Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4life News - Wywiad z Moderatorem Kumi.

Polixon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

POm2o1r.png

Witam, z tej strony Redaktor Specjalista @Polixon z Redakcji 4Life News.
Zapraszam wszystkich do przeczytania wywiadu z Moderatorem @Kumi.

Po2AmCf.png

XFCx3Uh.png

Po2AmCf.png

P - Polixon
K - Kumi

Po2AmCf.png

P: Witam, z tej strony Redaktor Specjalista Polixon z Redakcji 4Life News. Chciałbyś udzielić mi wywiadu?
K: Witam, z przyjemnością odpowiem na Twoje pytania!

P: W takim razie zaczynając — opowiedz coś o sobie
K: Mam na imię Jakub, za lekko ponad dwa tygodnie kończę 17 lat. Mieszkam w małej miejscowości w województwie małopolskim. Uczęszczam do technikum o profilu informatycznym w miasteczku niedaleko miejscowości, w której mieszkam. Interesuję się informatyką, po części sportem oraz oczywiście grami komputerowymi. Na serwerze jestem członkiem ekipy serwerowej, w której sprawuję obowiązki na randze moderatora. Jestem również członkiem frakcji San Andreas Road Assistance, gdzie posiadam rangę Inspektor Naczelny oraz pełnię funkcję szkoleniowca.

P: W jaki sposób trafiłeś na 4Life i co Cię skłoniło do pozostania na tym serwerze?
K: Na serwer trafiłem w czerwcu 2018 roku dzięki mojemu koledze, który pokazał mi, czym jest MTA i z czym to się je. Od tamtego czasu miałem kilka dłuższych lub krótszych przerw, lecz jestem tu do dziś z powodu znajomych, których poznałem oraz tego, co udało mi się tutaj "osiągnąć".

P: Na serwerze przegrałeś masę godzin — około 2600, co osiągnąłeś w tym jakby nie patrzeć długim czasie?
K: Przez ten czas udało mi się uzbierać skromny majątek, dołączyć do frakcji SARA i wspiąć się tam na dość wysoki szczebel oraz stać się członkiem administracji, co było moim marzeniem.

P: Żałujesz poświęcenia tylu godzin na serwer?
K: Myślę, że nie żałuję czasu, który poświęciłem na grę na serwerze ze względu właśnie na znajomych, których poznałem, grając tutaj oraz doświadczenie w kontaktach międzyludzkich, jakie zdobyłem.

P: Co posiadasz, jeśli chodzi o majątek i jaka jest jego szacunkowa wartość?
K: Na serwerze posiadam cztery pojazdy - Ranchera Longa PFT, Buffalo, Virgo oraz Mananę. Ich łączna wartość to ok. 4kk, więc tyle też wynosi mój majątek, z pieniędzmi, które posiadam aktualnie w banku.

P: Rozumiem, grasz na innych serwerach na platformie MTA?
K: Nie, 4Life jest jedynym serwerem, na którym aktualnie gram. W przeszłości grałem jakiś czas na tzw. "pseudolu" oraz zdarzyły się pojedyncze wejścia na inne serwery.

P: A czy pogrywasz w inne gry niż MTA?
K: Tak, zdarza mi się pograć m.in. w gry takie jak: Fortnite, Fall Guys, Gothic, Wiedźmin.

Po2AmCf.png

LhDRmfN.png

Po2AmCf.png

P: Aktualnie znajdujesz się we frakcji SARA, od jak dawna w niej jesteś i dlaczego akurat ta frakcja?
K: Początkowo dołączyłem do SARA około 2 lata temu, lecz odszedłem chyba po tygodniu, będąc w akademii. W lutym 2021 roku dołączyłem ponownie. Wybrałem tę frakcję, ponieważ wydawała mi się dosyć prosta i miałem nadzieję, że sobie w niej poradzę, będąc w jej szeregach, spodobały mi się obowiązki wykonywane przez pracowników i całe funkcjonowanie frakcji i tak oto jestem do dziś.

P: Jak wygląda codzienna służba pracowników owej frakcji?
K: Codzienna służba pracownika frakcji SARA polega m.in. na wykonywaniu akcji RP, holowaniu pojazdów na zlecenie graczy, patrolowaniu ulic w poszukiwaniu pojazdów oraz dyspozycji jednostek do poszczególnych służb. Do moich obowiązków należy również szkolenie Adeptów.

P: Rozumiem, wspomniałeś o tym, że jesteś szkoleniowcem. Czy taka posada w takiej frakcji jest według Ciebie ciężka?
K: Posada ta ma trochę dodatkowych obowiązków, w porównaniu do zwykłych rang pracowniczych jednak myślę, że nie jest trudne pełnienie tej funkcji. Początki oczywiście są trudniejsze, ale jestem zdania, że dobrze się odnajduję w tej roli.

P: Co Tobie aktualnie podoba się we frakcji? Za co ją lubisz?
K: Myślę, że aktualnie lubię tę frakcję za ludzi, którzy się w niej znajdują oraz ogólnie za całokształt pracy.

P: Polecasz frakcję osobom zastanawiającym się nad wyborem frakcji dla siebie?
K: Oczywiście, jeśli ktoś ma dylemat, jaką frakcję wybrać lub zastanawia się nad pisaniem podania do nas, to polecam serdecznie. Dowiecie się u nas dużo o frakcji, jak i o serwerze i będziecie mieć możliwość współpracy z innymi graczami oraz pełnoprawnymi pracownikami, zapewniam, że nie będziecie żałować.

P: Posiadasz jakieś cele we frakcji?
K: Myślę, że większość celi, które miałem już spełniłem, jednak jednym z moich celów jest dołączenie kiedyś do zarządu frakcji.

Po2AmCf.png

31h4LjX.png

Po2AmCf.png

P: Powodzenia! Schodząc z tematu frakcji — nie jesteś aktualnie w żadnym biznesie, myślisz nad dołączeniem do jakiegoś? Jeśli tak jakiego?
K: Dzięki, na ten moment nie planuje dołączenia do żadnego biznesu, jednak jeśli bym kiedyś planował, to myślę, że byłoby to 4Wars.

P: Znajdujesz się również w jednej z większych organizacji, jaką jest Olimp. Mógłbyś opowiedzieć coś o organizacji? Dlaczego wybrałeś akurat tę organizację i czy polecasz ją innym graczom?
K: Wybrałem tę organizację, ponieważ znajduję się tutaj dużo graczy, których znam na serwerze lub moich znajomych. W organizacji panuje luźna i miła atmosfera, jest też bardzo dużo pojazdów, także, jeśli ktoś szuka organizacji, to polecam.

Po2AmCf.png

IXUjfSV.png

Po2AmCf.png

P: Rozumiem, to już powoli kończąc wywiad mam do Ciebie ostatnie pytanie — masz jakieś cele, jeśli chodzi ogólnie o serwer?
K: Chciałbym awansować jak najwyżej w hierarchii administracyjnej oraz dołączyć w szeregi zarządu frakcji SARA. To chyba moje najważniejsze cele.

P: Mam nadzieję, że uda Ci się spełnić wszystkie Twoje cele! Chciałbyś kogoś pozdrowić?
K: Dziękuję, oczywiście chciałbym pozdrowić wszystkich, którzy czytają ten wywiad oraz: @HUbi_, @Onii-Chan, @MIKO23, @VeraX, @Matias2525, @Szaleji, @Karcia*, @lil_kasztan@MisiekplTeam, @J0hnny_, @Czapla*,
@_-KODI-_, @Masellko, @maxwell187, @Pjot3req, @Domciol, @Kubula, @LuKi16, @Artizo, @Sheeker, @Versi*, @zloty113, @Lisa_, @Lajk*, @SpeedPower, @Veon.ogf, @Verago., @$Damixpl$, @Iwan47, @Bilu., @PalGrom, @Sledzik47, @bonit., @Atryk47, no i również Ciebie!

Po2AmCf.png

Dziękuje wszystkim za przeczytaniu wywiadu!

CjGfOvr.png

Autoryzował: @Blender.

POm2o1r.thumb.png.3b7b0ef48b4e4578dbd5d5b4f7342e14.png

Edytowane przez Polixon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin