Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Kolejna próba samobójcza w tym miesiącu!

GB59
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

pershendetje! Tutaj Redaktor @GB59 z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania mojej relacji z ostatniej próby samobójczej w San Fierro.

VOFT5D4.gif

W poniedziałek 15 września w godzinach wieczornych służby otrzymały zgłoszenie od zaniepokojonego kierowcy, który twierdził, iż na filarze mostu Graver Bridge w San Fierro znajdowały się dwie osoby, które zamierzały skoczyć. Na miejsce zadysponowano dwa patrole San Andreas Police Department, Zespół Ratownictwa Medycznego JSR-03 oraz zastęp gaśniczy 402[SA]25. W międzyczasie na miejscu pojawiła się również karetka Batalionu Medycznego Delta 02 biznesu San Andreas Armed Forces. Kiedy ratownicy dotarli na miejsce, ich oczom ukazała się dwójka osób stojąca na najwyższym punkcie mostu Graver Bridge. Ze względu na odległość od ziemi komunikacja ze skoczkami wymagała wejścia na szczyt mostu. W związku z tym faktem strażacy po ówczesnym ubraniu niezbędnego sprzętu alpinistycznego dostali się na szczyt mostu z pomocą drabinki umieszczonej na jednym z filarów. Po dotarciu na szczyt mostu funkcjonariusze natychmiast przystąpili do negocjacji. Po dłuższych negocjacjach strażakom udało się przekonać poszkodowanych, aby zeszli z mostu. Niestety podczas schodzenia na dół jeden z poszkodowanych uległ wypadku, przez który doznał złamania otwartego nogi. Poszkodowanemu natychmiast została udzielona pomoc przez ratowników medycznych. Po zabezpieczeniu urazów obie osoby poszkodowane zostały dokładnie przebadane oraz przetransportowane do Szpitala Specjalistycznego w Las Venturas. Dzięki szybkiej i skoordynowanej pracy służb udało się ocalić dwóch niewinnych ludzi.

jiUEgeD.gif

Po zakończonej akcji udało mi się przeprowadzić wywiad z Rzecznikiem Prasowym SAAF płk. @Rafi115

G - GB59
R - Rafi115

G - Kiedy otrzymaliście zgłoszenie o próbie samobójczej?
R - Zgłoszenie trafiło do nas około godziny 19:20, wezwało nas San Andreas Medical Department z prośbą o wsparcie systemu. Chwilę przed 19:30 byłem już na miejscu.

G - Co zauważyliście po dojeździe na miejsce? Jakie były wasze pierwsze działania?
R - Tak naprawdę po dojeździe nie byłem w stanie nic zrobić, strażacy byli na szczycie konstrukcji mostu i negocjowali z samobójcami, a ja przygotowałem sprzęt i wraz z ratownikiem systemowym oczekiwaliśmy na dole w pełnej gotowości.

G - Jak wyglądały twoje działania?
R - Moje działania rozpoczęły się, gdy strażacy straż bezpiecznie ściągnęli samobójców z góry, ratownik systemowy oddelegował mnie do jednego z nich. Niezwłocznie zabezpieczyłem złamanie otwarte prawej nogi oraz wiążące się z tym krwawienie, a następnie przystąpiłem do badania urazowego, w międzyczasie rozpoczynając również wywiad medyczny, lecz szczęście poszkodowany nie miał żadnych innych urazów. Mniej więcej w tym momencie dojechał lekarz systemowy, który przejął poszkodowanego, a ja wykonywałem jego polecenia, takie jak sprawdzenie parametrów, czy też dostępu dożylnego.

G - Czy znane są motywy skoczków?
R - Niestety nie są mi znane.

G - Jaki był stan poszkodowanych?
R - Wypowiem się tylko o jednym z poszkodowanych, którym się zajmowałem. Jak wspomniałem we wcześniejszym pytaniu, poszkodowany miał złamaną nogę w wyniku upadku podczas sprowadzania przez strażaków, poza tym nic niepokojącego nie wykryto. Jego stan oceniłbym jako dobry.

Dziękuje za uwagę! Zapraszam do przeczytania innych naszych materiałów!

D9zdAJt.png

Autoryzował: @MateuszXQ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin