Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supportem yoshi.rar

davoolsky*
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Starszy Redaktor @Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supportem @yoshi.rar!

5D4B3bb.png

rAcdxGe.gif

5D4B3bb.png

D -Davvv_13
y - yoshi.rar

5D4B3bb.png

D: Witam, z tej strony Starszy Redaktor Davvv_13 z Redakcji 4Life News. Mam do Ciebie kilka pytań, czy zechciałbyś udzielić odpowiedzi?
y: Pewnie, z chęcią na nie odpowiem.

D: Super! Na początku rozmowy chciałbym poprosić Cię, abyś powiedział coś o sobie oraz o swoich zainteresowaniach.
y: No to zaczynając od samego początku, nazywam się Kacper, mam 18 lat, mieszkam w województwie pomorskim i jestem w ostatniej klasie technikum samochodowego. Interesuję się motoryzacją i temu poświęcam praktycznie każdą wolną chwilę w swoim życiu, służbami mundurowymi oraz sportami. Głównie jazda na rowerze jest w moim kręgu zainteresowań.

D: Przechodząc do sceny MTA, jak, kiedy i dlaczego trafiłeś na serwer MTA 4Life?
y: Swoją przygodę z 4Life'em rozpocząłem 08.04.2021 r. Trafiłem na niego całkowicie przypadkiem. To był moment, w którym dopiero zaczynałem swoją przygodę z grami komputerowymi. Po prostu gdzieś na YouTube trafiłem na kilka filmów z MTA, więc postanowiłem to pobrać. Wpisałem w internecie „dobry serwer MTA” i wyskoczył mi właśnie 4Life, więc zdecydowałem się na nim stworzyć swoją historię, która trwa aż po dziś dzień.

D: Jak wyglądały Twoje początki na serwerze i jak je wspominasz?
y: Swoją przygodę z 4Life'em rozpocząłem 08.04.2021 r. Trafiłem na niego całkowicie przypadkiem. To był moment, w którym dopiero zaczynałem swoją przygodę z grami komputerowymi. Po prostu gdzieś na YouTube trafiłem na kilka filmów z MTA, więc postanowiłem to pobrać. Wpisałem w internecie „dobry serwer MTA” i wyskoczył mi właśnie 4Life, więc zdecydowałem się na nim stworzyć swoją historię, która trwa aż po dziś dzień.

D: Jesteś w organizacji Los Santos Kings. Kiedy i dlaczego dołączyłeś do tej organizacji?
y: Do Los Santos Kings dołączyłem 26.11.2023 r. Zdecydowałem się na to, ponieważ było tam dość dużo znanych mi osób. Przed Los Santos Kings z graczem @Likoss123 mieliśmy swoją własną organizację. Po pewnym czasie straciłem chęć do współtworzenia organizacji, a po zaproszeniu przez lidera LSK, po chwili zastanowienia, dołączyłem do niej.

D: W owej organizacji posiadasz rangę zarządową. Na czym głównie opierają się twoje obowiązki na niej?
y: Obowiązków tak szczerze mówiąc, nie mam dużo. Zajmuję się głównie odejściami z organizacji oraz rekrutacją. Dodatkowo, w wolnych chwilach ogarniam pojazdy organizacyjne i dobrze się bawię, tworząc super atmosferę wraz z zarządem i członkami tej organizacji.

D: Aktualnie jesteś we frakcji S.A. Fire Department. Kiedy udało dołączyć Ci się do owej frakcji?
y: Ogólnie do frakcji dołączyłem 11.11.2022 r., jednakże kilka razy odchodziłem z tej frakcji. W przerwach od niej byłem również w TSA, lecz koniec końców wróciłem do SAFD 12.01.2024 r. i tak jestem w niej aż do teraz, co pozwoliło mi na osiągnięcie stanowiska, które daje mi pewny rozwój w tej frakcji i brak monotonności w codziennej służbie.

D: We frakcji posiadasz ranę Młodszy Aspirant. Jak wyglądała i ile trwała twoja droga na to stanowisko?
y: Droga ta była dość długa, ze względu na odejście z frakcji przed osiągnięciem owego stopnia, i musiałem się piąć do tego stopnia praktycznie od zera. Zebrałem przez tę drogę jeszcze więcej wiedzy i doświadczenia, które pozwala mi na dobre odgrywanie akcji RP z graczami. Przez tę drogę zdobyłem stanowisko Zastępcy Dowódcy Specjalistycznej Grupy Ratownictwa Technicznego, dzięki uprzejmości zarządu frakcji oraz Dowódcy tej grupy, a także dołączyłem do Wydziału Operacyjno-Szkoleniowego.

D: Jakie posiadasz obowiązki na swoich rangach frakcyjnych? 
y: Jeśli chodzi o Z-cę Dowódcy SGRT, do moich obowiązków należy ogarnianie grupy wraz z dowódcą, przeprowadzanie szkoleń dla nowych osób dołączających do tej grupy oraz egzaminowanie ich. Natomiast jako Inspektor Wydziału Operacyjno-Szkoleniowego mogę „kontrolować” członków frakcji, czy zachowują się należycie podczas pełnionej służby oraz czy godnie reprezentują frakcję w trakcie dojazdu na miejsce zdarzenia, powrotu na koszary, jak i podczas całego zdarzenia, jeśli chodzi o odgrywanie akcji RP.

D: Jakimi pojazdami możesz się poruszać podczas służby na posiadanych przez ciebie rangach?
y: Podczas pełnionej służby mogę poruszać się wszystkimi wozami bojowymi, bliżej znanymi jako wozy strażackie, oraz pojazdami operacyjnymi podczas pełnienia obowiązków w Wydziale Operacyjnym.

D: Co najbardziej lubisz i nie lubisz we frakcji, w której aktualnie jesteś?
y:  Najbardziej lubię panującą tam atmosferę oraz różnorodność zdarzeń. Wiadome jest, że jeździmy do pożarów, wypadków itd., aczkolwiek każda akcja w przypadku wypadków jest inna, co daje frajdę, gdy jedziesz na miejsce akcji, bo nigdy nie wiesz, czego możesz się spodziewać na miejscu zdarzenia. Z rzeczy, których nie lubię, na pewno jest to, że czasem po prostu nie ma co robić podczas służby i trzeba stać na koszarach, wyczekując jakiegoś zdarzenia. Tak to nic więcej mi do głowy nie przychodzi.

D: Czy miałeś kiedyś myśli nad zmianą frakcji na stałe, czy jednak SAFD to ta jedyna?
y: Miałem chwilę zwątpienia, czy nie odejść z SAFD, jednakże, póki co zostaję w tej frakcji i zobaczymy, na jak długo. Faktem jest, że po takim czasie coraz bardziej się odechciewa wchodzić na służbę i coraz częściej myślę o napisaniu odejścia z tej frakcji.

D: Obecnie jesteś w biznesie 4Wars, kiedy dołączyłeś do owego biznesu?
y: Do 4Wars dołączyłem 19 listopada 2023 roku.

D: Co skłoniło cię do napisania podania do 4Wars?
y: Chęć zmiany biznesu wynika z tego, że w poprzednim byłem od samego początku. Padło na 4Wars ze względu na to, że wydawał mi się najciekawszym biznesem spośród wszystkich działających na serwerze.

D: Opowiesz nam, czym głównie zajmuje się biznes, w którym w tej chwili jesteś?
y: 4Wars w głównej mierze zajmuje się odgrywaniem akcji RP jako grupa przestępcza. Do naszych zadań należy m.in. napady na banki, nieruchomości, drobne kradzieże itp. Dodatkowo, jako biznes angażujemy się w akcje organizowane przez innych graczy, tj. zloty, oraz pomagamy frakcji TSA w eskortach VIP i biznesowi 4LCC w ochronie ich seansów.

D: W biznesie posiadasz rangę zarządową. Jak wyglądała i jak długo trwała twoja droga na nie?
y: Aby otrzymać tę rangę zarządową, musiałem się wykazać dość sporą aktywnością, przez co szybko awansowałem na wysoką rangę. Przed otrzymaniem zarządu dostałem szansę na stanowisku szkoleniowca, sprawowałem się dość dobrze, aż pewnego dnia zarząd 4Wars otworzył rekrutację na rangę Menadżera, czyli pierwszą rangę zarządową. Postanowiłem więc, że napiszę rekrutację, i po jej zakończeniu otrzymałem szansę na tym stanowisku. Szczerze mówiąc, uważam, że zrobiłem speedrun, jeśli chodzi o zarząd, i osiągnąłem to, co chciałem.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki na randze Przełożony?
y: Od początku pobytu w zarządzie powierzono mi opiekę nad akademią w tym biznesie, więc głównie się tym zajmuję.

