo nie było takiej sytuacji jedyna sytuacja do której przynać się musze to ze jak był salon nie wyhamowałem po prostu na zakręt i lekko dotknąłem krawężnika

Na pościgu skakałeś z licznych tzw. "hopek" - polega to na zbyt szybkiej jeździe przy krawędziach dolnych bądź górnych drogi, przez co nasz pojazd wyskakuje. Po prostu nie zwalniałeś przed nimi.

Tak przyznaję się ale to nie zmiania faktu że nie robiłem fail rp robiłem pod koniec lekkie fail rp wiesz czemu? Bo czułem się oszukany ja nigdzie nie zeskiwałem.

A skoro kierowałeś się do LS na kanale przekazałem tą informacje że jedziesz do LS na DM-a bądź na mechanika. Odnalezienie ciebie zajęło nam około 5-8 minut

tak jak już mówiłem przekazywałeś informacje patrząc na minimapę a potem pewnie scigając tamtego co zeskoczył na palisades w końcu powinniście go złapać.

Dwa - Skracałeś zakręty oraz jeździłeś po prąd. ( Screen poniżej )

gdzie ja tam jechałem pod prąd? a jeśli chodzi o skracanie to co miałem zrobić nie uciekłbym przed sabrą która jedzie nie wiadomo ile więc co miałem zrobić? Starałem się skracać jak najmniej i żeby wyglądało to normalnie. Skracać można i to nie jest failrp bo ja nie jechałem nawet 140-150 na skrzyżowaniach bo merit nawet tyle ledwo jedzie na prostej a skoro sabre mnie goniła to niech pokaże nagranie jeżeli takowe ma staram się pisać jak najbardziej logicznie lecz oskarżacie w ogóle osobę która nie goniliście. Dałeś informacje ale tak jak już tu pisałem [2021-08-26 22:53:01] [Output] : DeeLayT* [524]: SprawdzaÅ‚em cie na F11,Radarze to dawałeś im informacje z radaru F11 więc po prostu się pomyliłeś i osądziłeś mnie o wyskoki na palisades jak w tym momencie byłem +/- środek SF między chinatown a garcia wliczamy w to też king's. Teraz tak logicznie nie pisałbym skargi gdyby nie twoje oskarżenia mijające się z faktami do tego oskarżasz mnie o "pomagiera" którego nie znam i nie widziałem ponieważ widziałem tylko sabre i po jakimś czasie ty wyjeżdżałeś z tego co mi się wydaje widziałem cię ja już byłem mniej więcej za tym mostem gdzie sabre dachowała.
A i na tym mechaniku to zaciągnąłeś ręczny więc fajne ponieważ po tym nie miałem możliwości ucieczki auto z tego co mi się wydaje się nie dymiło więc jak mogłem dachować i samemu wpisać komende /op a skoro miałem wywrotkę (dachowałem) to nawet jakbym próbował to auto by się dymiło na czarno ale co nie zmienia faktu że to nie byłem ja.
Moja opinia na to po prostu albo kłamałeś w tej sytuacji albo ktoś ci naopowiadał nieprawdziwe informacje pokaż nagranie od momentu dachowania sabry bo możliwe że jest to kluczowy dowód na to że nie skoczyłem. Może nagranie dostrzegło to czego ty nie.Pozdrawiam

Przepraszam że znowu piszę lecz znalazłem coś dziwnego
jechałem tutaj(nie wiem czy to ja ale też jechałem w tamtą stronę do skrzyżowania przy szpitalu):

FlhiZYv.png

a tutaj był ktoś na blipie i tam stał albo jechał powoli xw0SVac.png

Edytowane przez DeHektor
Dałem w [img] lecz zapomniałem że wystarczy skopiować adres grafiki

Na dowodach widać jak jedziesz pod prąd, przejrzyj sobie wszystko dwa razy.

Wszystkie czynności opisałem powyżej, czekam na decyzję osoby rozpatrującej skargę. W razie jakichkolwiek pytań bądź niejasności jestem do dyspozycji zarządu frakcji. 

A co do ciebie, jeśli zarząd frakcji uzna mnie za winnego jestem w stanie zwrócić ci koszty wyciągnięcia auta z parkingu policyjnego oraz dowolną kare pieniężna wyznaczoną przez zarząd jako zadośćuczynienie jako iż nie mam czasu aby przepychać się w skardze i nie zamierzam się już wypowiadać bez odpowiedzi zarządu.

Dopowiem tylko że sprawdzanie minimapy nie jest zabronione, przy takim skracaniu jest nawet zalecane. Mówiąc o FC miałem na myśli Flint County. I jak dla mnie jest to bez różnicy czy sprawdzałem F11, bardziej rozchodzi się o MDT którego użyłem z wyżej wymienionych powodów. 
(Takie działania zauważyłem na pościgach, więc tak samo postąpiłem.) I jeśli poważnie masz zamiar narzekać o mapę pod F11 przy takiej jeździe to wstrzymam się od komentarza. Nie mam zamiaru również przepychać się z tobą w reszcie argumentów, jak na moje wyjaśniłem całość wystarczająco dokładnie i gadania typu „słabe te dowody” gdzie ewidentnie widać jednostkę i ciebie nie przyjmuję.

Z tego co wiem - to nie widzisz jednostek na radarze więc skąd wiedziałeś którego mechanika obstawiliśmy? Były one w dwóch miejscach, i nie 5 jednostek tylko góra 3. Ale to raczej szczegół. 

Edytowane przez DeeLayT*

Spoko ja chcę tylko żeby wyjąć z pp jak zarząd zdecyduje tak zdecyduje w skrócie dostałeś złe informacje albo chciałeś mnie oszukać że skakałem. Następnym razem będę nagrywać cokolwiek bo takich sytuacji jest więcej nie mówię o tobie. Czekam na odpowiedź zarządu

jak na moje wyjaśniłem całość wystarczająco dokładnie i gadania typu „słabe te dowody”

Nie bo oskarżyłeś mnie o skoki których nie było i nie masz nawet na to dowodów ale skoro mówisz że to byłem ja to  pokaż dowód bo przypuszczam że mnie kłamiesz a przypominam że kłamać tutaj nie można a jeśli chodzi o pod prąd tam to tam jest budowa nie zdążyłem wykręcić (merit). Stwierdziłem fakty i nie gadam nic na pokaz mówię prawdę po prostu że słabe te dowody. Bo na przykład powiedziałbym że nie wiem ty odwalasz poza służbą (podaję przykład) nie mając dowodu i pisałeś że odwalam niestety nie odwalałem jechałem normalnie a twoje wytłumaczenia są takie mocno średnie. A i po 2 nie skracałem poza drogą tylko drogę skracałem to wtedy tak jest zalecane tak narzekam bo się od was uciec nie da jak 5 radiolek zacznie gonić to po tobie. Jak bym robił skoki skracał jakoś magicznie to wtedy jak najbardziej jestem za żeby mapki używać ale nie jak skracam lekko drogę proszę cię.

[2021-08-26 22:50:50] [Output] : DeeLayT* [524]: WidziaÅ‚em jak skoczyÅ‚eÅ› na pallisades. tu jest oskarżenie że widziałeś choć dowodu nie masz a nagrywałeś to zajście bo wysłałeś jako dowód o taranowaniu infernusa
[2021-08-26 22:51:06] [Output] : DeHektor [389]: nawet mnie nie widziaÅ‚es 
[2021-08-26 22:51:07] [Output] : DeeLayT* [524]: drugi to była Niuniaa.
[2021-08-26 22:51:07] [Output] : DeHektor [389]: xdd
[2021-08-26 22:51:15] [Output] : DeHektor [389]: Co ty piszesz
[2021-08-26 22:51:17] [Output] : DeeLayT* [524]: Nie widziałem, bo staranował mnie gracz i patrzyłem na radar.
skoro patrzałeś na radar przed tym zajściem to co się stało takiego że mnie zgubiłeś?
[2021-08-26 22:53:56] [Output] : DeeLayT* [524]: OdwalajÄ…c na poÅ›cigu, zobowiÄ…zujesz sie do tego. - pokaż mi gdzie odwalałem

[2021-08-26 22:55:41] [Output] : DeeLayT* [524]: ByÅ‚o nie skakać.- a tu co się stało? znowu oskarżasz że skacze? 

[2021-08-26 23:05:39] [Output] : DeeLayT* [524]: WidziaÅ‚me wszystko - To pokaż na nagraniu przypominam nagrywałeś

[2021-08-26 23:13:11] [Output] : DeeLayT* [524]: I nie mam caÅ‚ego nagrania, zapisuje ostatnie 5 min. - masz ostatnie 5 minut nagrania więc pokaż je do zarządu akurat jak sabre wydachował zacząłeś mnie gonić

[2021-08-26 23:16:06] [Output] : DeeLayT* [524]: Tak, ale mówiÅ‚em ci że cie "zgubiÅ‚em" bo dostaÅ‚em taran od infka. - uciekłbym i tak bo gdy mnie osądziłeś o skok pojechałem w inną stronę

[2021-08-26 23:19:04] [Output] : DeeLayT* [524]: Tylko przestaÅ„ zaprzeczać - prawda boli? że chciałeś mnie wrobić w skoki jakieś? Czemu mam przestać zaprzeczać bo chcę pokazać prawdę?

Widzisz gdybym nie napisał tej skragi być może byś był niewinny i dalej byś zmyślał albo bo się domyślałeś 

Edytowane przez DeHektor
Pare słów ode mnie dodałem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin