Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Obchody 11 listopada na serwerze

XKrakroX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

5wNnuaX.png

Witam, z tej strony Młodszy Reporter @Skipper* oraz Redaktor @XKrakroX z Redakcji 4Life News. Zapraszamy was do przeczytania materiału z obchodów dnia 11 listopada na serwerze.

5D4B3bb.png

Dnia 11 Listopada o godzinie 17:50 zaczęła się uroczystość upamiętniająca, tak ważny dzień, jak 11 listopada i upamiętnienie jak Polska odzyskała Niepodległość po 123 latach zaborów. Lektor wprowadził nas po historii Polski, jak to wyglądało przez te 123 lata zaborów, wspomniani zostali najważniejsze osoby które, przyczyniły się do odzyskania Niepodległości. Polska zniknęła z map Europy w roku 1795 roku, kiedy to Rosja, Prusy oraz Austria dokonały trzeciego rozbioru. Ponad wiek Polska nie miała własnego państwa, ale nie przestali walczyć o wolność-zarówno z bronią w ręku, jak i poprzez kulturę, naukę i edukację. W dalszej części wypowiedzi lektora opowiada, jak w XIX wieku miały miejsce powstania narodowe. Listopadowe (1830-31), krakowskie (1846) i styczniowe (1863–64). Chociaż każde z tych powstań zakańczały się klęską, to Polacy się nie poddawali i trzymali ducha narodowego. Po wybuchu I wojny światowej w roku 1914 roku stał się punktem zwrotnym. Państwa zaborcze stanęły po przeciwnych stronach frontu, co dało Polakom szansę na niepodległość. 

sBDZkQb.png

4nrF60D.png
Frakcje, które wzięły udział w tym wydarzeniu, były to frakcja SAPD, SAMD, SAFD, SARA oraz TSA, natomiast biznesy, które również wzięły udział to biznes SAAF oraz 4Wars. Biznes SAAF było odpowiedzialne za atrakcje powietrzne, lot hydrami a, z maszyn wydostawały się barwy w kolorach flagi Polski, oraz powieszenia flagi naszego państwa. Natomiast 4Wars było odpowiedzialne za ochranianie pary, Prezydenckiej @ZbyK.gg oraz jego małżonki @Greyna.gg, jak i ochrona obiektu przed intruzami, którzy potencjalni mogli wtargnąć na miejsce, w którym była uroczystość. 

rPot7eG.png

4nrF60D.png

Podczas wydarzenia panowała podniosła atmosfera, a uczestnicy z dumą wspominali bohaterów, którzy oddali życie za Ojczyznę. Nie zabrakło również symbolicznych akcentów – odśpiewania pieśni patriotycznych, mowy o patriotyzmie oraz wszelakie nawet "drobne" ciekawostki o czasach zaborowych. To wyjątkowe spotkanie przypomniało wszystkim, że niepodległość nie jest dana raz na zawsze – należy ją pielęgnować, szanując historię i jednocząc się jako wspólnota. Pomimo że to wyreżyserowana scenka w grze komputerowej, można było poczuć się jak na apelu szkolnym, czy marszu Niepodległościowym. 5D4B3bb.png

Udało nam się również przeprowadzić wywiad z jednym z organizatorów tego wydarzenia, jest nim Detective I z San Andreas Police Departament @AcriZ

X - @XKrakroX
A - @AcriZ

5D4B3bb.png

X:  Hej, Redaktor XKrakroX z Redakcji 4Life News. Czy chciałbyś odpowiedzieć mi na kilka pytań?
A:  Uszanowanie, Detective I San Andreas Police Department. Pewnie, chętnie odpowiem.

X:  Świetnie! Opowiedz mi jak, to zaczęło się, że byłeś organizatorem tegoż wydarzenia?
A:  Generalnie to wojsko przygotowywało tę uroczystość, nie chciałem się za bardzo w to angażować, ale po rozmowie z nimi poczułem, że trzeba im pomóc. Jako że jestem rozeznany w prawdziwym świecie na takie tematy, to uznałem, że napiszę cały scenariusz i przygotuję wszystkich do uroczystości.

X: Mhm, jak widziałem, zmobilizowałeś wszystkie frakcje, biznes SAAF oraz 4Wars. Powiedz, czym zajmowały się frakcje oraz biznesy?
A: SAAF grało tam największą rolę jako wojsko, w końcu to dla nich jedno z najważniejszych świat narodowych. Wystawili pododdział reprezentacyjny, przygotowali salwę honorową, podniesienie flagi państwowej, podnieśli proporzec prezydenta i prowadzili przy zmianie wart. 4Wars wcielił się w rolę służby ochrony państwa, oni chronili prezydenta. Każda z frakcji wystawiła swój pododdział, wraz ze sztandarami i uczestniczyli w zmianie warty przy grobie nieznanego żołnierza.
Każda z frakcji w ugrupowaniu marszowym przeszła defiladę, a następnie wsiedli w pojazdy i zrobili defiladę zmotoryzowaną, pokazując sprzęt frakcji.

X: Znakomicie, jak oceniasz pracę swoją, jak i innych osób które, wzięły w tym udział?
A: Próby przed defiladą szły mozolnie, każdy się gubił i miałem wrażenie, że nikt mnie nie rozumie, nie widziałem tego. Na próby teleportowałem ludzi na innego dima i tam, ćwiczyliśmy musztrę i przedstawiałem, jak ma być wszystko odegrane. Zadanie oceniam zrealizowana w stopniu bardzo dobrym.

X: Dobrze to wszystkie pytania, które miałem dla Ciebie przygotowałem, chciałbyś kogoś pozdrowić z tego miejsca?
A: Chciałbym pozdrowić @kondziolek- wykonanie grobu, @Virlaen.- wykonanie sceny, @ZbyK.gg- zrobienie samolotów z filarami, zabezpieczenie przed graczami, @WielkiChop- dowódcę układu uroczystości, mai- pomoc w przygotowaniu scenariuszu, @HeBe- przygotowanie pojazdów latających, wszystkich zaangażowanych.

4nrF60D.png

Pamiętajmy o tak ważnym dniu, niezależnie czy jest to wyreżyserowana z gry, czy prawdziwe życie historii nigdy nie zapomnimy.

5D4B3bb.png

Dziękujemy za przeczytanie materiału, zapraszamy do zapoznania się z innymi naszymi materiałami.

5D4B3bb.png

E8ZDH1f.png
BtfB8aM.png

Autoryzował: @bartoszek.

Szczególne podziękowania dla  @Wr77zeR* za udostępnienie zdjęć

Linie-poziome-z-logiem-i-bez

Edytowane przez bartoszek.

54 minuty temu, Kibol1908. napisał:

Materiał fajny, ale jednak na temat tak dużego wydarzenia oczekiwałbym bardziej obszernej relacji. :) 

Owszem, mogliśmy zrobić bardziej obszerny artykuł, nie mniej w warunkach które panowały w tamtym momencie nie było jak. Dodatkowo to jest też streszczenie tego co się działo, ale zapamiętam i na przyszłość będzie obszerne :D 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin