Skocz do zawartości
  • Aby w pełni korzystać z forum musisz się zarejestrować i zsynchronizować konto z grą, więcej informacji znajdziesz tutaj.
    Jeżeli posiadasz problemy z synchronizacją napisz wątek w dziale Pomoc z synchronizacją konta.

4Life News - Wywiad z Supporterem mxlk!

sebeh.
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Linie-poziome-z-logiem-i-bez
Witam, z tej strony Młodszy Redaktor @sebeh. z Redakcji 4Life News. Zapraszam do przeczytania wywiadu z Supporterem @mxlk!

DrdmWZp.gif

s: @sebeh.
m: @mxlk

s: Cześć, z tej strony Młodszy Redaktor sebeh z Redakcji 4Life News. Chciałbyś udzielić mi wywiadu?
m:Witam, jasne.

s: Świetnie! No to na sam początek opowiedz coś o sobie, czym się interesujesz.
m:Mam na imię Michał. Pochodze z woj. Podlaskiego, a dokładniej okolic Białegostoku. W wolnym czasie pomagam rodzicom w domu, lubie w coś pograć albo wyjść ze znajomymi i spędzić z nimi czas.
Moje hobby to tworzenie muzyki przeważnie w programie FL STUDIO, robienie grafik czy to dla znajomych czy dla siebie, nie ma dla mnie to różnicy oraz amatorski montaż filmów.

s: Przejdziemy do tematu MTA. Jak trafiłeś na serwer 4Life?
m:W 2022 roku zupełnym przypadkiem znajomy zaproponował mi wspólną prace na śmieciarkach w trybie COOP na serwerze 4Life. Mimo że wcześniej nie miałem z nim żadnego doświadczenia,
zgodziłem się — chociaż serwer wtedy zupełnie mi nie podpasował. Minęły dwa lata, wróciłem z nudów i znów za namową znajomego dałem mu szansę. Tym razem wciągnąłem się na dobre i gram regularnie do dziś.

s: Jak wyglądały twoje początki i jak bardzo je wspominasz?
m:Początki nie były łatwe, swoje pierwsze Life-Pointsy zbierałem głównie na magazynie, a gdy ten stawał się zbyt monotonny, przesiadałem się na kosiarki. Praca była żmudna, ale powoli
poznawałem mechaniki serwera i zaczynałem się wciągać. Z czasem wszystko zaczęło nabierać sensu i dawać satysfakcję.

s: Największa głupota, jaką zrobiłeś na serwerze?
m: Jedyna głupota, która przychodzi mi aktualnie na myśl, jest to, że dałem się podpuścić znajomemu, aby wykonać skok z mc, po którym dostałem swoją jedyną kare.

tOIDcc1.gif

s: Skąd wziął się pomysł na nick "mxlk"?
m:Przed nickiem "mxlk" korzystałem z nicku michxlekk. Gdy zaczynałem przygodę z muzyką, Ksywka nie pasowała do całego otoczenia, więc skróciłem ją i wyszedł nick, z którego gracze teraz mnie znają.

s: Jesteś we frakcji SARA na randze Starszy Pracownik – jak wyglądają Twoje obowiązki? Jak oceniasz swoją pracę tam i atmosferę?
m:Obowiązki polegają na sprawdzaniu, czy pojazdy są opłacone, zabierać porzucone auta z mapy, oraz odpowiadać graczom na owe wezwania. Swoją prace myślę, że wykonuje dobrze, a mówiąc o atmosferze? Atmosfera
według mnie jest wspaniała. We frakcji zdążyłem poznać wspaniałe osoby.

s: Masz przegrane ponad 1828 godzin na serwerze, żałujesz tego czasu spędzonego na serwerze? I jak wspominasz ten czas?
m:Jednocześnie żałuje, a jednocześnie nie. Przez 1828h mogłem robić wiele innych rzeczy, które by okazały się strzałem w dziesiątke, z drugiej strony przez ten czas bardzo dobrze się bawiłem i dalej się bawię na serwerze.
Dobrze wspominam cały spędzony czas i nie zamierzam na razie, aby się zatrzymał.

s: Jak wygląda Twoja codzienna rutyna na serwerze?
m:Po wejściu wykonuje zadanie dzienne, następnie idę popracować na "Eatsy" lub pracy nurka. W trakcie wypełniam obowiązki, które nakłada na mnie ranga Support. Często zdarza się jazda ze znajomym pojazdami bez celu.

s: Czy uważasz, że community 4Life się zmienia – na lepsze czy gorsze?
m: Ciężko to powiedzieć, sam nie mam dużego stażu na serwerze, bo stało gram od roku, więc osoba z większym stażem ode mnie miałaby więcej do powiedzenia.

s: Jesteś obecnie na serwerze Supportem. Jak zaczęła się historia z dołączeniem do ekipy serwera oraz jakie masz obowiązki na tej randze?
m: Historia się zaczęła w momencie, gdy dowiedziałem się, że, da się dostać poprzez rekrutacje do ekipy serwera. Na pierwszą rekrutacje czekałem ok. 4 miesiące. Niestety za pierwszym podejściem się nie udało,
lecz 4 miesiące później na kolejnej rekrutacji napisałem podanie, 11 lipca ujrzałem wyniki i znalazł tam się mój nick. Początki były ciężkie, dalej się uczę nowych rzeczy. A moje obowiązki polegają na niesieniu
pomocy oraz wykonywaniu zgłoszeń od graczy.

s: Jak wygląda twój majątek? Dasz radę nam go opisać?
m: Majątek skaluje się w 5-6kk. W swojej kolekcji posiadam Cheetaha FL 2.2ft, Schaftera DSDR 2.2pft Bulleta 2.2ft oraz FCR-900 7k IDz unikatowym bakiem LPG.

s: Znajdujesz się w organizacji PUNIE i pełnisz tam funkcję v-lidera. Dlaczego akurat ta organizacja i jak wygląda Twoja rola? Poleciłbyś ją innym?
m: Nigdy nie byłem fanem dołączania do organizacji, gdzie nikogo tam nie znałem. W pewien dzień znajomy zapytał, czy jeśli by stworzył organizacje, to nie chciałbym dołączyć. Zgodziłem się i tak o to
jestem od założenia jej. Na początku miałem być Rekruterem, lecz zostałem przydzielony na pozycję V-lidera, moja rola skupia się przeważnie na rekrutacji nowych członków, oraz pilnowania czy
żadne pojazdy nie zostały porzucone. Myślę, że organizacja jest warta polecenia.

s: Jak sobie radzisz z nudą na serwerze? Masz jakieś własne sposoby na zabicie czasu?
m: Nudę zabijam pracując, na różnych pracach, jeśli to nie pomaga to lubię nawiązywać rozmowę, z których graczami w ogóle nie znam.

s: Miałeś momenty, w których chciałeś odejść z serwera?
m: Raz miałem kilkudniowy okres gdzie, chciałem całkowicie zakończyć przygodę na serwerze, lecz MTA, jak i 4life jest platformą, do której i tak wrócisz, możesz nie grać 6 miesięcy, ale i tak coś
ciebie pociągnie do tego, by w to zagrać.

5D4B3bb.png

zcprf86.gif

5D4B3bb.png

s: Posiadasz jakiś cel na serwerze?
m: Tak, jest to Sandking albo zentorno. Oczywiście też moim celem jest awansowanie na wyższe rangi w ekipie serwera.

s: Gdybyś musiał nagle przestać grać w MTA – co byś robił zamiast tego?
m: Najprawdopobodniej grałbym w coś innego, lecz chciałbym się bardziej skupić na pasjach, a przeważnie na muzyce.

s: Co byś zmienił na 4Life, gdybyś miał pełną władzę przez jeden dzień?
m: Na pewno dodałbym więcej ubrań dla postaci, możliwość robienia tatuaży oraz zdjęcia koszulki dla CJ. Też spróbowałbym poprawić optymalizacje dzielnic takich jak np. Doherty, San Fierro.

s: Czy jest ktoś na serwerze, kto Cię inspirował lub pomógł w początkach?
m: Tak, przyjaciel @kub4x, który pokazał mi sporo możliwości, funkcji i zabawy, z której mogę czerpać na serwerze. W skrócie pomógł mi się zaaklimatyzować na serwerze.

s: Jakie masz podejście do handlu na serwerze? Wolisz inwestować, czy po prostu się bawić?
m: Uważam, że jeśli potrafi się handlować, można wyciągnąć fajne kwoty, lecz wole czerpać zabawę niż siedzieć na giełdzie i czekać na kolejne okazję zarobku.

s: Jakie cechy według Ciebie powinien mieć dobry członek ekipy serwera?
m: Napewno dobre i luźne podejście do graczy, jak i do gry, stanowczość w danych sytuacjach oraz pewność w dokonywaniu ciężkich decyzji.

s: Czy miałeś moment, w którym czułeś się naprawdę doceniony przez graczy lub ekipę?
m: Szczerze mówiąc, nie pamiętam takiej sytuacji, może przez to, że nie zwracam uwagi na takie rzeczy. Na ten moment mogę stwierdzić, że nie.

5D4B3bb.png

kLstQ7l.gif

5D4B3bb.png

s: Rozumiem, odejdźmy od tematu serwera. W co grasz poza MTA?
m: Lubie często pograć po nocach w Counter-Strike'a 2 z przyjaciółmi oraz lubie często grać w EA FC 24 a dokładnie w tryb kariery. Poza tym czasami się zdarza zagrać w gry fabularne, lecz mam tendencje
do niekończenia ich.

s: Uprawiasz jakiś sport?
m: Do czasu bardzo dużo spacerowałem, lecz od wypalenia i chodzenia bez celu odsunąłem to. Aktualnie śmigam se rowerem z punktu A do B. Poza tym lubię wyjść na orlik i popykać w piłkę z przyjaciółmi.

s: Nasz wywiad niestety dobiega końca. Chciałbyś kogoś pozdrowić?
m: Na początku chce pozdrowić @kub4x @bartur oraz @Juzef.Stalion. Najprawdopodobniej, gdyby nie oni na serwerze bym nie grał, również pozdrowienia kieruje do @TheLeon@Bulis, @KsawiKK@Wieslaw.@olushot17.punie@hxaksjgdfg, @.byari@F4LL3S, @.santiago., @.lubri@Nugetss, @.marek, @dunieek, @szewczor, @BlackSkorpio69, @Kameleon., @ItsTobiasz, @NetworkTrouble, @Nokiller, @wojtiTM. Dodatkowo kieruję pozdrowienia do całej Ekipy serwera, organizacji PUNIE oraz wszystkich członków frakcji i Zarządu San Andreas Road Assistance.Bym zapomniał pozdrowić cię redaktorze.

5D4B3bb.png
Dziękuje za przeczytanie wywiadu, zachęcam do śledzenia dalszych materiałów!

y3e7utn.png
Autoryzował: @og.ruddyy0

Edytowane przez sebeh.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony zgadzasz się na naszą politykę prywatności: Polityka prywatności, i akceptujesz regulamin witryny Regulamin