D: Przechodząc dalej, kiedy udało Ci się dostać do ekipy serwera?
y: Do ekipy serwera udało mi się dołączyć w maju ubiegłego roku.

D: Co skłoniło cię do napisania podania do administracji?
y: Ja z reguły jestem osobą pomocną, a ranga administracyjna pozwala na pomaganie większej ilości osób, niż tylko tym, którymi się otacza człowiek na serwerze. Kolejną rzeczą, która skłoniła mnie do napisania, było zobaczenie, jak gra na tym serwerze wygląda od drugiej strony, czyli od strony administracyjnej. Kolejnym powodem, który zachęcił mnie do napisania rekrutacji na serwerze, było to, że w pewnym momencie, gdy już osiągnąłem to, co chciałem, nie było co robić na serwerze. Tutaj jednak zawsze coś się dzieje. Nie każdy z graczy jest w stanie to zauważyć, aczkolwiek są dni, kiedy nie wiadomo, w co włożyć ręce i czym się zająć. Zawsze jest to taka odskocznia od tego, co normalny gracz robi na serwerze na co dzień.

D: Jakie towarzyszyły Ci emocje, gdy dowiedziałeś się, że dostałeś się do administracji?
y: Na pewno to szczęście oraz, w pewnym sensie, niedowierzanie, że faktycznie to się stało.

D: Jak wyglądały twoje początki w ekipie?
y: Na samym początku ciężko mi było się w tym odnaleźć, ponieważ trzeba było nauczyć się wszystkiego. Teraz, patrząc na to z perspektywy czasu, nie jest to takie trudne, jak mogłoby się wydawać. Na początku starałem się podglądać innych członków ekipy, jak radzą sobie z obowiązkami, przez co nabrałem trochę więcej wprawy.

D: Jak byłeś traktowany przez kolegów i koleżanki z ekipy na wyższych rangach jako początkujący support?
y: Dobrze, wszyscy byli pomocni. Z każdą sprawą, której nie wiedziałem, mogłem bez problemu zgłosić się do nich i uzyskać odpowiedź na moje wątpliwości lub problemy.

D: Na czym głównie opierają się twoje obowiązki na randze Supporta?
y: Na rozwiązywaniu problemów graczy serwera oraz pomaganiu im w sprawach dotyczących serwera, dbaniu o to, żeby żaden z graczy nie łamał regulaminu serwera, oraz pilnowaniu ogólnego porządku na serwerze i Discordzie.

D: Czy miałeś kiedyś myśli o odejściu z ekipy serwera na zawsze? Jeśli tak, dlaczego?
y: Póki co nie miałem myśli o odejściu na zawsze, lecz nie wiem, jak potoczy się moje życie za jakiś czas i czy obowiązki w życiu nie zmuszą mnie do odejścia na stałe z ekipy oraz z serwera. Czas pokaże, co się wydarzy.

D: Na chwilę obecną na serwerze posiadasz przegranych ponad 4600 godzin. Jak wspominasz ten czas? Czy nie żałujesz, że spędziłeś go aż tyle w grze?
y: Wspominam ten czas bardzo dobrze, poznałem wiele ciekawych osób, z niektórymi utrzymuję kontakt aż po dziś dzień. Czy żałuję, że spędziłem tyle czasu na serwerze? Można by było ten czas przeznaczyć na rozwijanie swoich pasji w życiu realnym i w 100% im się poświęcić. Jednak to jest taka odskocznia od życia codziennego, która pozwala na odcięcie się od świata i przeniesienie się na pewien czas do gry oraz porozmawianie z super ludźmi. Podsumowując, czasu spędzonego nie żałuję; wspominam go bardzo dobrze i miło.

D: Jak spory majątek udało Ci się zgromadzić przez ten czas? Czy uważasz, że na ponad 4600 godzin jest on wystarczający, czy chciałbyś go zwiększyć? Co posiadasz w swojej kolekcji?
y: Majątek nie jest jakiś duży, nie jestem mistrzem w wycenie majątku, aczkolwiek według swoich obliczeń wyceniam go na jakieś 1,5 miliona, więc jak na ponad 4600 godzin, to jest troszkę mało, więc na pewno chciałbym go powiększyć. W swojej kolekcji posiadam Exo 2.2FT, Oracle 2.2FT oraz gammę 1.6PFT, wszystkie auta bez nitra. Jak na razie te furki mi w 100% wystarczają, jednak nie ukrywam, że chciałbym sobie kiedyś sprawić coś szybszego i droższego, ale na to potrzeba czasu oraz, wiadomo, pieniędzy, z którymi jak na razie u mnie krucho.

D: Czy obecnie masz jakieś marzenia związane z serwerem? Jeśli tak, chciałbyś się nimi podzielić?
y: Moim największym serwerowym marzeniem jest dojście na wyższe rangi administracyjne. Mam również kilka mniejszych marzeń, z których większość już spełniłem, ale na tym nie koniec.

D: Aktualnie posiadasz ponad 66 tysięcy Life Pointsów. Jest to fajna sumka, gdzie głównie je wbijałeś?
y: Głównie zdobywałem LP na samym początku, pracując na magazynie, potem na tę liczbę złożyły się inne prace dorywcze oraz wypłaty z frakcji. W pewnym momencie sam byłem zszokowany, jak to LP poszybowało w górę, ale na ten moment jakoś znów stanęło w miejscu.

D: Jesteś znany pod nickiem yoshi.rar. Skąd pomysł na ten nick? Ma on jakieś ukryte bądź widoczne nawiązanie do Ciebie? Jeśli tak, jakie?
y: Nick yoshi.rar wziął się całkowicie przypadkowo. Na samym początku brzmiał on _-YOSHI-_, nawiązując do dinozaura z Super Mario World. Nick, pod którym jestem teraz znany, został zmieniony głównie z powodów usunięcia niechcianych _ i - z pierwotnego nicku, co utrudniało jego odnalezienie. Dopisek .rar wziął się całkowicie prześmiewczo ze znanego wszystkim programu WinRAR. Nick personalnie nie ma nawiązania do mnie, ale mam do niego pewien sentyment, ponieważ jest ze mną już od dość długiego czasu.

D: Pod koniec tradycyjnie chciałbym Ci zadać kilka luźniejszych pytanek. Z jakim miastem wiążesz najlepsze wspomnienia z rozgrywki?
y: W każdym z miast coś się działo, natomiast jeśli miałbym wybrać najlepsze, skłoniłbym się ku Las Venturas, ponieważ jest to jedno z większych miast, w którym spędzałem i spędzam najwięcej czasu.

D: Jeśli otrzymałbyś teraz milion złotych na serwerze, ale musiałbyś je natychmiast wydać, co byś kupił?
y: Zdecydowanie byłaby to Nagoya z pozwalającym na to tune, a w razie jakby mi starczyło, to jakiś tani, ale ładny domek.

D: Czy znasz kogoś z serwera w ''realu''?
y: Znam kilka osób, które grały dawniej na tym serwerze, ale już nie mam z nimi kontaktu ani oni nie grają na serwerze.

D: Czy na koniec chciałbyś kogoś pozdrowić?
y: Oczywiście, na samym początku chciałbym pozdrowić @kondu32 za danie szansy na stanowiskach zarządowych, w biznesie i w organizacji. Oczywiście chciałbym pozdrowić również Ciebie oraz @Likoss123, @nfy.rar, @Dani3L0, @XKrakroX, @JA.KUB, @Legancki_Baor, @Argen, całą administrację serwera, wszystkich członków frakcji SAFD oraz biznesu 4Wars, wszystkich tych, którzy przewinęli się przez moje serwerowe życie, oraz oczywiście gorąco chciałbym pozdrowić każdego, kto to czyta. Mam nadzieję, że dowiedzieliście się czegoś ciekawego na mój temat. Jeżeli o kimś zapomniałem, to przepraszam.

D:To wszystko z mojej strony. Serdecznie dziękuję za udzielenie wywiadu oraz poświęcony na niego czas.
y: Również dziękuję i mam nadzieję, że się podobało oraz że odpowiedzi były dość wyczerpujące. Dałem z siebie całe 99,9%.

5D4B3bb.png

XQLLSuG.gif

5D4B3bb.png

Bardzo dziękuję za przeczytanie wywiadu. Jeśli Ci się spodobał, zachęcam do pozostawienia reakcji i komentarza pod tym postem.

m3Jo0GF.png

Autoryzował: @Kr3dka

5wNnuaX.png

Edytowane przez Davvv_13

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin